Spava vam se na poslu – kako se razbuditi?

Spava vam se na poslu – kako se razbuditi?

Iako nas kofein razbuđuje, on nije najzdraviji izbor

Raditi cijeli dan zna biti naporno, osobito i danima pred nama koji donose više oblaka, kiše i hladnoće i manje sunca. Ne znam kako je vama, ali meni je osjećaj pospanosti, kada se oči sklapaju same od sebe, na poslu zbilja neugodan. A kako kavu ne pijem (ne volim okus kave), osim toga i ne preporučuje se ispijanje kave u prevelikim količinama. Naime, prema istraživanju klinike Mayo, više od četiri šalice kave dnevno može uzrokovati negativne simptome poput nesanice i ubrzanog rada srca. Iz tog razloga odabir kofeina da vas drži budnima možda i nije najzdraviji izbor.

Upravo zato dobro će doći savjeti kako se razbuditi i dobiti "injekciju" energije kada vas uhvati umor na poslu - a neke savjete morat ćete primijeniti i prije ili poslije radnog vremena kako biste preventivno zaustavili umor...
 
Svjež zrak i aktivnosti za razbuđivanje


Udahnite svježeg zraka

Jedan od najboljih načina da se razbudite bez kofeina je da svoje tijelo izložite prirodnoj sunčevoj svjetlosti. Čim vas uhvati umor tijekom dana, izađite na svježi zrak i duboko udahnite nekoliko puta (kisik će pomoći podići razinu energije) ili pak prošećite ako imate vremena. To će pomoći vašem tijelu da se brzo razbudi.

Probudite svoj mozak

Da biste se razbudili, najprije morate probuditi svoj mozak. Ako ste upali u kolotečinu na poslu, napravite pauzu od nekoliko minuta. Riješite pokoju mozgalicu poput sudokua ili neke dobre zagonetke ili pak križaljku. To će vas razbuditi - no ne pretjerujte s tim aktivnostima - ovo je zamišljeno kao mini pauza, a ne da ostatak dana na poslu provedete radeći nešto drugo i totalno nevezano za posao.
1/5
 
Komentari
+2
 
kiveljic
  • 26.10.2018 10:51:22
  • Bodova: 842
  • Prijavi
Prekomplicirano. Jednostavnije je popit kavicu.
vmarina
  • 26.10.2018 9:26:30
  • Bodova: 50894
  • Prijavi
Kava.