Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Aromaterapija je najučinkovitiji saveznik u borbi protiv HPV-a i ostalih vaginalnih infekcija

Aromaterapija je najučinkovitiji saveznik u borbi protiv HPV-a i ostalih vaginalnih infekcija

Trenutno ne postoji farmaceutski lijek koji bi dovoljno učinkovito djelovao na virus HPV-a. Ali zato postoje vrlo učinkovita eterična ulja koja mogu izlječiti većinu spolnih bolesti

Jesi li znala da čak 50-70% spolno aktivnih mladi ljudi barem jednom u životu dolazi u doticaj s virusom HPV-a? To znači da je 50-70% mladih barem jednom u životu bilo zaraženo HPV-om (ili će biti). Ovo zvuči strašno ali u stvarnosti nije. Tvoj organizam, pod uvjetom da imaš zdrav imunitet, može sam ubiti virus HPV- a u roku od dvije godine, pa čak i manje. Postoji oko 150 različitih genotipova HPV-a, od kojih je otprilike 14 njih zaista opasno.
 
HPV često nema nikakve simptome, a od onih najizraženijih su pojava kondiloma, odnosno genitalnih bradavica. Ako se ne liječi, HPV može imati strašne posljedice koje u konačnici dovodi do raka vrata maternice. U hrvatskoj godišnje oko tristotinjak žena umire od raka vrata maternice, zato su redoviti ginekološki pregledi ključni, pogotovo ako se nalaziš u rizičnoj skupini. U službenoj medicini još uvijek ne postoji dovoljno snažan antivirotik koji bi pouzdano i učinkovito djelovao protiv virusa HPV-a. Za sada se protiv HPV-a izdaju antibiotici, a koriste se i palijativne metode kirurškog uklanjanja promjena na genitalijama uzrokovanih HPV-om.
 
Kako djeluje aromaterapija?

U posljednje se vrijeme sve više ističe aromaterapija kao učinkovita metoda terapije HPV-a, a i ostalih spolnih bolesti. Ako si mislila da se u aromaterapiji radi samo opuštanju lijepim mirisima, jako se varaš. To je terapijska metoda koja se koristi uglavnom esencijalnim uljima dobivenim ekstrakcijom iz ljekovitog bilja. Eterična ulja koja se ovdje koriste imaju snažna antivirotička, antibakterijska i antifungicidna svojstva. Ovo znači da vrlo učinkovito ubijaju viruse, bakterije i gljivice, i zbog toga se mogu koristiti za liječenje raznih infekcija.
 


Djelovanje eteričnih ulja na ljude, viruse, bakterije ili gljivice još uvijek nije točno poznato. Aromaterapija je grana koja se ubrzano otkriva i istražuje. No poznato je da sastojci eteričnih ulja poput monoterpenskih alkohola, fenola i oksida zajedno djeluju na uništavanju virusa bakterija i gljivica, a rezultat njihove primjene je negativan nalaz na virus.
 
Ova metoda liječenja djeluje bolje i učinkovitije od onoga što je danas poznato konvencionalnoj medici iz dva razloga. Ovakvo liječenje nije invazivno što znači da uklanja potrebu za kirurškim zahvatima. Osim toga, pokazalo je bolje rezultate, ne samo na virus HPV-a, nego i na popratne infekcije poput klamidije i kandide, te na recidivirajuće infekcije. Eterična ulja možeš koristiti za liječenje većine vaginalnih infekcija.
 
Koja ulja se koriste za ove probleme?

Jedno od najpopularnijih eteričnih ulja za liječenje virusnih infekcija je ravensara, koja ima vrlo snažno djelovanje na viruse, posebice klamidije, genitalnog herpesa i HPV-a. Još jedno dragocjeno ulje za HPV je Eukalyptus polibraktea, kemotip kripton. Za ovaj se kemotip eukaliptusa čak pretpostavlja da može ubiti virus HIV-a. jedno od najpopularnijih eteričnih ulja općenito jer čajevac za koji si možda već i čula. On je snažan antibiotik i antivirotik. Ima široku primjenu i kao takav je neizostavan sastojak u receptima protiv HPV-a.  Na vaginalne infekcije također učinkovito djeluju i niauli i klinčićevac.
 
Arometerapija je odlična, ali uz puno opreza 

Ako se odlučiš za liječenje uljima, moraš imati par stvari na umu. Prvo, nemoj nikad to raditi sama. Eterična ulja vrlo su kompleksna, a osim toga su vrlo koncentrirana i mogu oštetiti kožu i sluznicu. Kako bi ulja bila učinkovita, ona moraju biti miješana u posebnim omjerima. Pošto su virusi različiti neće isti omjer učinkovito djelovati na svaki virus. Zato najprije trebaš uzeti točan nalaz svoje ginekologinje ili ginekologa te s njim otići stručnom aromaterapeutu. Danas već postoje i neke ginekološke ambulante koje surađuju s farmaceutima na izradi vaginaleta od eteričnih ulja, pa se možeš obratiti njima što ti je najpametnije.
 
Nikad nemoj koristiti ulja sama ako već nisi upućena u to, i nikad nemoj koristiti jeftina ulja za eterične lampice. Ulja koja se koriste u aromaterapiji moraju biti visokokvalitetna, kemotipizirana i farmaceutski čista. Njihova se cijena kreće on najmanje 50, pa do 150 kn, ovisno o kemotipu ulja. Ostala jeftina ulja mogla bi te otrovat, pa ih nikada nemoj koristiti nigdje na tijelu.

 

via GIPHY

 
Komentari
+2