Zaštitimo se od hladnoće

Zaštitimo se od hladnoće

Ponovite osnovne savjete koji će vam pomoći da bezbrižno prebrodite ovu hladnu zimu

Istina je da mnogi od nas nisu navikli na baš ovako hladne dane. U zadnjih desetak godina činilo se, kako prave zime uopće nije niti bilo. Sada kada je odjednom došla ostali smo smrznuti, nepripremljeni i zbunjeni. Najbolja opcija nam je naravno, zabarikadirati se doma u toplom krevetu s dekom i čajem, no naravno, jednom ćemo morati i izaći van…

Šal, kapa, rukavice – Stvari su te, koje su nam prijeko potrebne u ove hladne dane. Nemojte se sramiti toplo odjenuti, pa čak i ako vas proglase potpunim anti-fashion slučajem. Posebnu pažnju obratite na bubrege, bedra i stopala te ih posebno utoplite čarapicama i štramplicama. Dotični dijelovi tijela su najosjetljiviji te ih treba posebno čuvati.
Svakako se ogrnite šalom, jer je vrat jako osjetljiv, i koliko god mislite da vam neće trebati, svejedno ga ponesite.

Šubara, buce i topla zimska jakna – također nisu na odmet. Buce su najtoplija obuća u ove zimske dane i štite nas od hladnoće, snijega i prehlade. Postoje u raznim bojama pa možete i birati, a osim toga, postale su jako popularne u zadnje vrijeme. Šubare također. Koncipirane su tako da štite najosjetljivije dijelove glave, a to su uši i obrazi. Ukoliko vam je jako hladno, obucite pravu zimsku skijašku jaknu. Barem na putu do fakulteta ili posla. Poslije je možete skinuti, a ispod njega možete imati bilo što.

Balzam za usne – Koliko štiti naše usne ljeti, toliko i zimi. Ispucale usne od hladnoće, griženja, cvokotanja i nedostatka tekućine nisu nimalo privlačne... Ono što je najvažnije je, naravno, da ih zaštitimo od ispucalosti i vratimo im potrebnu vlagu i vitamine. Najobičnije Labello bit će sasvim dovoljno.

Taksi – Recimo, na primjer, da ste na poslu i računate s tim da će vas kolegica odbaciti doma ili dobar dio puta ukoliko joj je usput. Kad se dogodi izvanredan slučaj i ona je morala ranije otići, a vi, u antilop čizmicama na petu samo s najlonkama i suknjom. Ne ustručavajte se pozvati taksi umjesto da idete pješke, zdravlje je ipak bitnije od svega. Hladno je, poledica je, a ukoliko nemate keša pri sebi, dogovorite s vozačem da svrati do obližnjeg bankomata, u krajnjem slučaju ostavite osobnu, ili zamolite nekog od ukućana da vas dočeka s potrebnim sredstvima plaćanja kad vas dovezu na odredište. Svi smo svjesni kakvo je vrijeme, i sigurno vam ne treba da se negdje poskliznete i ozlijedite.

Topli napitci i voće – Treba nam vitalnost, vitamini i toplina. Cijelo vrijeme vas učimo zdravoj prehrani, i koliko je najzdravijih sastojaka u prirodnim bogatstvima poput žitarica voća, povrća, sjemenki, orašastih plodova i ostalog. Međutim, s obzirom na izvanredne uvjete, morali smo to ponoviti još jednom. Nitko ne želi da se prehladite, a imunitet i organizam su jako osjetljivi u ovo vrijeme. Svi smo čuli kako ''kola gripa'' i ''svi su u virozi''. Izbjegnite ovu zimu ležanje u krevetu s temperaturom i kašljem. Jedite voće, pijte vitamine, oni su nam sada prijeko potrebni.

Tijelo – Osim što smo se toplo obukli, nemojmo zaboraviti na tjelovježbu. Naravno da se nikom ne da ''trčati po kvartu'' u ovo vrijeme, no jutarnja tjelovježba u toplini doma ne bi trebala predstavljati problem barem dok se ne vratite svojoj uobičajenoj aktivnosti, nekoj kojoj se trenutno za vrijeme hladnoće i snijega ne možete posvetiti.
(Mim)
 
Komentari
+2
 
romana1
 • 11.2.2012 11:46:35
 • Bodova: 169289
 • Prijavi
zima,zima, e pa šta je,ako je zima nije lav ne boji se ko je zdrav ...(a ja totalno bolesna)
slavka
 • 10.2.2012 7:16:21
 • Bodova: 448
 • Prijavi
ja ne izlazim van po ovoj hladnoći i to je najbolja metoda čuvanja od hladnoće
yellow
 • 10.2.2012 0:42:39
 • Bodova: 4219
 • Prijavi
Joj obožavam zimu, ali sam isto tako zimogrozna. Tri majice, štrample, deblje traperice, čizme, kapa, šal i rukavice :D
paloma_22
 • 9.2.2012 22:49:59
 • Bodova: 49673
 • Prijavi
hehe ja kapu počela nositi nakon ne znam koliko godina... šta sam starija to sam zimogroznija (ali i dalje uporno svaki dan pješačim do faksa)
sasenjka
 • 9.2.2012 22:48:37
 • Bodova: 465
 • Prijavi
Dobri savjeti za zimogrozne kao... ja.