Žena.hr vremeplov

Žena.hr vremeplov

Kako je sve počelo...

Priča o našem portalu Žena.hr počinje u ljeto 2006.g.
Jedne subote na prijepodnevnoj kavici dok sam listala ženski časopis, sinula mi je ideja da bi se takvo nešto moglo napraviti na internetu. Sada se to čini kao sasvim obična ideja, no u to vrijeme, vjerovali ili ne, na hrvatskom web prostoru nije bilo gotovo nijednog internet časopisa za žene. Moj partner, po struci informatičar, i ja smo isto popodne krenuli u istraživanje. Na naše zaprepaštenje, unošenjem riječi "žena" u Google, prvi je rezultat bila stranica Žena.cz - češka stranica. Na prvoj stranici pretrage bila je samo jedna hrvatska stranica koja zapravo nije imala mnogo veze sa ženama.
To nam se učinilo kao odlična prilika i odmah smo krenuli u razradu projekta. Osnovali smo firmu, zakupili domenu i počeli stvarati naš portal. Dok sam ja pisala članke i istraživala, on je "štrikao" portal i tako smo nakon nekoliko mjeseci stavili našu ideju u online život.
 
1. izdanje

Ovako je sve počelo u 12. mjesecu 2006. godine.
 


Čitav proces, uključujući osnivanje poduzeća, kreiranje stranice i sadržaja trajao je puna tri mjeseca, no ne mogu reći da je pojavljivanjem na internetu projekt bio realiziran. Zapravo tada je sve tek krenulo – ovakva web stranica je poput živog organizma, iz dana u dana raste, mijenja se, razvija... Više od godine dana zapravo smo samo ulagali u portal, svoj rad, znanje i novac. Na sreću moj je partner programer, ja imam nešto kreativnosti u sebi, a moja sestra, Maja, koja je gotovo od samog početka s nama, je novinarka pa smo zajedno uspjeli sve to napraviti bez angažiranja znatnijih financijskih sredstava.

2. izdanje

10.02.2008. lansirano je 2. izdanje portala.
 

Mogu reći da nam je ovaj projekt gotovo u cijelosti konzumirao život – radili bismo normalno posao od kojeg smo živjeli, a po povratku kući smo radili na stranici do kasno u noć, i tako mjesecima. Slobodno vrijeme gotovo da i nismo imali, ali kad radiš nešto što voliš i što ti se dopada, ne čini se tako velika žrtva.

3. izdanje

2.10.2009. lansirano je 3. izdanje portala.
 

Najveće iznenađenje smo doživjeli nakon godinu dana postojanja, 2007.godine kad je Žena.hr proglašena najboljom web stranicom u kategoriji "Zabava, moda, glazba" na tradicionalnom godišnjem natječaju "Vidi  Web Top 100". To doista nismo očekivali i to nam je nakon toliko truda koji smo uložili jako puno značilo - dalo nam je dodatnu energiju i motivaciju da nastavimo i budemo još bolji.

4. izdanje

14.02.2011. lansirano je 4. izdanje portala.
 

Naša redakcija se nalazi u Čakovcu i nijedan dan u našem poslu nije isti. Stalno se nešto događa, upoznajemo nove ljude, saznajemo nove informacije, obilazimo razna događanja, tako da nam nikad nije dosadno. Tijekom godina surađivali smo i još uvijek surađujemo s više novinara, fotografa i ostalih stručnjaka, a one koje bih osobito htjela istaknuti su naše novinarke Maja Novosel, koja je već tri godine moja zamjenica na portalu, Martina Vargović iz Varaždina i Mirjana G. iz Zagreba koje su gotovo od samog početka s nama te Tatjana Kukolić koja je najmlađa u našem čakovečkom timu i s nama je posljednjih godinu dana.
 
Naravno nikada ne bismo bili tako uspješni da nemamo predivnu suradnju s Vama, našim čitateljicama, na čemu smo Vam jako zahvalni.
Vi ste naša stalna inspiracija i izvor radosti i ideja! Bez Vas, drage naše žene, Žena.hr ne bi bila to što jest. 
 
Petra Novosel
glavna urednica
 
P.S.
Ovdje možete pogledati promjene koje smo vam pripremili u 5. izdanju.
 
Komentari
+2
 
inesska
 • 21.2.2015 15:47:47
 • Bodova: 82305
 • Prijavi
Eto nam i 6. izdanja Žene.hr. :-)
oprezna
 • 26.3.2014 18:11:05
 • Bodova: 145778
 • Prijavi
Uskoro ćemo obilježiti prvu godinu u novom izdanju :))
majamajchy
 • 25.4.2013 9:00:31
 • Bodova: 9751
 • Prijavi
Kad sam se navikla na promjene, novi izgled me zapravo oduševio :) Bravo
-marina-
 • 7.4.2013 12:05:17
 • Bodova: 15683
 • Prijavi
[QUOTE=renny] S obzirom da sam i ja skoro pa među pionirima ovog portala, tu sam od 09/2007. imam potrebu i želju reći da, bez obzira na početničke strahove, sramežljivost, neznanje...ma ništa me nije moglo spriječiti da se opet i opet ne vraćam na stranice Žena.hr. Toliko toga me je ovdje dovelo do suza radosnica (sve one strepnje oko plusića, pa do rođenja naših bebica) ...,ozbiljnih i ponekad prekomjernih komentara pojedinih forumašica, pa klanova i ne znam niti ja čega sve ne. (one su odavno bivše, to će znati ove "starije" forumašice)...sve sam to prošla i u niti jednom trenutku nije mi palo napamet otići.... I naravno, moram spomenuti našu Nebi, koja je bila i ostala duša ovog foruma, zbog koje sam rijeke i rijeke suza isplakala i mrzila cijeli svijet kada je otišla . Nadam se da se raduje sada s nama, vjerujem da da . Obveze su me stiskale, posao, dijete, pa drugo, pa treće...., al se znalo kad je "maminih" 5 minuta, ona je na Ženi! Želim vam svako dobro i puno uspjeha u daljnjem radu, jer Vi ste neponovljive, zato što se Žena.hr Voli Vas vaša Renny [/QUOTE] renny, i ja se često sjetim naše nebice i i dalje ne mogu vjerovati da je nema, kad se toga sjetim suze mi poteknu uvijek ću se sjećati kada sam pisala maturalni radi i nije mi se ništa dalo i ostala sam budna cijelu noć i došla sam tu na portal u 3 ujutro a ona je bila uz mene i bodrila me je da će sve biti uredu, da ja to mogu, i baš mi je dala veliku snagu i uspjela sam to napisati i obraniti za odličan nebi mi ej jako jako pomogla sa svojim savjetima, bodrenjem, jako sam volila pričati sa njom,  to su bili moji početci na portalu, i još uvijek ne mogu vjerovati da je nema nadam se da je sada na nekome boljemu mjestu, znam da nas ona sve čuva, ona je naš anđeo nebi draga, uvijek ćeš ostati u našim srcima i uvijek ćeš biti naš anđeo
aquila
 • 7.4.2013 11:53:51
 • Bodova: 2828
 • Prijavi
Kada sam vidjela novo izdanje htjela sam otići ( toliko o tome koliko volim promjene)! No, to je bio samo početni otpor dobrodošloj promjeni. Oduševljena sam virtualnim domom i  virtualnim kupnjama - sada konačno i ja imam "igricu" na kompu......
alope
 • 5.4.2013 12:44:42
 • Bodova: 8036
 • Prijavi
Hvala vam za sve !!!
Moderator
pero
 • 4.4.2013 10:20:10
 • Bodova: 16480
 • Prijavi
Draga renny, moram ti reći da je i meni bio to jedan od najtežih trenutaka od postojanja portala kad nam je nebica otišla. Nisam mogla vjerovati da je stvarno više nema... Gotovo svakodnevno smo komunicirali s njom i ta nagla tišina koja je nastala kad je umrla nas je šokirala. Fali....
dukija
 • 3.4.2013 11:28:46
 • Bodova: 18469
 • Prijavi
ovo mi je najdraži portal, al mi je žao što sam ga otkrila tek prošle godine..ima stvarno doličnih članaka, a savjet uvijek možemo dobit od naših žena;)
svila
 • 3.4.2013 9:44:23
 • Bodova: 60931
 • Prijavi
Iskrene čestitke na uspješnom radu! Ne znam šta bih bez vas <3
renny
 • 2.4.2013 21:20:39
 • Bodova: 15797
 • Prijavi
 S obzirom da sam i ja skoro pa među pionirima ovog portala, tu sam od 09/2007. imam potrebu i želju reći da, bez obzira na početničke strahove, sramežljivost, neznanje...ma ništa me nije moglo spriječiti da se opet i opet ne vraćam na stranice Žena.hr. Toliko toga me je ovdje dovelo do suza radosnica (sve one strepnje oko plusića, pa do rođenja naših bebica) ...,ozbiljnih i ponekad prekomjernih komentara pojedinih forumašica, pa klanova i ne znam niti ja čega sve ne. (one su odavno bivše, to će znati ove "starije" forumašice)...sve sam to prošla i u niti jednom trenutku nije mi palo napamet otići.... I naravno, moram spomenuti našu Nebi, koja je bila i ostala duša ovog foruma, zbog koje sam rijeke i rijeke suza isplakala i mrzila cijeli svijet kada je otišla . Nadam se da se raduje sada s nama, vjerujem da da . Obveze su me stiskale, posao, dijete, pa drugo, pa treće...., al se znalo kad je "maminih" 5 minuta, ona je na Ženi! Želim vam svako dobro i puno uspjeha u daljnjem radu, jer Vi ste neponovljive, zato što se Žena.hr Voli Vas vaša Renny