Zabava na snijegu

Zabava na snijegu

Ukoliko ste roditelj i imate klince, sigurno ćete iskusiti jednu od sljedećih snježnih aktivnosti, no ukoliko niste, vrijeme je da se vratite u djetinjstvo


Većina nas se žali na hladnoću, nemoguće uvjete rada, cesta, pa i samog preživljavanja. Mi se, naravno, slažemo s tim da na ovakvo što nismo navikli i da je mnogima od nas snijeg poremetio hrpu planova i zadao dodatnog posla, međutim ako gledamo s vedrije strane, možemo se jako dobro zabaviti…


Sanjkanje – Ukoliko nemate svoje sanjke, posudite ih od susjeda, ili jednostavno uzmite golemu vreću za smeće i pravac – obližnje brdo prekriveno bijelim pahuljama. Prisjetite se kako vam je bilo zabavno kao klincima i koliko ste voljeli snijeg. Probuditi se ujutro nesvakidašnjem prizoru bjeline kroz prozor bilo je nešto najljepše što smo sigurno s vremenom zaboravili. Ne ustručavajte se, ne obazirite na to što ćete obući i kako ćete izgledati, idete se sanjkati! Idete se zabaviti! I baš vas briga što će bilo tko misliti. Povedite s vama neku dragu osobu, vaše klince, ili klince od susjeda i uživajte u penjanju i spuštanju niz brijeg, baš kao dok ste i sami bili dijete.

Grudanje – Također jedna od zabavnih, snježnih i naravno potpuno besplatnih ideja za zabavu. Iako je to više bila 'muška' aktivnost, priznajmo da smo nekad voljele biti izgrudane, pogotovo ako je na nas doletila gruda nama dragog dječaka. Danas nam grudanje može biti zabavno iz drugih razloga – iz želje da jednostavno nekog pogodimo kad ne očekuje, što nas eto iz nekog razloga čini sretnim. Samo nježno, molim vas, pogotovo ukoliko ovo čitaju i pripadnici jačeg spola.

Klizanje – klizanje na ledu ne obožavaju baš svi, no kada jednom naučimo, postaje toliko ovisno da jedva čekamo sljedeći put obući iznajmljene klizaljke i kližemo se u krug te koji put padnemo da nitko ne vidi.  Uz dobru glazbu, dobrog partnera, ili dobro društvo ovo zaista može biti događaj za pamćenje.Hokej – na ledu naravno. Ukoliko ipak nismo toliko hrabri, možemo samo gledati ratoborne muškarce u velikim dresovima kako se mlate i probijaju do pobjede. Mislim da se sve ovdje slažemo.

Skijanje/bordanje – za one malo dubljih džepova, ovo je idealan i aktualan sport koji svakako barem jednom u životu morate probati i iskusiti.

Snjegović – E, to smo čekali. Ukoliko niste jedni od onih koji vole gore navedene aktivnosti, snjegovića ne možete odbiti. Sve što vam treba je dva stara gumba od kaputa i mrkva. Sve ostalo je stvar kreativnosti i volje. Snjegovića je nabolje slagati u dvoje, jer ipak vam treba netko (najčešće par snažnih ruku) kako bi podigli drugu polovicu na prvu.
Ponesite fotoaparat i poslikajte događaj, jer kad sutradan dođete, neki ljubomorni zlonamjernici će ga vjerojatno srušiti.

I zato nemojte propustiti iskoristiti ovu prirodni ljepotu jer tko zna koliko dugo će biti tu i kada će ponovo pasti. Izađite iz barem nakratko iz toplih domova, ili još bolje iz zagušljivih birtija prepunih dima, i stvorite zabavu za sjećanje.
(Mim)
 
Komentari
+2
 
Moderator
-nany-
 • 12.2.2012 22:42:39
 • Bodova: 134252
 • Prijavi
Da hoće barem još mjesec dana ostati snijeg....
slavka
 • 12.2.2012 22:10:42
 • Bodova: 448
 • Prijavi
volim snijeg i sve aktivnosti s njim, grudanje, snjegović :)
snow
 • 11.2.2012 20:16:08
 • Bodova: 90944
 • Prijavi
jest da je naš snjegović mali,ali je simpa
sunce28
 • 11.2.2012 11:33:48
 • Bodova: 30
 • Prijavi
Nas je snijeg zaobišao ove zime. :-( Možda ipak , još ima nade za zimske radost. ;-)