Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Rak- godišnji horoskop 21.6. 2020.- 21.6. 2021.

Promjene, dobre prilike i nekoliko prepreka čekaju na putu, no zadržavanjem mira imaš priliku i za rast

2/4
Pregled po planetama

Jupiter i Pluton sporo napreduju u znaku Jarca, a ovu prognozu započinju u retrogradnom hodu u tvojoj zoni partnerstva, odnosa i veza. Do rujna trebaš naći prave vrijednosti u najvažnijim savezima. Transformiraj dosadašnji način razmišljanja i shvaćanja veza, pa ćeš svoju osobnu evoluciju dočekati na višoj razini. U prosincu Jupiter ulazi u tvoju zonu dijeljenih resursa, zajedničkih financija, emocionalne potpore, pa u tim temama očekuj povoljne prilike za ulaganja, rješavanje financijskih obveza i bolje odnose s partnerom u zajedničkim stvarima.
 
Saturn nakratko boravi u Vodenjaku, od 21. ožujka pa sve do srpnja, nakon čega se u retrogradnom hodu vraća u Jarca. Ovaj tranzit ti daje priliku hladno analizirati glavnu vezu, iako to možda znači djelomično udaljavanje od partnera. Vjerojatno treba riješiti neka zaostala i otvorena pitanja, stoga će oni stabilni odnosi izdržati ovaj izazov. Važno je reći da u zonu dijeljenih resursa u prosincu Saturn ulazi zajedno s blagotvornim Jupiterom, pa ti se pružaju prilike za napredak uz puno discipliniranog rada i truda.
 
Uran, Planet probuđenja, kreće se kroz Bika i tvoju zonu prijatelja, društvenih aktivnosti te najdubljih nada i želja. Možeš iznenada upoznati nove osobe koji će ti postati dobri prijatelji, ali pri lošim tranzitima imati i neočekivane probleme s nekima iz kruga bliskih ljudi. Isto vrijedi i za planove, pa nastoj brzo reagirati na temelju odlične ideje. Doživjet ćeš promjene, nabolje ili nagore, u ostvarenju želja i suradnji s grupom istomišljenika.
 
Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit može pojačati tvoju maštovitost i intuiciju, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni putovanja, obrazovanja, pravnih poslova i dugoročne životne perspektive, pa je potrebno unijeti više duhovnih vrijednosti i suosjećanja u svoj rad. Organizirana religija možda ima veći značaj u tvom životu. S prijateljima ćeš dijeliti bliskost, duhovnost, idealizam, suosjećajnost ili konfuziju. Ipak, najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog tranzita. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji. Nemoj se previše žrtvovati i izbjegavaj služiti nekome kao oslonac prema uspjehu!
 
Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Riba do Lava, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.


Od početka prognoze do 26.6.: Dok je Mars u Ribama, aktivna si u temama obrazovanja, a možda planiraš i neko putovanje. Želiš podijeliti svoju životnu filozofiju s okolinom i upuštaš se u filozofske razgovore.
27.6. – 5.1. 2021.: Mars je sada u svom znaku Ovna, pa si aktivna na profesionalnom planu i nastojiš energično pokazati za što si sve sposobna samostalnim radom. Poštuj autoritete i ne ulazi u sukobe s njima, već koristi talente kako bi obavila posao u roku. Mars će ovdje biti retrogradan, stoga očekuj frustracije i prepreke na poslovnom planu.
6.1. – 2.3.: Za vrijeme dugotrajnog Marsovog boravka u Biku (zbog retrogradnog hoda), možeš se više družiti s prijateljima i aktivno slijediti svoje ciljeve. Uran se nalazi u istoj zoni, pa trebaš iskoristiti dobre ideje i suradnju s drugima; u timskom radu bit će velikih napora, pa je važno kontrolirati ego. Također, naići ćeš na financijske prepreke u ostvarenju nekih svojih ciljeva. Zatraže li prijatelji ili grupe kojima pripadaš previše od tebe, reci 'ne' i čvrsto se toga drži.
3.3. – 23.4.: Zbog Marsa u Blizancima možeš planirati svoje sljedeće poteze ili obavljati povjerljiva istraživanja, kao i druge aktivnosti koje voliš raditi nasamo. Možda znaš nekoga tko je bolestan ili u nekoj vrsti izolacije. Ulaziš li u tajnu ljubavnu vezu ili činiš bilo što nezakonito ili sramotno, može se dogoditi da sve postane javna stvar. Ovaj period može iznijeti na površinu brojne frustracije, potisnutu ljutnju ili neka ograničenja na koja ne možeš utjecati. Odmaraj se što više.
24.4. – 10.6. Mars u Raku podiže ti razinu energije pa je trebaš pravilno usmjeriti u izvršenje svojih planova. Puna si snage, ali nemoj biti naporna u odnosima s drugima. Tvoja seksualna strana je sada izraženija, a apetiti su pojačani. Fokusiraj se na obavljanje jednog po jednog zadatka i pokaži osjetljivost prema potrebama bližnjih.


Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati četiri perioda kada, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Pojavljuju se od 18.6. do 12.7., od 13.10. do 3.11, a u 2021. od 30.1. do 20.2., te od 31.5. do 21.6. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.
 
Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se šest eklipsa u idućih godinu dana. Prva je Sunčeva pomrčina (21.6.) u Raku, a skreće pažnju na tebe, tvoje potrebe, identitet i osobnost. U fokusu može biti i promjena nastupa ili izgleda. Mjesečeva eklipsa u Jarcu (4.7.) u središte pažnje stavlja odluku u partnerskim odnosima. U Blizancima se pojavljuje Mjesečeva pomrčina (30.11.), a od tebe traži zadovoljavanje svoje psihološke strane. Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.12.), naglašava neko radno pitanje, zaposlenje ili zdravstvenu situaciju. U Strijelcu će se pojaviti i Mjesečeva pomrčina (26.5. 2021.) koja ponavlja iste teme. Konačno, Sunčeva pomrčina u Blizancima (10.6.), traži uspostavljanje unutarnje stabilnosti i uspostavljanje dubljeg smisla života.
 
Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.
 
2/4
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2