Humanitarna izvedba za pomoć obitelji Korman

Humanitarna izvedba za pomoć obitelji Korman

Sedmeročlana obitelj Korman iz Nove Ljeskovice preko noći je ostala bez doma. Njihova obiteljska kuća izgorjela je do temelja u strašnom požaru.

Obitelj Korman iz Nove Ljeskovice u požaru je izgubila obiteljsku kuću. Otac i majka su nezaposleni, a jedno od petero djece je teško bolesno. Glumci iz predstave Po domaću odlučili su pomoći humanitarnom izvedbom, 31. siječnja u 20 sati u kazalištu Trešnja.

Predstava Po domaću autorski je projekt kazališne družine Boom!teatar koja će uz podršku Global Shapers Community Zagreb prikupljati donacije za obnovu kuće obitelji Korman. Ulaz na predstavu je slobodan, a na ulazu i izlazu bit će postavljene kutije za dobrovoljne priloge.


Nastala prema motivima pripovijedaka Obiteljska večera i Nenadana smrt dobrog čovjeka, Antuna Šoljana, predstava Po domaću prva je produkcija za odrasle Boom!teatra te je namijenjena publici starijoj od šesnaest godina.

Predstavu je režirala Marina Pejnović, oblikovanje svjetla Elvis Butković, dizajn Josip Rončević, a igraju Katarina Strahinić, Silvio Mumelaš i Paško Vukasović


Radnja se zapliće slučajnim susretom dvoje kolega sa studija, koji se nastavlja zajedničkom večerom u domu jednoga od njih. Na vidjelo izlaze disfunkcionalnost, strah i apatija njihove generacije koju vrijeme nije umanjilo, već potenciralo. Priča njihove generacije ispričana je vremenskim skokovima kroz koje nas vodi supruga domaćina večere. Ona se pokušava sjetiti uzroka koji ih je doveo do onoga što danas jesu.


Što se između njih dogodilo nije do kraja jasno, ali kada god se sretnu dogodi se nešto prijelomno. Koje uloge im je život dodijelio i zašto je teško pobjeći prošlosti koje je neizrečena, saznajte 31. siječnja, te svojim dobrovoljnim prilogom pomognite obitelji Korman.

Svoje mjesto možete rezervirati na boomteatar@gmail.com.
Foto: Toni Renaud
 
Komentari
+2