Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Želiš usvojiti dobru naviku? Evo kako ti horoskop u tome može pomoći

Želiš usvojiti dobru naviku? Evo kako ti horoskop u tome može pomoći© Pexels

Usvajanje dobrih navika ovisi o brojnim faktorima, među kojima je ključna stvara li ti ona zadovoljstvo

Rad na sebi težak je posao, no isplati se svake kapi znoja. Dobar dio njega čini usvajanje dobrih navika i odvikavanje od onih loših. Sve to izgleda vrlo jednostavno na papiru ili kada netko drugi o tome govori, no kada se zaista treba, primjerice, odviknuti od pušenja ili naviknuti na redovitu tjelesnu aktivnost, stvar postaje teška i komplicirana što potvrđuje i studija objavljena u časopisu Healthline koja je pokazala da je za formiranje dobre navike potrebno od 18 do čak 254 dana. Nekome je naime dovoljno tek 18 dana, a drugome puno, puno više. Usvajanje dobrih navika ovisi o brojnim faktorima, među kojima je ključna stvara li ti ona zadovoljstvo.
 

(FOTO: Pexels)

Iako nema znanstvenih dokaza o tome kako horoskopski znak u kojem si rođena utječe na usvajanje dobrih navika, evo što o tome kaže astrologija. Iskoristi prednosti koje si dobila položajem zvijezda u trenutku tvog rođenja i povećaj kvalitetu svog života, ali i ljudi oko sebe koji će profitirati kroz tvoj angažman. 
 
Ovan

Ovan je tvrdoglav i uporan, a te dvije osobine olakšavaju mu mijenjanje navika, odnosno usvajanje dobrih i oslobađanje od loših. No, kako bi za nešto zagrizao mora osjećati uzbuđenje i onu dječju radost. Zato ako si Ovnica, nemoj se forsirati na nešto što ne želiš, samo zato što je to zdravo. Primjerice, umjesto trčanja izaberi plesanje ili rolanje. Aktivnost koja te istovremeno i rekreira i zabavlja. 
 

via GIPHY

 
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
irija
  • 11.7.2020 8:24:51
  • Bodova: 48718
  • Prijavi
Škorpioni su poznati po svojoj strastvenosti. No, u stresnim vremenima ta karakterna crta pripadnicima ovog vodenog znaka uvelike otežava život. Kako bi što lakše disala kad voda dođe do grla, bilo bi dobro da kao zdravu naviku usvojiš vježbe disanja ili meditaciju. One će te držati podalje od mračnih raspoloženja i anksioznosti. Ako imaš problema s motivacijom i treba ti doza dopamina, nagradi se čokoladom svaki put nakon što završiš spomenute vježbe. Moram početi sa ovim vježbama disanja meditacija mi je dosadna.