Westgate se pridružuje akciji gašenja svjetala za Sat planete Zemlje

Westgate se pridružuje akciji gašenja svjetala za Sat planete Zemlje

Ovom hvalevrijednom akcijom već osmu godinu za redom želi se podići svijest o potrebi brige za planetu Zemlju.

Westgate Shopping City kao društveno odgovorna organizacija pridružit će se akciji Sat planete Zemlje tako što će u subotu ugasiti svjetla na sat vremena. Ovom hvalevrijednom akcijom već osmu godinu za redom želi se podići svijest o potrebi brige za planetu Zemlju.  

29.03. od 20:30 svjetla najvećeg shopping centra u Hrvatskoj ugasit će se na sat vremena kako bi se poslala poruka o važnosti ekološke osviještenosti kako pojedinaca, tako i organizacija i kompanija. Ostat će uključena samo rasvjeta koja je neophodna za funkcioniranje centra, a i ona će se prelijevati iz zelene u plavu boju, boje planete Zemlje.

Akcija Sat za planetu Zemlju u Hrvatskoj se provodi od 2009. godine, a sudjeluje 48 gradova što uključuje kulturna i turistička središta poput Zagreba, Dubrovnika, Splita, Pule, Osijeka, Rijeke, Makarske i brojnih drugih. Ova inicijativa pokrenuta je u samo jednom gradu, ali angažiranost volontera diljem svijeta doprinijela je da to postane najveća akcija ovoga tipa uopće. Gašenjem rasvjete želi se upozoriti na štetnost klimatskih promjena i naglasiti važnost energetske učinkovitosti. 

 
Komentari
+2
 
erik
  • 26.3.2014 8:41:10
  • Bodova: 28924
  • Prijavi
lajkam
marleen
  • 25.3.2014 17:11:21
  • Bodova: 22401
  • Prijavi
Hvale vrijedno!