Što znači haloterapija za djecu?

Što znači haloterapija za djecu?

Haloterapija / Higijena za pluća i gornje dišne puteve kod djece

Svaka majka zna da su djeca suspektna na respiratone infekcije i zbog toga je prirodno da svaka majka pokušava zaštititi svoje dijete od mikroba i virusa. Mi nudimo prirodnu soluciju koja se temelji na dugogodišnjoj praksi i kliničkom istraživanju. Naše opcije su osmišljene tako da ojačaju i prirodno zaštite imunobiološke kvalitete u dječjem respiratornom sustav bez nuspojava.

Naša opcija u slanim sobama Natura Sol, Medvedgradska 49 u Zagrebu ima za cilj : očistiti, poboljšati i održati zdravim dječji respiratorni sustav pomoću suhog aerosola. Suhi aerosol pronalazi put kako da lokalno pojača dječji imunitet i biocenozni respiratorni sustav, čisteći protu-upalno.

Pedijatrijska i pulmološka istraživanja su pokazala da nakon  10-12 dana haloterapije i to 1-2 puta godišnje, dužina bolesti kod predškolske i školske djece se smanjuje 1,5 puta. Haloterapija ne samo da reducira samo stupanj oboljenja kod akutne faze respiratorne bolesti 2 puta, već reducira komplikacije od mogućih dalekosežnih infekcija. Osim toga, Haloterapija ne smanjuje samo broj akutnih oboljenja nego i ne dozvoljava daljnje pogoršavanje kroničnih bolesti kod predškolske i školske dobi djece.


Djeca borave u slanim sobama 20-tak minuta, opušteno dišući prema dobivenim uputama. Preporuča se prije i nakon Haloterapije popiti tekućine radi  boljeg izlučivanja nakupljenog sekreta . Pod utjecajem terapije se sluznica ne suši već naprotiv obogaćuje i lakše oslobađa putem  otvorenih kanala gornjih dišnih puteva, nestaje blokada sinusa popraćena čestom glavoboljom koja djeci ometa koncentraciju  u igri, školi i sportskim aktivnostima.

Prva terapija u paketu koju održavamo subotom je besplatna i tada se dogovara dinamika narednih terapija. Slane sobe su prostrane , a radno vrijemeje prilagodljivo obavezama djece i odraslih. Istaknuli bismo profesionalnu opremu sa cetifikatom koju koristimo u radu po ugledu na inozemne zdravstvene ustanove i pod koji nije prekriven solju, pa prostor udovoljava ekološkim i higijeniskim uvjetima.Higijena i njega zdravlja kod djece i tinejdžera putem provođenja Haloterapije ima pozitivne indicije na psiho-emocionalni razvoj i stabilnost. Rezultati psihološkog testiranja su pokazali da nakon haloterapije broj djece kojoj je utvrđen visoki stupanj stresa, nakon terapije se stres smanjio 1,4 puta u usporedbi sa promatranom skupinom djece koja nije provela tretman Haloterapije.

Budući da su problemi alergije i česta akutna ili kronična oboljenja dišnih puteva velikim dijelom genetske prirode, osmislili smo i program za roditelje i poslovno aktivne klijente.

Za odrasle koji dijele iste probleme sa dišnim putevima ili žele jednostavno ojačati imunitet nudimo dodatnu mogućnost : 2ui program  PilatesYoga + Haloterapija u slanim sobama NATURA SOL, Medvedgradska 49, 01/4666 691   
on-line prijave: www.slane-sobe.hr


 
Komentari
+2