Strijelac - godišnji horoskop 22.11.2020. – 22.11.2021.

Sretan ti rođendan, vesela Strelice! Ove godine ćeš imati odlične ideje i naučiti nove vještine. Zvijezde su na tvojoj strani

2/4
Pregled po planetama

Jupiter će 18. prosinca ući u tvoju zonu komunikacija, kontakata, razmišljanja, ideja, kraćih putovanja i bliske rodbine, gdje ostaje godinu dana. Kako ovaj planet djeluje ekspanzivno, očekuj širenje u spomenutim područjima. Upoznat ćeš nove, zanimljive ljude, učiti nove stvari i pokazati moć svog originalnog načina razmišljanja. Vjerojatno ćeš se više kretati, a odnosi s braćom i sestrama mogu biti veoma ugodni i veseli (no, bit će i nekih napetosti). Ovaj planet će nakratko ući u Ribe (14.5.-27.7.), nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Vodenjaka. Dok boravi u Ribama, donosi svoje pozitivne vibracije u tvoje područje doma i obitelji, pa možeš očekivati pozitivan razvoj događaja u sferi stanovanja, odnosa s ukućanima i privatnim poslovima, no ne zadugo jer već 20.6. u tom sektoru kreće u retrogradni hod.
 
Saturn u Vodenjaka ulazi samo dan prije Jupitera (17.12.), znači – gotovo istovremeno. Ovo je vrlo rijedak dvostruki tranzit planeta koji na neki način djeluju suprotno. Dok je Jupiter ekspanzivan, veseo, sretan i optimističan, Saturn donosi ograničenja, kristaliziranje situacije, teškoće, ali i disciplinu i organiziranost. Vodenjak je znak koji označava i zajednicu u širem smislu, društvene organizacije i humanitarne aktivnosti. U tvojoj trećoj astrološkoj kući donosi mentalnu disciplinu (ali i napore), ozbiljnost i realističan način razmišljanja. Sada trebaš kombinirati dobre prilike koje ti donosi Jupiter, s konstruktivnim umom, skladnim navikama i stavovima. Imat ćeš priliku za učenje novih stvari, koje možeš koristiti u poslu i za ostvarivanje zarade. Nove okolnosti će te prisiliti na uvođenje promjena. Tvoj veseli način komuniciranja s okolinom ili rodbinom traži prilagodbu prema ozbiljnosti, što ti povremeno neće biti drago, jer je suprotno tvojoj prirodi, ali je sada neophodno. Saturn ovdje ostaje dvije i pol godine.
 
Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, a retrogradan je na početku ove prognoze (do 1.1.2021.). U tvojoj zoni svakodnevnog rada i obaveza, te fizičkog zdravlja, donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti na svoje tijelo i redovno se odmarati, te umjereno vježbati. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Neki radni odnosi bi mogli puknuti ili ćeš iznenadno ući u drugi. Prihvati ono što je neizbježno, ali budi oprezna u izborima. Prva dva mjeseca 2021. su posebno izazovna, ali će napet aspekt sa Saturnom trajati dobar dio godine, što donosi veliki mentalni pritisak.
 
Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit može pojačati tvoju maštovitost i intuiciju, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni doma, obitelji i roditelja, pa je potrebno unijeti više realizma kad je riječ o emocionalnom angažmanu. Moguće je da s puno suosjećanja brineš o nekom članu obitelji jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. Najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog tranzita. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Strijelci rođeni u 2. i 3. dekadi više će osjetiti napete aspekte. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji. Nemoj se previše žrtvovati i izbjegavaj služiti nekome kao oslonac!
 
Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Ovna do Škorpiona, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze do 5.1. 2021.: Mars je sada napokon u direktnom hodu u svom znaku Ovna, pa kreativni sokovi počinju teći, a i ljubavni apetiti i želja za zabavom jačaju. Želiš upogoniti svoje ideje i pretvoriti ih u stvarnost, a možeš oprezno krenuti i s poslovnim inicijativama.

6.1. – 3.3.: Dok je Mars u Biku, bacaš se na radne aktivnosti i želiš ostvariti što više. Ipak, pitanje je koliko je ovaj period dobar za pokretanje novih projekata, naročito jer se ovdje nalazi i nepredvidljivi Uran. Pazi na impulzivnost. Zbog sukoba Marsa i Urana s planetima u Vodenjaku (Jupiterom, Saturnom i Suncem), može doći do potresa u vezi posla ili napora koje moraš podnijeti u siječnju i veljači.

4.3. – 23.4.: Mars je u Blizancima, pa su naglašene teme partnerstva i bliskih odnosa. Analiziraj što ne ide dobro, ali budi pažljiva i prema tuđim osjećajima. U komunikacijama si aktivna, naročito u radu na zajedničkim projektima i stvaranju novih kontakata. Brine te situacija u domu ili u vezi roditelja.

24.4. – 10.6. Zbog Marsa u Raku i tvojoj osmoj astrološkoj kući, baviš se organiziranjem obiteljskih financija; možeš više naučiti o upravljanju novcem, ali možda i neke nove erotske vještine. Budi oprezna kad je riječ o financijskim obvezama, kako ti ne bi postale preveliki teret. Kroz svakodnevni rad nastojiš steći dovoljno za podmirenje svih obaveza ili naći bolji posao.

11.6. – 29.7. Mars je u Lavu, što ti daje želju za napredovanjem u obrazovanju. Tvoje riječi, misli i sustav vjerovanja imaju sada veću važnost. Odbaci predrasude i pronađi svježu perspektivu kroz studiranje, čitanje, putovanja i razgovore sa pametnim osobama. Dobro je vrijeme za odlazak u kazalište, na koncerte, u kino ili na tečajeve. Željna si putovanja, no postoje i ograničenja.

30.7. – 14.9.: S Marsom u Djevici dobro je fokusirati se na radne i poslovne interese. Pokaži svijetu za što si sposobna, koristeći svoje jedinstvene sposobnosti, naročito kroz samostalan rad. Postavi nove, jasnije ciljeve. Ne ulazi u sukobe s pretpostavljenima ili starijima. Ovo je prilika za rad na reorganiziranju dugoročne vizije.

15.9. – 30.10. do kraja prognoze: Mars je sada u Vagi: okrećeš se društvenim aktivnostima i izlascima. Prijatelji su ti sada jako važni, kao i grupe i organizacije unutar kojih djeluješ. Neke prijatelje možda privlačiš i seksualno, čak i ako osjećaj nije obostran. Postavi nove, jasnije ciljeve i baci se na njihovo ostvarivanje.

1.11. – do kraja prognoze: Marsov boravak u Škorpionu može izvući neke psihološke probleme ili potisnute frustracije na površinu, kao i otkrivanje tajni. Sada je važno znati se odmarati i usmjeriti nemirnu energiju u lagano vježbanje i opuštanje.
 
Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda. Svi se pojavljuju u 2021. od 30.1. do 20.2., od 31.5. do 21.6., te od 28.9. do 16.10. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.
 
Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se pet eklipsa u idućih godinu dana. Prva je Mjesečeva pomrčina u Blizancima (30.11.), a od tebe traži rješavanje neke važne teme u vezi partnerskih odnosa u idućih šest mjeseci. Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.12.), naglašava tebe, tvoj identitet i osobnost, uslijed nedavnih promjena. U Strijelcu će se pojaviti i Mjesečeva pomrčina (26.5. 2021.) koja ponavlja iste teme i traži od tebe važnu odluku u vezi osobnog plana ili smjera kojim ideš. Sunčeva pomrčina u Blizancima (10.6.) opet naglašava partnersku vezu, privatnu ili poslovnu. Konačno, Mjesečeva eklipsa (19.11.) u Biku stavlja u fokus tvoje radno mjesto, posao ili zdravstvenu situaciju.
 
Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.
2/4
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2