9 stvari koje trebaš znati o svojim bradavicama

9 stvari koje trebaš znati o svojim bradavicama© Pexels

Upoznaj svoje bradavice! Govore ti o zdravlju puno više nego što misliš

Svi imamo bradavice. Ali ako ne dojiš, ne razmišljaš o piercingu na bradavici ili ako nije zaista jako hladno, vjerojatno ne razmišljaš o njima na svakodnevnoj bazi.

Ipak, o bradavicama ima mnogo više informacija nego što vjerojatno misliš. Osim što ti pomažu hraniti bebu, mogu te uputiti na tragove potencijalno ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su određene vrste raka dojke te su dovoljno seksualno osjetljive da povećaju tvoje zadovoljstvo tijekom seksa.

Informacije o tome koliko je varijacija u načinu na koji one izgledaju, kako funkcioniraju i što je normalno u odnosu na neka upozorenja - mogu te naučiti mnogo o tvom cjelokupnom zdravlju.
(Foto: www.profimedia.hr)

Pročitaj još: Evo što bi svaka žena trebala znati o svojim bradavicama:

 
Bradavice ne moraju biti istog oblika i veličine, ali...

Baš kao što tvoje grudi vjerojatno nisu potpuno iste veličine i oblika, niti su tvoje bradavice. "Možda je jedna bradavica nešto veća, ili viša, ili niža, i to je potpuno normalno", kaže dr. Nikita Shah, specijalistica za rak dojke.

"Ipak, pametno je paziti na te varijacije kada ih primijetite", kaže dr. Shah. "Dobar pogled u ogledalu, s rukama na bokovima, dat će vam dobru ideju što je normalno i što nije za svaku bradavicu i kako se razlikuju jedna od druge."

Ako misliš da se nešto promijenilo - jedna bradavica izgleda više naborana nego što je to bila ili se jedna čini upaljena ili natečena - razgovaraj sa svojim liječnikom. 
1/9
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2