Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Činjenice koje niste znali o kuhanom vinu

Činjenice koje niste znali o kuhanom vinu

rlo ga je lako pripremiti, stoga to možete činiti i sami, kod kuće!

Kuhano vino je zaista kultura načina spravljanja vina stara stotinama godina. Vjeruje se da su još i stari Rimljani poznavali kulturu vinogradarstva i spravljanja kuhanog vina s dodatkom finih začina poput cimeta, kličića, đumbira i slično.

Čim spomenemo kuhano vino, vjerujemo da vam je prva asocijacija zimsko doba i vrijeme adventa, no ta se poslastica ne veže nužno uz sami advent, već se može početi pripremati i dolaskom prvih hladnijih jesenskih dana kako bi se zagrijali i uživali u čarima jeseni. Vrlo ga je lako pripremiti, stoga to možete činiti i sami, kod kuće.

Kod postupka kuhanja vina, jedino na što striktno trebate pripaziti je da vino ne zakuha jer se na taj način gubi željeni okus i alkohol će iz njega ishlapiti, a ostat će nam samo sok. Dakle, nemojte ga previše zagrijavati. Činite to na vrlo maloj vatri, a za potpuni doživljaj, uz šećer, dodajte sastojke po vašem ukusu. To mogu biti bilo koji fini začini popust cimeta, ruma, meda, đumbira, klinčića, limuna, pa čak i naranče i mandarine.

Mi smo malo istražili blagodati na zdravlje koje kuhano vino donosi sa sobom i otkrili smo neke činjenice koje ni vi možda niste znali o kuhanom vinu.

UBLAŽAVA PREHLADU
Ako niste dobro radili na jačanju vašeg organizma u zimsko doba i uspjela vas je zadesiti prehlada, kuhano vino, osim što će vas zagrijati i razveseliti, pomoći će u ublažavanju simptoma prehlade, te će spriječiti upalne procese u tijelu. Ako mu dodate cimet, to će biti kombinacija iz snova jer on sadrži dezinfekcijska, te antivirusna i antibakterijska svojstva.
 

POBOLJŠAVA RAD KRVOŽILNOG SUSTAVA
Kuhano vino će zaštitit vaš kardiovaskularni sustav, direktno će djelovati na rad srca i smanjit će povišen krvni tlak. Poboljšat će i vašu cirkulaciju, te pozitivno djelovati na snižavanje kolesterola u krvi.

DJELUJE NA OČUVANJE ZDRAVLJA ZUBI
Ovaj čarobni napitak, kako ga mnogi zovu u narodu, štiti nas od nastanka zubnog plaka i čuva od bolesti desni.

POBOLJŠAVA RAD MOZGA
Jedna čaša (kuhanog) vina dnevno potiče dobro pamćenje i dobra je prevencija od raznih bolesti, a među njima i Alzheimerove bolesti.
 
Foto: Unsplash
 
Komentari
+2
 
irija
 • 26.12.2018 15:13:52
 • Bodova: 39717
 • Prijavi
Stvarno ima dosta blagodati na zdravlje i kako ga onde ne piti,a tako dobro grije.
ella102
 • 22.12.2018 10:01:34
 • Bodova: 6936
 • Prijavi
nema zime bez kuhanog vina ??
angel0000
 • 21.12.2018 15:46:28
 • Bodova: 67575
 • Prijavi
Ništa novo. Najbolje mi je s cimetom.
lukilu621
 • 21.12.2018 11:03:25
 • Bodova: 51973
 • Prijavi
Sada u miru mogu svaki dan jednu čašu kuhanog vina popiti :-)