Mini bor - džepno izdanje božićne jelke!

Mini bor - džepno izdanje božićne jelke!

Razveselite sebe ili svoje prijatelje pravim malim božićnim drvcem

MINI BOR je pravo malo božićno drvce! Visine 55 centimetara, s preko 2.000 pravih borovih iglica, MINI BOR donosi miris Božića u vaš dom ili ured. MINI BOR je idealan poklon ovog Božića: poklonite ga dragoj osobi ili se istaknite drugačijim poklonom za svoje poslovne partnere!


PREDNOSTI

S MINI BOROM nema gnjavaže! Vrlo lako ga je donijeti i na najviše katove zgrada bez lifta, ne padaju mu iglice, ne morate brinuti hoće li vam stati u auto i nema muke s nasađivanjem na stalak. MINI BOR stane u svaki kutak vašeg stana, sobe, ureda ili čak i auta! Nakon Božića ga možete presaditi na neko super mjesto i uživati u njemu još puno, puno, puno godina, čak i sa svojim unucima. Praktičnost je njegova vrlina jer zbog svojih malih dimenzija prikladan je za radne stolove, manje komode, manje prostore. Vrlo je jednostavan za održavanje, potrebno mu je malo vode svakih par dana i on će vam biti zahvalan!

ZA KOGA JE MINI BOR?

MINI BOR je namijenjen onima koji vode brigu o održivom ekosustavu! Za one koji vole miris pravog bora, a koji ne žele kupovati rezana drvca; one koji nemaju mjesta za veliki bor ili jednostavno vole male stvari; za sve estete i prirodoljupce. Upravo za njih je osmišljen MINI BOR, pravi mali bor koji dolazi u vlastitoj teglici, a nakon blagdana se može presaditi te i dalje pratiti kako raste u vlastitom vrtu, na balkonu, obližnjem parku ili šumi!


ŠTO JE MINI BOR?

MINI BOR je zapravo spororastuća kanadska patuljasta smreka, latinskog naziva PICEA GLAUCA, čiji se godišnji rast mjeri ravnalom! MINI BOR u prosjeku naraste 5 do 10 centimetara godišnje, a već nakon 20 godina moći ćete uživati u velikom dvometarskom boru!
BRIGA O MINI BORU

Kako bi vaš MINI BOR što dulje zadržao svoje zelene iglice te ostao mladolik (i živ), potrebno mu je posvetiti malo vremena i pružiti malo ljubavi. Savjetujemo da povremeno provjerite vlažnost supstrata u teglici. On se ne smije osušiti ali ni biti previše vlažan. Ukoliko se MINI BOR nalazi u grijanoj prostoriji, potrebno ga je zaliti svaka 2 do 3 dana. U prostoriji je MINI BOR najbolje smjestiti dalje od izvora topline, a najviše mu odgovara temperatura od 15 do 18 °C.


ŠTO DOBIVATE?

MINI BOR k vama dolazi u visini od 55 cm, ugodno smješten u nepropusnoj kartonskoj teglici.

NAKON BOŽIĆA

MINI BOR nakon Božića može još neko vrijeme živjeti u kartonskoj teglici u kojoj ste ga dobili. No, čim primijetite da mu postaje tijesno, poželjno ga je presaditi u neku veću posudu ili u zemlju.

Savjeti za presađivanje:

Bit će vam potrebne rukavice za vrt ukoliko se ne želite zaprljati i mala lopatica. Pripremite zemlju tako što ćete iskopati malu rupu širine 10, a dubine 15 centimetara. Bor nježno izvucite iz teglice te ga postavite u iskopanu rupu. Zatrpajte prostor oko MINI BORA s ostatkom zemlje i malo ju čvršće pritisnite kako bi MINI BOR ostao stajati uspravno pri svim vremenskim (ne)prilikama.


Cijena MINI BORA je 129 kuna, a više možete pogledati na  minibor.com
 
Komentari
+2
 
snow
  • 11.12.2016 17:30:39
  • Bodova: 90944
  • Prijavi
Ipak malo preskupo za tako mali bor sa dostavom 169kneditirano 11.12.2016 17:31:06 od snow
snow
  • 11.12.2016 17:26:33
  • Bodova: 90944
  • Prijavi
Super !Baš mi takav treba
bluna
  • 11.12.2016 11:47:39
  • Bodova: 31505
  • Prijavi
Pa dobro - nije baš džepno jer ipak ima cca 50 cm, ali je jako lijepa ideja i drvce.