Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ručna limfna drenaža

Ručna limfna drenaža

Što je ručna limfna drenaža i kako nam može pomoći?

Što je ručna limfna drenaža?

Ručnu limfnu drenažu su razvili danski fizioterapeuti, doktori Emil i Estrid Vodder tridesetih godina prošlog stoljeća. Ova tehnika se razvila kao rezultat njihovih istraživanja limfnog sustava. Ručna limfna drenaža je serija laganih ritmičnih pokreta koji stimuliraju protok limfe i kretanje tekućine.

Kako djeluje ručna limfna drenaža?

Ručna limfna drenaža je lagana ritmična masaža u kojoj maser koristi niz specijaliziranih i nježnih ritmičnih tehnika pritiska rukama kako bi se pokretala koža u pravcu toka limfe. Ova ritmična masaža stimulira limfne žile. Limfne žile u našem tijelu igraju ključnu ulogu u prijenosu hranjivih tvari, antitijela i bijelih krvnih stanica do stanica tjelesnog tkiva i uklanja toksine, stanični otpad i odumrle stanice. Kad limfne žile ne funkcioniraju optimalno, zbog začepljenja, opada tjelesni imunitet, što može rezultirati nizom oboljenja poput alergija, glavobolja, upala sinusa, čestih infekcija i pada energije.

Ručna limfna drenaža pomaže u otklanjanju tih zastoja i obnavlja limfni sustav u normalno funkcionalno stanje. Također pomaže u radu živčanog sustava, snizuje krvni tlak, smanjuje stres i poboljšava san.

Tipična ručna limfna drenaža traje otprilike jedan sat do sat i pol. Tijekom prvog savjetovanja terapeut će vas pitati za vaše stanje organizma i preporučiti broj i učestalost terapija. Ručna limfna drenaža se može koristiti u kombinaciji sa tradicionalnim oblicima liječenja kako bi se prije osjetilo olakšanje. Većini pacijenata koji su prošli ovu terapiju ovo je vrlo ugodno i opuštajuće iskustvo, sa malo ili uopće bez neugodnosti.

Koje su koristi ručne limfne drenaže?

Ručna limfna drenaža je preventivno i dopunsko liječenje. Ona daje poticaj vašem imunološkom sustavu. Pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju bolesti poput edema, začepljenja sinusa, nadutosti, migrenskih glavobolja i reumatičnog artritisa.

Također pridonosi bržem izliječenju lomova, istegnutih ligamenata, uganuća i smanjuje bolove. Manualna limfna drenaža se također koristi za liječenje problema sa kožom poput akni, za zaliječenje rana i opeklina, za smanjenje ožiljaka i strija, te za uklanjanje celulita. Ima duboko opuštajući učinak na živčani sustav i odlična je za oslobađanje od stresa.

Ručna limfna drenaža se koristi u kombinaciji sa drugim terapijama za liječenje primarnog i sekundarnog limfadema. Vrlo je učinkovita u liječenju oteklina koje su posljedica problema sa cirkulacijom.
 
Komentari
+2