Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Savjeti za bolje međuljudske odnose na poslu

Savjeti za bolje međuljudske odnose na poslu

Možda ne možemo birati ljude s kojima radimo, ali možemo odabrati kako se ponašamo prema njima

Posao je zanimacija koja nas financijski zbrinjava i omogućuje nam život kakav želimo. Mnogi ne rade ono što vole, već im posao služi isključivo kao izvor prijeko potrebnih primanja ili slučajnim okolnostima završe na poslu koji zaista ne vole. Iz toga često proizlaze razne vrste nezadovoljstva koje se automatski prenose na kolege koji nas okružuju. Isto tako i privatni problemi mogu biti okidač koji nas čini pretjerano nervoznima, depresivnima i teškom osobom s kojom nije ugodno provoditi vrijeme.

S obzirom na to da u većini slučajeva ne možemo birati s kime ćemo raditi i da svaki čovjek ima svoj karakter i osobnost koja se razlikuje od ostalih, nailazimo na razne sukobe na poslu i situacije koje nisu nimalo ugodne. Iz tog razloga, pogledajte što sve možete učiniti kako biste poboljšali svoj odnos s kolegama i učinili vrijeme koje provodite na poslu ugodnijim i opuštenijim.

KOMUNIKACIJA
Za svaki odnos je najbitnije imati zdravu i otvorenu komunikaciju, pa tako i za odnos s kolegama na poslu. Još uvijek nije izmišljen stroj za čitanje misli, stoga je potrebno svakome reći što nam je na umu. O svim nesuglasicama, problemima i preprekama potrebno je razgovarati, tražiti savjet i mišljenje drugih, dobro promisliti i voditi računa o tome da pretjeranom otvorenosti nekoga ne povrijedimo.

POŠTOVANJE
Izvan poslovne sfere, svatko od nas ima privatni život i dio je nečaga što nas ispunjava i što volimo. To nas sve čini osobama kakve jesmo i zato je potrebno razumijevanje i poštovanje prema različitostima i individualnim potrebama svakoga od nas.

KONTROLIRANJE
Svi smo ponekad, ljuti i nervozni, a razne situacije s kojima se susrećemo nas čine nestrpljivima i bezosjećajnima. Svakako se trebamo naučiti kontrolirati negativne osjećaje koji nas preplavljuju i uspješno se nositi stresom jer ako radimo u uvjetima koji nisu dobri za nas i naš rad će biti kontraproduktivan i loše kvalitete. Da bismo postigli maksimalnu posvećenost poslu koji radimo, trebamo imati podršku i razumijevanje ljudi s kojima smo okruženi veći dio dana.

SAMOPOUZDANJE
Vrlo je važno raditi na svom samopouzdanju jer ono nas čini sretnijima, uspješnijima, zabavnijima i opuštenijima. Samopouzdanje je bitno za svaki aspekt života, zato probudite u sebi dobre osjećaje i mišljenje o sebi samima i potičite se na stvaranje malih, ali vrijednih koraka prema uspjehu. Raditi s osobom koja je vesela i koja vjeruje u sebe je doista divno, stoga krenite od sebe.
 
Komentari
+2
 
katalina
  • 23.8.2018 12:33:53
  • Bodova: 9238
  • Prijavi
Dobri savjeti
sneki2
  • 24.5.2018 13:36:22
  • Bodova: 46478
  • Prijavi
Obožavam ovakve psihološke savjete koji su teško ili nikako provedivi u praksi. Skoro kao i naši zakoni koje su donijeli vrli zakonodavci, pa kad se susretnemo sa praksom amandmani i aneksi lete na sve strane...