Riješite se tjeskobe uz jednostavne tehnike relaksacije

Riješite se tjeskobe uz jednostavne tehnike relaksacije

Tehnike opuštanja vam mogu odagnati stres i tjeskobu iz života

Tjeskoba je jedan od način na koji reagiramo na negativan stres. Kad smo pod stresom, mnogo vremena potrošimo brinući o tome što nam donosi budućnost. Ovo pak dovodi do napada tjeskobe. Napadi tjeskobe mogu varirati – od blagog straha do apsolutne prestravljenosti. U tom smislu, tjeskoba potencijalno može ozbiljno utjecati na vaš život. Na nesreću, u današnje je vrijeme, uz mnoštvo problema koji nas okružuju, gotovo nemoguće pobjeći od stresa i tjeskobe. Jedini izlaz je naučiti kako se učinkovito nositi sa stresom, tako da vas ne uhvate napadi tjeskobe.

Suprotno općeprihvaćenim uvjerenjima, nije se tako teško opustiti dok ste pod stresom. Određene tehnike opuštanja mogu vam pomoći da spriječite napadaj tjeskobe. Dat ćemo vam kratak prikaz tih tehnika, koje će odagnati sve strahove od vas.

Meditacija

Opuštanje se odnosi na kontrolirano stanje uma, u kojem ste u cijelosti pomireni s mislima koje vam prolaze kroz glavu. Jedan od najjednostavnijih načina opuštanja je duboka meditacija. Postoje dvije vrste meditacije. U prvoj se pokušavate duboko usredotočiti na jednu misao, dok se u drugoj probate osloboditi svih misli. Bez obzira koju tehniku koristili, uz pomoć meditacije se možete duboko opustiti.

Masaža

Ako imate dovoljno vremena, dobra masaža sa eteričnim uljima je izvrstan način opuštanja. Mnoga eterična ulja potiču smirivanje i pomažu umu i tijelu da postignu duboku opuštenost. Naravno, trebat ćete se osloboditi misli koje sprečavaju vaše tijelo da se opusti.

Duboko disanje

Ovo je zapravo blaži oblik meditacije. Dok duboko dišete, kisik prolazi kroz vaše tijelo, što djeluje opuštajuće. Zamislite da udišete svježi zrak, a izdišete sve svoje probleme. Duboko disanje je usmjereno na um i omogućava vam da se uskladite s tišinom svoga uma. Ovo je izvrsna metoda za smanjenje stresa.

Slušanje glazbe

U posljednje vrijeme bilježimo pravi procvat razne glazbe za opuštanje. Glazba ima vrlo snažan terapeutski utjecaj na um. Različiti tempo može u vama pobuditi različita raspoloženja. Uz napredak postignut na polju glazbene terapije, možete pronaći CD-e posebno osmišljene za opuštanje od stresa, za poticanje pozitivnih misli, za pomoć kod meditacije ili smanjenje bolova. Slušanje glazbe je odličan način opuštanja. Isto tako nije skup, a učinak je gotovo trenutan.

Učinkovit način opuštanja od stresa i tjeskobe isključivo ovisi o vašim osobnim sklonostima. Nakon nekog vremena ćete primjetiti što dobro djeluje na vas, a što ne, te što možete učiniti kako bi bolje ovladali tim osjećajima tjeskobe. Učite iz vlastitog iskustva i otvorite vrata sretnijem životu.

 
Komentari
+2