Uskoro četvrti Dan kreativnosti i inovativnosti 2011

Uskoro četvrti Dan kreativnosti i inovativnosti 2011

25. svibnja bit će dodijeljene i Nagrade za kreativnost i inovativnost 2011

Mreža za razvoj i kreativnost – udruga MRAK ove godine četvrtu godinu zaredom organizira Hrvatski dan kreativnosti i inovativnosti, koji će se održati 25. svibnja 2011. s početkom u 19.30 sati u zagrebačkom kazalištu Komedija uz prisutnost 300-injak kreativaca te uglednih osoba iz hrvatskog javnog, gospodarskog i političkog života.
U sklopu zanimljivog programa i ove godine će se održati svečana dodjela Nagrada za kreativnost i inovativnost u gospodarskom i političkom djelovanju. Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija.

U sklopu programa održat će se dinamična i aktualna predavanja. Predavanje će tako održati prof. dr. sc. Davor Pavuna. U skladu s ovogodišnjom temom “Promjena uloga: Što možemo naučiti od djece” na ovogodišnjem okruglom stolu govorit će petoro učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola koji su održali najbolje predavanje na prvoj TEDxYouth@Zagreb konferenciji održanoj u travnju ove godine – Anna Klobučar iz Umaga, Marijana Vuković iz Imotskog te Jakov Sarić, Vilim Mance i Sonja Agata Bišćan iz Zagreba. Da okrugli stol bude zanimljiv pobrinut će se i moderator Siniša Cmrk.
Ove će godine i djeca izraditi nagrade koje će biti uručene dobitnicima. Nagrade će tako izraditi i dobitnicima uručiti mališani zagrebačke Waldorfske škole.

Izložbom fotografija u predvorju kazališta bit će predstavljen i projekt mlade zagrebačke Udruge Artus, fotografkinje Ive Lulić i karlovačkog Doma za djecvu Vladimir Nazor – “Vile i vilenjaci Artusi”
Po završetku okruglog stola dodijelit će se nagrade za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju.

Nagradom za kreativnost i inovativnost u poslovnom i društvenom djelovanju želi se potaknuti kreativno razmišljanje i primjena inovacija u različitim vidovima poslovnog djelovanja. Nagrađivanjem projekata i programa koji implementiraju kreativnost u poslovni sektor, udruga MRAK želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju. Kao takva, Nagrada za kreativnost i inovativnost jedinstvena je u svijetu.

„Svake godine najviše se veselim novim prijavama za nagradu i novim projektima. Ove godine, baš ususret turističkoj sezoni, prijavio se i veliki broj turističkih projekta koji su izuzetni i odabir je bio vrlo težak. Moram napomenuti da iako ove godine ima manji broj prijavljenih u ponekim kategorijama, oni prijavljeni su jako kvalitetni. Ponovit ću, kao i svake godine, Hrvati su izuzetno kreativni i to dokazuju iz godine u godinu.  Mi ćemo to i nadalje njegovati, nadamo se i s nekim novim projektima o kojima će biti više riječi na dodjeli nagrade. Vidimo se!,“ rekla je Ivana Nikolić Popović, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Nominirane projekte odabrao je stručni žiri u sastavu: prof. dr. med. Mate Granić – dekan Visoke novinarske škole (NCL) i predsjednik Hrvatskog društva lobista, Prof. dr. sc. Velimir Srića - profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Branka Petrišić Rakić, dipl. ing. stroj. – voditeljica Odsjeka za inovacije, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Prof. dr. sc. Slavko Krajcar - profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, član Nacionalnog vijeća za konkurentnost,
Antonija Mršić, mag. kom. - voditeljica Odjela za kolaborativno istraživanje i razvoj Poslovno – inovacijskog centra Hrvatske – BICRO, Jasminka Jelčić, dipl. psiholog - samostalna konzultantica, doc.dr.sc. Mislav Ante Omazić  – profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Andrija Popović, mag. oec. – direktor tvrtke Indigo komunikacije d.o.o., Ivana Nikolić Popović, prof., ak. slik.; dipl. diz. - predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost.

Dan kreativnosti i inovativnosti 2011. godine održava se pod pokroviteljstvom i u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, Gradom Zagrebom, Ministarstvom obrazovanja, znanosti i športa, tvrtkom Agrokor, konferencijom IncrediblEurope te agencijom za tržišno komuniciranje Indigo Plavo d.o.o.

Mreža za razvoj i kreativnost poziva sve kreativce da im se pridruže na Danu kreativnosti i inovativnosti u zagrebačkoj Komediji. Svoj dolazak na ovogodišnji DKI zainteresirani mogu potvrditi na prijava@mrak.com.hr ili na sljedećem linku http://goo.gl/cDg5x.

 
Komentari
+2