Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Želiš pokrenuti vlastiti biznis? Ovo su koraci koje moraš poduzeti

Želiš pokrenuti vlastiti biznis? Ovo su koraci koje moraš poduzeti© Unsplash

Važni poslovni koraci koje ne smiješ zaobići

Otvoriti tvrtku danas može svatko, no pokrenuti vlastiti biznis te biti uspješan na tržištu rada iziskuje veliki trud, znanje i kompetencije.
 
Smatraš li da posjeduješ dovoljno znanja i hrabrosti te imaš ideju koja bi mogla biti profitabilna, svakako vrijedi pokušati. Biti sam svoj šef velika je privilegija, no iziskuje i mnogo samodiscipline.
 
Dakle, razmišljaš li o pokretanju biznisa, a ne znaš odakle krenuti, ovo su neki koraci koje najprije trebaš poduzeti.
 
 
Misija i ime1. Definiraj svoju misiju
 
Da bi tijekom svog poslovanja ostala dosljedna sebi i nekim svojim ciljevima, važno je odmah na početku definirati svoju poslovnu misiju. Ta misija trebala bi ti biti nit vodilja tijekom cjelokupnog vođenja biznisa i ona će ti pomoći da ostaneš na pravom putu. Razmisli o tome što želiš raditi i koje su tvoje vrijednosti i potom napiši misiju.
 
2. Odaberi ime
 
Ime tvrtke trebalo bi biti jedinstveno, upečatljivo i originalno. Može imati i određeno značenje i na neki bi način trebalo biti povezano s djelatnošću firme. Uzmi si vremena i dobro razmisli o odabiru imena za svoj biznis.

 
3. Označi svoj teritorij
 
Iako je mala vjerojatnost da ti netko ukrade ideje, valja biti oprezan. Registriraj ime tvrtke, domenu web lokacije i napravi si profile na društvenim mrežama.
 
 
1/3
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 28.2.2019 14:35:58
  • Bodova: 46153
  • Prijavi
Danas u Hrvatskoj? Teško...