Donkihotovska jesenska škola

Donkihotovska jesenska škola

Interaktivne radionice za djecu

Od 24. listopada počinje Donkihotovska jesenska škola!

Riječ je o interaktivnim radionicama, igri i jahanju subotom od 13 do 17 sati na imanju Don Kihot (Šimunčevečka cesta, Sesvete) uz edukatore i animatore udruge koji u potpunosti preuzimaju brigu o djeci. Kroz ukupno pet subota djeca će na radionicama naučiti sve o konjima, brizi o njima, opremi, sigurnosti tijekom jahanja, hranjenju i naravno jahati. Učit će o prirodi, kako životinje preživljavaju zimu, presađivat će biljke i pripremati ih za zimu, saditi lukovice tulipana, izrađivati prijateljske čestitke i družiti se s drugim polaznicima radionica.

Upisi u Donkihotovsku jesensku školu traju do 20. listopada, potrebno se prijaviti telefonom Bojanu na 0917645190 ili mailom na donkihot@donkihot.hr! Moguće je upisati samo prvi sat škole i vidjeti kako se djetetu sviđa pa nakon toga se odlučiti za ostatak. Cijena za sve dane škole je 600,00 kn po djetetu i pokriva sve troškove radionica i potrebnog materijala.

"Nastavljamo s našim programima u kojima želimo djeci pokazati alternativu asfaltu, trgovačkim centrima i plastičnim igraonicama. Tijekom pečenja će sve saznati o tome kako su jesenski plodovi nastali, koliko im je trebalo da sazriju, kako se pripremaju, i ono najslađe, kakvog su okusa. Uz sve su naravno uključene stare seoske igre kao skakanje u vreći, potezanje užeta i igranje najvećeg memoryja na ovim prostorima. Dodatna sredstva koja ćemo prikupiti ulažemo u izgradnju našeg novog jahališta koje nam je nužno za terapiju pomoću konja, a sve radionice su moguće zahvaljujući volonterskim radom." - rekla je predsjednica Udruge Marita Mučić koja poziva sve na druženje.

Što je sve uključeno u Donkihotovsku jesensku školu?
 • potpuna briga i animacija djece tijekom trajanja radionica i aktivnosti subotama 13-17 sati
 • jahanje po rasporedu radionica (pogledajte ispod)
 • osiguravanje svog potrebnog materijala za bojanje ili izradu predmeta i sudjelovanje u radionicama
 • čaj i sezonsko voće za sve tijekom svih dana radionice
 • diploma kao dokaz uspješno završene škole

Udruga Don Kihot se bavi terapijama pomoću konja za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Uz tridesetak stalnih korisnika, imanje je otvoreno za sve posjetitelje. Konji su na imanju  slobodno pušteni, a pored štale se nalazi bunar iz kojeg volonteri i dalje, njegujući stare tradicijske vrijednosti, ručno vade vodu i opskrbljuju konje i cijelo imanje. Kuća je očuvana u izvornom stanju i obliku iz prošlog stoljeća, preseljena iz Posavine te sačuvana do danas. Imanje ima dovoljno prostora za igru, zabavu, roštilj, jahanje, igru na konjima.
https://www.facebook.com/udrugadonkihot
http://www.donkihot.hr/
 
 
Komentari
+2
 
sparkie
 • 12.10.2015 10:03:35
 • Bodova: 2054
 • Prijavi
Fali vam "s" u naslovu. Jesenska
laura_21
 • 12.10.2015 9:19:08
 • Bodova: 41022
 • Prijavi
Preporučam! Odlični su u radu s djecom, a i jako lijepo brinu o konjevima.