Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Sve uvijek odgađate? Promijenite tu naviku

Sve uvijek odgađate? Promijenite tu naviku

Jednostavne strategije koje će vam pomoći da na vrijeme obavite više zadataka i sve to bez stresa

U toku života i rada – mnogo ljudi odugovlači ili rješava nagomilane obaveze u posljednji mogući čas, a neki to čine puno češće od drugih. Takve osobe stalno pronalaze izgovore zašto nešto ne mogu napraviti upravo danas (iako bi to najvjerojatnoje zaista mogli) i radije sve ostavljaju za kasnije. Za sve one koji se prepoznaju u ovom opisu sastavili smo popis jednostavnih strategija koje će vam pomoći da na vrijeme obavite više zadataka i sve to bez stresa, te tako zaustavite odgađanje obaveza jednom zauvijek.
 
1. Pripremite popis zadataka – i držite ga se

Jedna je stvar napraviti popis obaveza, ali ako ga se ne namjeravate pridržavati – nikakva korist od toga. Popisi su zbilja odličan način da ostanete organizirani, da sve ide po planu i da se pobrinete da obavite sve što trebate na vrijeme. No, nemojte napraviti samo jedan dugačak popis na kojem ćete imati zapisano apsolutno sve od "stavi veš sušiti" do "završi financijsko izvješće". Za svako područje potreban vam je poseban popis, kako se ne biste zbunjivali. Imajte jedan popis za sve obaveze oko kuće (nabavku namirnica, čišćenje...), jedan za posao i još jedan za sve obaveze vezane za obitelj i prijatelje (odlaske an kave, rođendane, razne proslave...). Čak i ako vam se čini da su tri popisa previše i puno zahtjevniji od vođenja samo jednog – u stvari ćete tako imati puno više kontrole oko toga što sve zapravo morate obaviti.
1/5
 
Komentari
+2
 
paloma_22
  • 13.9.2018 11:16:16
  • Bodova: 49673
  • Prijavi
Ma nema tu pomoći, baš danas čitam da mi koji volimo odgađati imamo povećanu amigdalu i da zapravo nismo lijeni i neambiciozni :D