Novogodišnji tulum

Novogodišnji tulum

Ove godine želite prirediti nezaboravan novogodišnji tulum za svoje goste?
Evo nekoliko ideja i savjeta kako to učiniti:

Planiranje tuluma

Isplanirajte sve unaprijed jer upravo detalji čine razliku. Uzmite si dovoljno vremena za pripremu fešte, napravite listu stvari koje morate pripremiti i kupiti, te probajte većinu unaprijed riješiti. Kako se tulum približava sve će vam postajati kaotičnije, pa je bolje to dočekati spremno i dobro organizirano.  

Hrana

Pažljivo izaberite hranu koju ćete poslužiti. Izaberite jela koja si pašu. Probajte pripremiti na različitim stolovima, različitu vrstu hrane – neka deserti budu na jednom stolu, salate na drugom i sl. Pripremite dovoljno hrane za sve goste. Prilikom serviranja pazite da vam se umaci koji bi se mogli proliti ili kapati ne nalaze u blizini skupog tepiha, bijele sjedeće garniture ili sličnog namještaja. Za svaki slučaj imajte pri ruci sredstvo za čišćenje tepiha. 

Pozivnice

Probajte napraviti zabavne i neuobičajene pozivnice za vaš tulum. Unesite svoje ideje, ali nemojte zaboraviti na činjenice kao što je vrijeme početka zabave. Recite barem otprilike gostima kada tulum počinje i kada završava, kako bi unaprijed izbjegli konfuziju. Isto tako dajte gostima do znanja kad je primjereno vrijeme za povlačenje s tuluma. 

Piće

Ako se očekuje od vaših gostiju da donesu sami neko piće, jasno im to dajte do znanja na pozivnici. Ako poslužujete alkohol, nemojte zaboraviti unaprijed pripremiti led. Na takvim zabavama ne možete imati previše leda. Dodajte na listu za kupovinu i svježe voće. Limun, naranače i limete narežite prije početka tuluma. Pripremite i dovoljno bezalkoholnog pića za svoje goste. Zapamtite da ste vii odgovorni za sigurnost vaših gostiju, pa nemojte ohrabrivati pretjerano ispijanje alkohola

Pušenje

Ako priređujete tulum u nepušačkom domaćinstvu, unaprijed pripremite prostor za pušače. Ako nemate prikladno mjesto za pušače, dajte im unaprijed do znanja da će se tulum održati u nepušačkom domaćinstvu. 

Ugođaj 

Stvorite posebni ugođaj u prostorijama u kojima će se održavati tulum sa dekoracijama, mirisom i muzikom. Upalite mirisne svijeće ili svjetiljke kako bi vam se kuća ispunila prekrasnim mirisom cimeta ili vitrusnog voća. Izaberite svoju omiljenu glazbu koje će lagano svirati u pozadini kad gosti počnu dolaziti. Ugasite televiziju ili ju čak iznesite iz prostorija u kojima će biti tulum. Ništa ne može tako uništiti komunikaciju na tulumu kao televizija oko koje se skupi grupa ljudi i gleda TV program. Stoga je najbolje maknuti televiziju.  

Osvjetljenje

Kreativno osvjetljenje može mnogo pridonijeti atmosferi. Probajte zamijeniti neke žarulje sa obojenim žaruljama ili sa žaruljama slabije snage. Prigušena svjetla ili zasjenjene svjetiljke isto mogu poboljšati ugođaj. 

Glazba

Glazba je bitan element većine tuluma. Ako ste unaprijed pripremili glazbu, uzmite u obzir preferencije svojih gostiju. Imajte dostupne razne vrste glazbe. Uklonite depresivnu glazbu i zadržite samo onu koja podiže atmosferu i raspoloženje. Pomoću glazbe možete utjecati na ugođaj zabave. 

Parkiranje

Probajte unaprijed smisliti gdje će se vaši gosti parkirati. Na vrijeme upozorite susjede na povećan broj parkiranih automobila u ulici i dogovorite se s njima o mogućnostima parkiranja. Ako ste pripremili parkirna mjesta za goste, obavijestite ih o tome na pozivnici. 

Sjedenje

Uklonite sve stolice iz prostorije za tulum, eventualno sa strane ostavite koju za odmor. Napravite čim više prostora i tako omogućite gostima nesmetano kretanje i druženje.

Dodaci

Uljepšajte kupaonu mirisnom svijećom. Nemojte zaboraviti ostaviti na vidnom mejstu dodatnu rolu toaletnog papira za goste

Nezgode

Nezogde su dio života. Nemojte dozvoliti da vam razbijena čaša ili proliveno vino upropasti tulum. Za takve slučajeve imajte u blizini sredstvo za čišćenje. Probajte skloniti skuplji namještaj ili ga prikladno zaštiti dok tulum ne završi. 

Pokloni

Uvijek je dobro ponijeti sa sobom na zabavu mali poklon, čak i ako vas domaćin na pozivnici upozori da ne nosite poklon. Ponesite cvijeće, bocu vina ili bombonijeru kako bi pokazali zahvalnost. 

Zakuska

Nikada ne možete imati previše hrane na zabavi. Pripremite dovoljno kave i prigrizaka kako bi vam bili pri ruci do kasno u noć. 

Sad kad ste završili sa poslom, opustite se! Neka vam se gosti zabavljaju. Uz dobru hranu, piće i dobre prijatelje, ne možete pogriješiti!

 
Komentari
+2