Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Misliš da nosiš pogrešan tip i veličinu grudnjaka? Evo kako odrediti koji ti model zapravo treba

Misliš da nosiš pogrešan tip i veličinu grudnjaka? Evo kako odrediti koji ti model zapravo treba© www.profimedia.hr

Jesi li se kad susrela s iritantnim urezivanjem naramenica, boli i neugodom nakon cjelodnevnog nošenja grudnjaka? Sve su to znakovi da biraš krivu veličinu košarica, zato ti donosimo mali vodič

Unatoč tome što za vrijeme karantene većina nas nije svakodnevno nosila grudnjake po kući, stvari se pomalo vraćaju u normalu, a mi ponovno trebamo na sebe staviti košarice koje nam pomažu postići željeni izgled grudi. No, lakše je to reći no učiniti, jer većina žena muku muči s odabirom ispravne veličine i modela grudnjaka.
  Ako si se pronašla u kategoriji onih dama koje nikako ne mogu pronaći savršeno udoban, funkcionalan i lijep grudnjak za svaku priliku, ovo je članak za tebe. Naime, donosimo ti mali vodič kako da jednom za svagda saznaš koja ti veličina košarica treba.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Hayaa - ???? (@hayaa_app)

 
Premali ili preveliki grudnjak ne čini se kao veliki životni problem, no dokazano je da stalno nošenje neprikladnih grudnjaka može štetno utjecati na žensko zdravlje i uzrokovati zdravstvene probleme. Tako preuski grudnjaci mogu oštetiti plućnu maramicu i uzrokovati probleme s disanjem, dok nepravilna potpora može uzrokovati bolove u vratu, ramenima i leđima, kao i oštetiti živce. Uz sve to, može se dogoditi da nam se grudi prerano objese baš zbog nošenja krivog grudnjaka – što je scenarij koji svakako želimo izbjeći.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli pinkandjune - Stylish Lingerie (@pinkandjune)

 
Upravo kako bismo ti pomogle da napokon riješiš pitanje koji grudnjak će ti pružiti savršenu potporu, donosimo ti kratke upute kako izmjeriti veličinu svojih grudi i odrediti koji je grudnjak za tebe. Sve što ti treba za ovo mjerenje je veliko kućno ogledalo u kojem se možeš cijela pogledati, krojački metar te skinuta majica. Na sebe stavi samo udoban nepodstavljen grudnjak i možeš početi s mjerenjem.
 
1. Krojačkim metrom izmjeri opseg potprsnog koša, dio odmah ispod grudnjaka. To je mjera za traku grudnjaka.
2. Izračunaj opseg prsnog koša tako da preko leđa do najpunijeg dijela grudi, odmah preko bradavica, postaviš metar. To je mjera košarica.
3. Zaokruži obje mjere na najbliži okrugli broj.
4. Izračunaj broj košarice tako da oduzmeš mjeru trake od broja košarice.
 
Ako je opseg prsnog koša veći od potprsnog opsega za:
  • 12 do 14 centimetara, odgovaraju ti košarice A
  • 14 do 16 centimetara, odgovaraju ti  košarice B
  • 16 do 18 centimetara, odgovaraju ti košarice C
  • 18 do 20 centimetara, odgovaraju ti košarice D
  • 20 do 22 centimetara, odgovaraju ti košarice E
  • 22 do 24 centimetara, odgovaraju ti košarice F
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Endow'd Intimates (@endowdintimates)

 
Ovaj postupak daje tek približnu veličinu grudnjaka jer u obzir treba uzeti i činjenicu da su grudi različitih oblika. Dok metar može odrediti pravu veličinu u domeni brojeva, ne mora uvijek značiti da će taj broj savršeno pristajati svakoj ženi. Zato je bitno isprobati grudnjak i provjeriti kako on na svim ključnim mjestima prianja uz tijelo i pruža li adekvatnu podršku.
 

Traka grudnjaka
 
Treba stajati čvrsto i ravno. Trebala bi moći staviti dva prsta između nje i kože, ali osjetiti i otpor. Ako je preopušteno, trebaš manju veličinu. Ako se pak mučiš da provučeš prste, trebaš veći broj.
 
Naramenice

Naramenice su ključni dio grudnjaka. Ako misliš da će grudnjak stajati i podupirati grudi bolje što naramenice više stegneš, varaš se. One trebaju ležati ugodno na ramenima bez ikakvog zatezanja ili padanja. Također, bitno je da budu jednako stegnute s obje strane.
 
Most grudnjaka
 
Most grudnjaka je mali dio tkanine koji povezuje dvije košarice grudnjaka. On treba stajati tako da dodiruje tijelo te da nema prostora između. Naravno, ne bi se trebao ni usjeći u kožu.
 
Žice

Ako testiraš grudnjak sa žicama, provjeri slijede li one prirodni luk grudi. Ako leže na njima ili su predaleko, one neće dobro poduprijeti grudi.
 
Košarice
 

Ako ovi prethodni elementi odgovaraju, košarice bi trebale savršeno pratiti liniju grudi.

Ako si pratila sve naše upute i sve pravilno izmjerila, trebala bi pronaći idealan grudnjak za sebe. Neovisno o tome voliš li mekane, udobne ili pak push.up grudnjake, pravila su ista, a ti ih samo moraš slijediti kako bi pronašla model kao stvoren za tvoje grudi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Infiniti Touch™ (@infinititouchbra)

 
Komentari
+2
 
tikica-
  • 22.6.2020 16:42:11
  • Bodova: 46724
  • Prijavi
Ja si uglavnom ne mogu naći grudnjak u nekom šoping centru,pa to radim online.