Kineska astrologija: Što možemo očekivati u godini Svinje

Kineska astrologija: Što možemo očekivati u godini Svinje

GODINA VATRENE SVINJE 18.02.2007. – 06.02.2008.

Dana 18.02.2007. godine započinje 4704. kineska godina – godina vatrene Svinje. Pogledajmo što nam ona donosi.

Ako želimo opisati godinu Svinje u par riječi, onda je to zasigurno vrijeme harmonije, zabave te ugađanja samima sebi i drugima. Uživanje u životu i kvaliteta odnosa biti će puno važniji od moći i materijalnog statusa. Novce ćemo trošiti na luksuzne stvari, egzotična putovanja, finu hranu i lijepu odjeću bez puno razmišljanja o kućnom proračunu.

2007. godina je godina elementa vatre i kineskog znaka Svinje. Svinja pripada elementu vode (koji je u sukobu s vatrom) pa možemo očekivati više konflikata i internacionalnih sukoba nego je to karakteristično za godine Svinje. Stoga je izgledan nastavak međunarodnih sukoba, disharmonije, regionalnih ratova te čak svrgavanje vlada u nekim zemljama. Naročito su naglašeni sukobi vatrenim oružjem i bombaški napadi.

S druge strane, Svinja potiče nove početke u internacionalnim odnosima i socijalni mir, pa je moguće stvaranje novih političkih režima i vladajućih struktura. Mnogi vlastodršci i državnici biti će zamijenjeni novim osobama.

Općenito, godina vatrene Svinje je simbol pojačane disharmonije i borbe koji su neophodni prije rađanja novog svjetskog poretka. Doći će do povečanih internacionalnih sukoba ali oni dugoročno gledano donose pozitivne promjene i dugotrajnu dobrobit za budućnost ljudskog roda i globalni napredak. Postojeća ratna žarišta i problematični dijelovi svijeta niti ove godine neće donijeti mir, ali mogući su veliki koraci prema pronalasku rješenja sukoba.

Na osobnom nivou ovaj utjecaj će se očitovati u promišljanju i preispitivanju naših navika, vjerovanja i ponašanja. Postati ćemo svjesni onoga što nas ograničava, sputava, zadržava na mjestu ili vuče unazad te je štetno za nas i okolinu. Osobe koje su spremne mijenjati svoje loše i štetne navike čeka godina u kojoj će imati priliku (ne bez napora i komplikacija) drastično poboljšati kvalitetu svog življenja. Tko se u ovoj godini potrudi te spremno i ustrajno uhvati u koštac sa svojim ograničenjima iduće godine može očekivati odlične rezultate.

Vladavina Svinje stimulira pojačana putovanja što će pozitivno utjecati na turizam. Na žalost ove godine će biti puno nesreća povezanih s transportom, a najugroženiji će biti promet zrakom i vodom.

Što se tiče zdravlja, element vatre se povezuje s krvotokom, srcem, očima, mozgom i nervnim sustavom. Stoga u godini vatrene Svinje treba obratiti povećanu pažnju krvnožilnom sustavu ali i mentalnom zdravlju. Mnogi će patiti od nesanice, razdražljivosti, bezvoljnosti ili depresije. Kako biste smanjili ovaj negativni utjecaj elementa vatre, poželjno je posvetiti dovoljno vremena vježbama opuštanja. Također je poželjno pomoću prehrane (puno svježeg voća i povrća, vitamini, antioksidansi, omega-3-kiselina…) preventivno djelovati na kardiovaskularne bolesti.

U odnosima predstoji zaista turbulentna godina. Dok ćemo u godini Svinje biti više orijentirani jedni na druge nego na materijalnu stranu života, istovremeno će pod utjecajem sukoba vode i vatre doći do većeg broja raskida veza. Biti ćemo pojačano netolerantni, preosjetljivi, razdražljivi i svađalački raspoloženi. Stoga prije negativne i burne reakcije duboko udahnite i odlučite se za smiren razgovor. Ovaj negativan utjecaj će biti naglašeniji u drugom dijelu godine.

Očekuje se da će ekonomija i tržište vrijednosnicama doživjeti veliki uspon u prvom dijelu godine (od veljače do srpnja), ali nakon toga investitori trebaju pojačati oprez zbog ozbiljnih zastoja i pogoršanja poslovanja koji će biti sve izraženiji kako će se godina bližiti kraju. Stabilni fondovi i dionice donose dobit, ali riskantna ulaganja će najčešće uroditi totalnim gubitkom. Nemojte slušati bilo čije savjete i povoditi se za lažnim obećanjima o velikoj zaradi.

U godini Svinje najbolje poslovanje možemo očekivati u turizmu, osiguranjima, svim poslovima vezanim uz nekretnine, kemijskoj industriji, rudarstvu, strojarstvu, informatici, naprednoj tehnologiji, kozmetičkoj industriji i svemu vezanom uz zdravlje.
Nešto manje povoljne prilike (ali još uvjek pozitivno naglašene) imati će tekstilna industrija, moda, izdavaštvo, šumarstvo, industrija namještaja i prerade papira.

U 2007. godini dolazi do porasta konkurencije, slabljenja profitabilnosti i problema u poslovanju za industriju pića, komunikacije, otpremništvo, financije, tržišta vrijednosnicama, sve energente, zabavnu industriju i zrakoplovstvo.

Meteorološke prilike biti će nepredvidive. Pred nama je vjerojatno vruća godina s čestim kratkotrajnim olujama i prolomima oblaka. Općenito možemo očekivati iznadprosječnu vlagu i iznadprosječne temperature. Pojačana je vjerojatnost za pojavu potresa i požara, što se nastavlja iz prošle godine.


Vjera Tomaš, savjetnica za feng shui
www.kreativandom.com
kontakt: 098 / 18 38 444, 091 / 56 22 471 
Komentari
+2