Vrijeme je da više počnemo cijeniti ono što imamo i naučimo se zahvalnosti. Evo nekoliko savjeta

Vrijeme je da više počnemo cijeniti ono što imamo i naučimo se zahvalnosti. Evo nekoliko savjeta© Unsplash

Umjesto da negodujemo, ovo je dobra prilika da se fokusiramo na rad na sebi, da usvojimo minimalistički način života i da počnemo prakticirati zahvalnost

Naši životi u posljednjih su se mjesec dana značajno promijenili. Pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet prisilila nas je da ostanemo kod kuće i da uzmemo stanku od svoje užurbane svakodnevice.  
Činjenica je da to povlači sa sobom brojne negativne posljedice vezane ne samo uz zdravlje, već i gospodarstvo. No iz cijele ove situacije moguće je izvući i neke pozitivne lekcije, a jedna od njih je ta da naučimo biti zahvalni i više cijeniti one male stvari u životu. U svijetu se sve počelo odvijati prebrzo, a konzumerizam i masovno zagađivanje prirode uzeli su maha. Zato trebamo zakoračiti unatrag kako bismo shvatili što je uistinu bitno u životu.
 
Umjesto da negodujemo, ovo je dobra prilika da se fokusiramo na rad na sebi, da usvojimo minimalistički način života i da počnemo prakticirati zahvalnost. Želiš li više početi cijeniti svaki trenutak u životu, u nastavku ti otkrivamo nekoliko korisnih savjeta.
 

Foto: Unsplash

Počni davati

Želiš li zaista početi cijeniti sve što imaš u životu, onda se osvrni oko sebe i potraži one koji imaju manje. Usvoji naviku davanja, bez da išta očekuješ zauzvrat. Doniraj hranu, staru odjeću, namještaj koji više ne želiš. Umjesto da gomilaš stvari u svom domu, radije ih pokloni onima koji će od njih imati koristi. Biti ćeš iznenađena kako ćeš se dobro osjećati s manje materijalnih stvari i na taj ćeš način puno više cijeniti ono što imaš.
 

 
 
1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2