5 stvari koje trebaš učiniti kada osjetiš da te hvata prehlada

5 stvari koje trebaš učiniti kada osjetiš da te hvata prehlada© Unsplash

Jednostavni savjeti koji zaista pomažu

Umor, kašljanje, grlobolja te osjećaj slabosti samo su neki od simptoma klasične prehlade s kojom se mnogi susreću u ovo doba godine.
 
S dolaskom nižih temperatura, smanjuje se otpornost organizma i slabi imunitet pa smo više skloni raznim oboljenjima i infekcijama.
 
Nezdrav način života tijekom blagdana, boravak u zatvorenim prostorijama te nedostatak fizičke aktivnosti samo su neki od faktora koji doprinose širenju prehlade i gripe tijekom zimskih mjeseci.
 
Postoje određeni trikovi i savjeti kojih se valja držati, a koji mogu smanjiti rizik od oboljenja. Osjetiš li da ti je imunitet oslabio te da će te uhvatiti prehlada, u nastavku ti otkrivamo nekoliko važnih koraka koje trebaš pritom učiniti.
 
Foto: Unsplash

Osiguraj si dovoljno sna

Upravo je dobar i kvalitetan san vrlo bitan za očuvanje imuniteta i za zdravlje općenito stoga se potrudi da tijekom zimskih mjeseci spavaš dovoljno kako bi ti tijelo bilo odmorno i imalo energije boriti se s infekcijama.
 

 

1/5
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 7.1.2020 14:26:52
  • Bodova: 23712
  • Prijavi
Savijeti su super , a prehlade ima stvarno na sve strane, koga god sretnem svi su prehlađeni, eto neka se drže ovih savijeta.
ivas
  • 7.1.2020 8:39:58
  • Bodova: 53971
  • Prijavi
Kako da se potrudim više spavati...san neće na oči, spavam po 5 h dnevno...i to ne u komadu...