Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Stvari koje morate zapamtiti u teškim trenucima

Stvari koje morate zapamtiti u teškim trenucima

Teški se trenuci javljaju u svačijem životu, prije ili kasnije, a kad oni stignu važno je zapamtiti da to nisu stvari koje nas definiraju

Život je poput vožnje bicikla, treba znati održati ravnotežu. Pun je uspona i padova i ponekad je uistinu teško nositi se sa svim izazovima sa kojima se svakodnevno susrećemo.
 
U vrlo teškim situacijama možda vam se čini kao da niste rođeni pod sretnom zvijezdom te da svi drugi imaju puno više sreće nego vi. Ipak, to nije tako jer svatko nosi svoj teret. Ono što je vrlo važno je način na koji ćemo se odnositi prema problemima koji se pojave te kako ćemo na njih reagirati.
 
Kad nastupe teški trenuci, treba se sjetiti upaliti svjetlo.  Imati na umu sve one sretne trenutke, prilike i stvari na kojima bismo trebali biti zahvalni. Svi bismo mi voljeli imati život bez stresa i ispunjen samo lijepim trenucima, no stvarnost je mnogo okrutnija.
 
Kad se pojave poteškoće, važno je ostati priseban i odabrati svoju reakciju. Loša iskustva pomažu nam da se još više razvijemo te da postanemo snažniji i bolji ljudi.

 
Da biste se pripremili za takve loše trenutke, u nastavku vam otkrivamo stvari koje morate zapamtiti kad se pojave problemi.
 
Za sve postoji razlog
 
Iako možda zvuči kao klišej, za sve što nam se dešava u životu – i dobro i loše – postoji neki razlog. U tom trenutku možda to ne možemo shvatiti, međutim nakon nekog vremena stvari postaju jasnije. I dobro i zlo imaju svoju svrhu.
 
Nemojte pobjeći
 
Najgore što možete napraviti u teškim trenucima je ignorirati probleme. Kad se probleme pojave, s njima se treba suočiti i pronaći načina kako da se što prije riješe. Nemojte pokušavati pobjeći od teških situacija i odbaciti cijeli svoj život zbog nekoliko teških trenutaka.
 
Vaše emocije vas ne definiraju
 
Osjećaji i emocije su prolazni i ponekad burno reagiramo u trenutku ili počnemo paničariti, međutim već nakon nekog vremena, kad se situacija smiri, i naše teške emocije prođu. Iz tog razloga, nemojte dozvoliti emocijama i osjećajima da definiraju vašu ličnost.
 


Ponekad nema smisla
 
Ne morate u svakoj teškoj situaciji tražiti dublje značenje ili neki viši smisao. Ponekad se stvari jednostavno dogode, bez nekog logičnog objašnjenja i treba ih kao takve prihvatiti. Osobito ako je riječ o situaciji koja je izvan naše kontrole, a uglavnom je. Ponekad se čak i najboljim ljudima na svijetu dešavaju loše stvari. To nije nikakva kazna niti takve situacije moraju imati smisla u tom trenutku.
 
Pronađite svoje svjetlo
 
Koliko god situacija bila teško, nemojte ostati u tami previše dugo. Uzmite si vremena za žalovanje koliko vam je potrebno, ali nakon određenog perioda morate pronaći načina kako da se vratite u život. Okružite se ljudima koji vas vole i koji će vam biti podrška te se fokusirajte na sve one male stvari koje vas usrećuju.
 
Teški se trenuci javljaju u svačijem životu, prije ili kasnije, a kad oni stignu važno je zapamtiti da to nisu stvari koje nas definiraju. Važno je zapamtiti da će i taj loši trenutak proći i da će opet stići dani ispunjeni srećom, osmijesima i veseljem.
 
 
Foto: Unsplash
 
Komentari
+2
 
katalina
 • 23.8.2018 0:00:18
 • Bodova: 9238
 • Prijavi
Super savjeti
oprezna
 • 11.8.2018 23:18:46
 • Bodova: 129885
 • Prijavi
Pronašla sam sebe i svoja razmišljanja u ovim riječima ...
anna-herman
 • 11.8.2018 17:57:37
 • Bodova: 54437
 • Prijavi
Ovo kao da sam ja pisala. :) Sve misli su mi ovdje zapisane.
vmarina
 • 19.7.2018 11:51:11
 • Bodova: 46153
 • Prijavi
I teški trenuci su sastavni dio života, i uvijek, ali baš uvijek na kraju zasja sunce.