Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Weekend Media Festival 2008

Weekend Media Festival 2008

Prvi Weekend Media Festival okupio medijsku elitu regije

Prvi Weekend Media Festival, održan u Rovinju, okupio je više od 1300 sudionika. Najvećem regionalnom medijskom okupljanju prisustvovali su predstavnici medija, marketinških i PR agencija, produkcije i cijele komunikacijske industrije iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Mađarske i Češke. Rad Festivala pratilo je više od 170 akreditiranih novinara.

Na Festivalu je održano 22 predavanja i panel diskusija u kojima je nastupilo 58 govornika. Najviše zanimanja sudionika izazvalo je predavanje Blakea Chandleeja, čelnog čovjeka Facebooka u Europi, te Josepha Jaffea, jednog od najtraženijih savjetnika velikih globalnih korporacija i predavača u području novih medija.

Veliku pažnju izazvao je panel „Javna televizija – sluga ili gospodar javosti“ u kojem su razgovarali čelnici Hrvatske radio televizije, Vanja Sutlić i Radio televizije Srbije, Aleksandar Tijanić. Zanimanje publike izazvao je i panel „TV produkcija u regiji: Mission Impossible“ na kojem su diskutirali Nebojša Taraba, Branko Đurić Đuro i Dragan Bjelogrlić, kao i panel posvećen celebrity 'kulturi' u regiji.

"Ovogodišnji Weekend daleko je premašio i najoptimističnija nadanja. Više od velikog broja sudionika i raznovrsnih događanja veseli me činjenica da se stvorila jedna sjajna atmosfera na i oko Weekenda, fenomenalni mix medijskih profesionalaca, gospodarstvenika i studenata, te zajednički osjećaj da se prisustvuje nečem posebnom. Sad smo pod teretom velikih očekivanja u svezi Weekenda 2009., no ne sumnjam da će on biti još kvalitetniji, sadržajniji i uspješniji od ovogodišnjeg ", izjavio je direktor Festivala, Tomo Ricov.

Direktorica programa Mia Pećina izjavila je: "Prvi Weekend nadmašio je sva naša očekivanja! Čak 90 posto predavača iz regije i svijeta odazvalo se pozivu na sudjelovanje, većina njih se želi vratiti i sljedeće godine, a svi su ponudili i svoju pomoć pri organizaciji budućeg programa. Zadovoljni smo i odazivom i reakcijom sudionika na program i predavanja, a sama činjenica da su sva predavanja bila puna i da se tražila stolica više dovoljna je da već sada sa zadovoljstvom počnemo planirati Weekend 2009!".
 
Weekend Media Festival besplatno je ugostio i 100 najboljih studenata različitih fakulteta iz zemalja regije, koji su prisustvovali predavanjima i raspravama o specifičnosti položaja medija u regiji, javnoj i kabelskoj televiziji, autorskim pravima, regionalnim iskustvima, edukaciji novinara, internetu te internet-radiju. U dijelu programa pod nazivom Weekend TV prikazivane su pilot-epizode dosad neviđenih serija iz produkcijskih kuća Bum Tras, Ring Multimedija, Plavi film, Continental Film i Home Box Office (HBO), a održana je i svečana promocija nove hrvatske telenovele "Sve će biti dobro". Festival je zaključen spektakulranim Weekend Kulušić Reunion partyem u čast najpoznatijeg kluba ovih prostora, kultnog Kulušića. Uz sve najpopularnije DJ-e Kulušića, predvođene direktorom Weekend festivala Tomom Ricovom na tulumu su nastupile i novovalne ikone – Maks Jurčić, Davorin Bogović i Vlada Divljan, uz pratnju all star banda. Festival je održan u staroj Tvornici duhana Rovinj, koja je samo za ovu priliku preuređena u jedinstveni festivalski prostor.

 
Komentari
+2