Osigurajte svoj posao od recesije

Osigurajte svoj posao od recesije

Primijenite nekoliko strategija i nemojte više brinuti o mogućem gubitku posla

Kako se recesija sve više zahuktava, mnogi strepe kako zadržati posao. Zato ćemo s vama ovog puta podijeliti nekoliko strategija koje će vas učiniti nezamjenjivima na vašem radnom mjestu.

Zarađujte novac. Ako nađete načina da povećate profit firmi u kojoj radite, instantno ćete postati popularniji. Razmislite i pronađite način kako da to učinite. Dajte si ekstra truda, neka postojeći klijenti budu zadovoljni, te se potrudite pronaći nove.

Potražite „utjecajne“ – one ljude čije mišljenje nešto znači u vašoj tvrtki i ostvarite s njima što bolju suradnju. No budite pažljivi kako se ne biste zamjerili  drugim kolegama.  

Pohvalite se. Ako se ne zauzmete za sebe i progovorite, možda nitko niti neće primijetiti vaše talente. Iskoristite poslovne sastanke kako biste skrenuli pozornost na svoje napretke u poslu.

Radite pametno, ne naporno. Vaši nadređeni će vas prije primijetiti ako radite na stvarima i projektima koji su važni. Zato se raspitajte o strategiji kompanije i pokušajte se angažirati na projektima koji su vezani uz buduće planove tvrtke.

Imajte pozitivan stav.
Ako se pokažete izdržljivima i pozitivnima, to znači da ste osoba s kojom se može raditi i u teškim vremenima. Volontirajte kad vidite šansu za to. To će šefovima pokazati vašu predanost poslu i podići vam „rejting“.

Networking ili društveno umrežavanje. Svaki uspješan čovjek zna koliko su važna poznanstva. Poznanstva  znače informacije, a informacije znače prednost koja je bitna za vašu kompaniju. Osim toga, posjedovanje kontakta bitnih za opstanak kompanije daje vam određenu pregovaračku moć o svojoj vlastitoj poziciji unutar tvrtke.

Imajte plan B. Razmislite o tome što biste mogli raditi ako iznenada izgubite posao. Promotrite što se nudi na tržištu, a što traži. Pogledajte možete li poboljšati svoje sposobnosti, naučiti neke nove vještine, dodatno se obrazovati.

I što je veoma važno, ako dođe do napuštanja tvrtke, učinite to što je moguće pozitivnije. Možda će vaš poslodavac ponovo zapošljavati iduće godine ako se firma oporavi.

 
Komentari
+2