Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Uručivanje donacije električne energije Dječjem domu Zagreb

Uručivanje donacije električne energije Dječjem domu Zagreb

Dječji dom Zagreb primio donaciju od 30.000 kWh električne energije

Dječji dom Zagreb je danas primio donaciju od 30.000 kWh električne energije od robne marke Ariel. Donaciju je ravnateljici Dječjeg doma Zagreb, gospođi Jasni Kelavi Ćurković ispred tvrtke Procter & Gamble d.o.o. predala gospođa Katarina Štimac. Povod ovoj donaciji bila je akcija za uštedu energije pod nazivom „Okrenite na 30 i uštedite energiju", u sklopu koje su hrvatski građani mogli iz prve ruke saznati o uštedama u kućanstvu korištenjem Ariel deterdženata i pranjem na nižim temperaturnim programima svojih perilica rublja.

Pored edukativnog dijela akcije, građani su mogli svojim sudjelovanjem na promocijama projekta u Zagrebu, Rijeci i Šibeniku prikupiti električnu energiju vožnjom bicikala za vježbanje u svrhu donacije Dječjem domu Zagreb. Partneri Ariela u ovom projektu su Energetski institut Hrvoje Požar i Gorenje.

Kada se izračuna i usporedi ukupna potrošnja energije u perilicama rublja proizlazi da bi se korištenjem programa pranja na 30°C umjesto na 40°C mogle postići uštede u potrošnji perilica od 47 GWh, što je manje za oko 18 posto u odnosu na njihovu današnju godišnju potrošnju. Da bi se slikovito prikazala ušteda energije od 47 GWh izračunat je ekvivalent potrošnje energije u broju kućanstava uzimajući u obzir da se današnja prosječna potrošnja energije u kućanstvima u Hrvatskoj kreće na razini od oko 4.200 kWh. Dakle ako se veličina od 47 GWh podijeli s 4.200 kWh/kućanstvu, proizlazi da je ostvarena razlika ekvivalentna godišnjoj potrošnji električne energije za oko 11.000 kućanstava. Ovakvu potrošnju ostvaruju kućanstva u hrvatskim gradovima poput Koprivnice, Vinkovaca, Čakovca i drugih.

 
Komentari
+2