Green lifestyle je trend koji bi svaka od nas trebala živjeti, a evo i zašto

Green lifestyle je trend koji bi svaka od nas trebala živjeti, a evo i zašto© www.profimedia.hr

Ekološka održivost postala je imperativ u lifestyle svijetu, a evo kako da i ti počneš živjeti zelenijim načinom života

Kada bismo svi preuzeli odgovornost i odabrali green lifestyle kao način života, ne bismo imali globalne probleme poput podizanja temperature mora ili masovnog krčenja šuma. Svatko bi uložio određeni trud da zaštiti okoliš i tako obavio svoj dio posla za dobrobit svih nas. Mnogi ljudi zagađuju okoliš ne shvaćajući da ne postoji planet B na koji možemo otići nakon što ovaj postane neprihvatljiv za život, pa je stoga bitno što više i češće govoriti o važnosti održivog načina života koji je postao najveći lifestyle trend ove godine.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Indira Juratek ? (@indira.juratek)


 Green Lifestyle – što je to?
 
Jednostavnim riječima, održivi ili green način života je onaj koji ne šteti našoj planeti. Održivim načinom života osiguravamo zdravlje našeg planeta, a dugoročno štedimo značajnu količinu novca. Korištenje platnenih vrećica u trgovinama, slow fashion, manja konzumacija mesa…. Sve su to efikasni načini uz pomoć kojih možemo svoj život transformirati i pri tome pomoći našoj planeti.

U nastavku ti donosimo neke jednostavne savjete za zeleniji stil života.
 
Konzumiraj više povrća, a manje mesa

Jesi li znala da se prosječna temperatura Zemlje povećala za 0,8 ° Celzijevih, u usporedbi s temperaturom prije Industrijske revolucije? Ako uistinu ne ograničimo emisiju štetnog CO2, Zemlja će se još više zagrijavati, a to će imati ogromne posljedice za okoliš, floru, faunu i našu vlastitu dobrobit. Jedan od najefikasnijih načina smanjenja emisije CO2 je prelazak na vegansku prehranu. Naime, mesna industrija jedan je od najvećih zagađivača našeg okoliša. 

Smanjenjem konzumacije mesa na globalnoj razini smanjit će se i uzgoj životinja, a time će padati i emisije CO2. Iako je već sam prelazak na veganstvo, prehranu baziranu samo na namirnicama biljnog porijekla, odličan način pomoći prirodi, još je bolje ako sama možeš i uzgojiti svoje voće i povrće. Bilo koje voće i povrće koje sama uzgojiš ostavit će puno manji trag na zemljinu atmosferu od hrane koju možeš kupiti u supermarketu. Hrana mora prijeći vrlo kratku udaljenost od tla do stola, što već samo po sebi smanjuje emisiju ugljika koja je uključena u transport hrane. Uz to, ne postoji plastična ambalaža i imaš potpunu kontrolu nad načinom uzgoja hrane jer možeš izbjegavati štetna gnojiva i pesticide.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Indira Juratek ? (@indira.juratek)

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2