Od seksa do psa: Devet najboljih stvari za zdravo srce

Od seksa do psa: Devet najboljih stvari za zdravo srce© Pexels

Evo što sve možeš učiniti kako bi održala svoje srce zdravim

Održavati zdravlje srca jako je važno. Svi to znaju. I dok je vježbanje važno za srce, postoje i druge stvari koje trebaš uzeti u obzir kada je u pitanju održavanje kondicije i zdravlja. Vježbanje s ciljem zdravog srca trebalo bi biti primarno je bez otkucaja srca prestajemo postojati.

Pročitaj još: Upravo zbog toga što je zdravo srce toliko važno, odlučile smo pronaći neke od najboljih savjeta kojih se možeš držati:

 
Vježbanje

Prvo i najvažnije - vježbanje. Američka udruga za srce preporučuje dobivanje najmanje 150 minuta tjedno aktivnosti umjerenog intenziteta ili 75 minuta tjedno energične aktivnosti ili kombinacije i jednog i drugog tijekom tjedna.

Možeš uključiti i aktivnosti jačanja mišića umjerenog do visokog intenziteta (kao što su otpor ili utezi) najmanje 2 dana u tjednu. Vježbanje joge i meditacije također pomaže u upravljanju stresom, što ima itekako stvaran i važann utjecaj na naše zdravlje. 

Također, važno je spomenuti da, ako ćeš se držati vježbanja, važno je da uživaš u njemu, stoga napravi aktivnu zabavu od 150+ minuta. 

Pleši, rolaj, vozi bicikl. Sve što ti može povisiti otkucaje srca je korisno, a dobro je imati na umu i kako smijeh može smanjiti hormone stresa, smanjiti upalu u arterijama i povisiti dobar kolesterol (lipoprotein visoke gustoće ili HDL).

(Foto: Pexels)
1/9
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2