Počinje 184. Dječji Samoborski fašnik

Počinje 184. Dječji Samoborski fašnik

Najmaštovitiji, najljepši i najveseliji dio Fašnika u potpunosti posvećen djeci.

184. Samoborski fašnik počeo je 26. siječnja brojnim događanjima, koncertima i izložbama a traje do 16. veljače. U sklopu Fašnika održava se Dječji Fašnik - najmaštovitiji, najljepši i najveseliji dio Fašnika u potpunosti posvećen djeci. U Samoboru djecu i njihove roditelje očekuju brojne predstave za djecu, koncerti dječjih zborova, klaunovi, animatori i ulični zabavljači što garantira pregršt zabave i veselja. Male ručice uz pomoć učitelja i odgajatelja organizirano po vrtićima i školama već marljivo rade na svojim grupnim maskama. Sve njih će ponosno pokazati tijekom vikenda 13. i 14. veljače na velikoj povorci na kojoj sudjeluje oko 2500 djece iz 30-ak vrtića i škola iz  Samobora i okolice. S radošću pozivamo svu djecu i roditelje da se maskiraju i dođu u Samobor 13. i 14. veljače na naš veliki veseli Praznik mašte i boja – Samoborski dječji fašnik i sudjeluju u stvaranju još jedne lijepe male povijesti koja će ostati u prekrasnom sjećanju svim našim dragim malim prijateljima.

Već ovaj tjedan, 4. i 5. veljače, pozivamo djecu i roditelje da se prijave na „fašničke pripreme“ na Fašničkim radionicama za djecu gdje mogu naučiti raditi maske izrađujući maske od različitih materijala i boja pod vodstvom Maje Vidović, dipl. akademske grafičarke i tako postati što god požele. Radionice se održavaju u četvrtak 4. i petak 5. veljače od 18 - 20 sati na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjžnice Samobor, u Šmidhenovoj 36, u Samoboru (prijave na tel: 3361-803 Željka Vrbančić).

Glavni program za djecu održava se u subotu 13. i nedjelju 14. veljače od 10 do 15 sati na Trgu kralja Tomislava, gl.samoborskom trgu i Trgu Matice Hrvatske (ispred kina). U subotu 13. veljače, nastupi su dječjih zborova, povorke maskiranih grupa dječjih vrtića i osnovnih škola, te predstava klauna Ludeka. Nakon kratkog programa na pozornici djeca će uz pratnju animatora proći središtem grada do male pozornice na Trgu Matice hrvatske - gdje se održava SRAKAfest. To je bogat program uličnih zabavljača, predstava i radionica za djecu, gdje male maškare očekuje mnogo zabave. U igraonici Šegrta Hlapića Sraka i „Antuntun“- Udruga za Rastjerivanje Dosade i drugi zabavljači  izvode spelancije i predstave za djecu: Bosco „Happy side show“; Onofrijo „Smiješna Strana Tragedije“; Đon Kesten „Kestenove priče“; Mr. Kowalski „Čudni svijet gospodina Kowalskog“ i Terenzio „Dueciclo“.

U nedjelju, 14. veljače od 10 sati na programu su Srakotrk - vesela orijentacijska utrka, nastupi gostujućih maskiranih dječjih grupa i zborova, te OUTFIT- animacija (rit fit mit outfit). Usporedo s programom na gl. trgu, na Trgu Matice Hrvatske je SRAKAfest - glazba, radionice i predstave u organizaciji Srake i „Antuntun“- Udruge za Rastjerivanje Dosade.

Samoborski fašnik u subotu stiže u Zagreb!


Turistička zajednica grada Samobora radi promocije 184. Samoborskog fašnika, organizira promotivnu šetnju i nastup likova Samoborskog fašnika, Princeze Srake, Fiškala, Suca i Princa Fašnika, na Trgu bana Jelačića, u Zagrebu, u subotu, 6. veljače 2010. godine, od 11:30 h.

Maskirana povorka na čelu s Princom, Srakom, Sucem i Fiškalom, malim Srakicama i Ventilator Brass Bandom kao pomagačima, zabavljat će prolaznike i dijeliti promotivne materijale kojima će pozivati Zagrepčane da se maskiraju i dođu u Samobor na Fašnik. Šetnja počinje oko 11 sati kod HNK, nastavlja se preko Cvjetnog trga, gdje će se vesela povorka prošetati i popiti kavu na špici, a zabavni program odvijat će se na Trgu bana Jelačića oko 11.30 sati.

Program Samoborskog fašnika za vikend 5.-7. veljače 2010.


5.2.2010., petak
od 21 h - Fašnički šator: Rock vikend - gost večeri: Majke
6.2.2010., subota
11-13 h     -    promocija 184. Samoborskog fašnika u Zagrebu - Ventilator brass band, fašnički likovi, Srakice... oko 11 dolazak na fašničke povorke kod HNK, odlazak prema Trgu bana Jelačića uz pratnju Ventilator brass banda, Srakica i  animatora putem:  Masarykova - Teslina - Preradovićeva - Bogovićeva
u 11:30 nastup likova Samoborskog fašnika: Srake, Fiškala, Suca, Princa Fašnika i malih Srakica, Ventilator brass banda na Trgu bana Jelačića.
u 19 h  - Fašnički koncert pod maskama „Kak je negda bilo tak i denes je“ Tamburaškog društva Ferdo Livadić, posvećen fašničkom velikanu Josipu Kompareu, Hrvatski dom. Nastupaju: Fašnička filharmonija (stariji orkestar TD Ferdo Livadić) pod ravnanjem najbolje maestrice vu Fašničkoj republiki (Ana Marija Šimičić) uz fašničke slavujice (Vokalni ansmbl Samoborke) popevali buju: najveća zvezda Fašničke republike samoborski Frenk Sinatra (Franjo Sina Gluščić) princeza Sraka Sanoborska uz pomoć Princa, Suca i Fiška
od 21 h  - Fašnički šator: Rock vikend - gost večeri: Crvena jabuka
7. 2.2010., nedjelja
od 10:30 - Ventilator brass band - glazbeno španciranje kroz grad do Samoborskog muzeja
od 11 h  - Izložba i projekcija filmova povodom 150 godina fašnika Josipa Komparea
od 12 h - Promocija satiričnih fašničkih listova „Sraka“ i „Ričet z domaće kujhne“, Samoborska vinogradarsko vinarska udruga
od 12 h - Atelje Dujmović- Izložba karikatura Branimira Dorotića
Sve dodatne informacije možete pronaći na www.samoborski-fasnik.com

Dođite u Samobor od 12. do 16. veljače jer „Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik!“


 
Komentari
+2