Profil i nova dimenzija znanosti

Profil i nova dimenzija znanosti

Profil okuplja znanstvenu elitu na skupovima o novoj dimenziji nastave

Od 16. do 27. veljače održat će se serija stručnih skupova ''Profil i nova dimenzija znanosti'' u organizaciji izdavačke kuće Profil. Zagreb, Split, Rijeka i Osijek biti će gradovi domaćini nekima od najcjenjenijih hrvatskih znanstvenika koji će u sklopu stručnih predavanja približiti učiteljima i nastavnicima intrigantna znanstvena dostignuća, novosti, objašnjenja znanstvenih eksperimenata.

U utorak 16. veljače u 17.30 sati otvoren je prvi u nizu serije stručnih skupova ''Profil i nova dimenzija znanosti'' na Tehničkom fakultetu u Rijeci, Vukovarska 58. Predavanje o slici Hrvatske prije 100 milijuna godina te istraživanjima o dinosaurima izložio je  dr. sc. Aleksandar Mezga, predavač na Geološkom odsjeku PMF-a, a prodrijetlo tamne materije u svemiru i postojanju ''Božje čestice'' obrazložio je dr. sc. Vuko Brigljević, predavač na Institutu Ruđer Bošković i znanstveni suradnik u Europskom centru za nuklearna istraživanja (CERN).

Slijede predavanja prof. dr. sc. Daniela Denegrija, znanstvenog suradnika iz Europskog centra za nuklearna istraživanja (CERN), te akademika Ivana Gušića, s Geološko-paleontološkog zavoda PMF-a. U četvrtak, 18. veljače i subotu, 20. veljače na Filozofskom fakultetu u Zagrebu Daniel Denegri govorit će o velikom hadronskom sudarivaču (LHC), a Ivan Gušić predstavit će paleontološka otkrića na hrvatskom području. Stručna predavanja održat će se u Osijeku na Elektrotehničkom fakultetu, Kneza Trpimira 2b, gdje će 19. veljače gostovati Aleksandar Mezga i Daniel Denegri, i 27. veljače u Splitu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Ruđera Boškovića bb, gdje gostuju Ivica Puljak i Aleksandar Mezga.

Stručni skup ''Profil i nova dimenzija znanosti'' inicijativa je školskog odjela izdavačke kuće Profil s ciljem okupljanja priznatih hrvatskih znanstvenika u svrhu predstavljanja aktualnosti te novih i drugačijih načina primjene novih znanstvenih dostignuća i tumačenja u nastavi prirodnih predmeta. Skupovi su namijenjeni učiteljima i nastavnicima geografije, kemije, prirode i biologije, informatike, fizike, matematike i tehničke kulture

 
Komentari
+2