Posjet Muzeju budućnosti

Posjet Muzeju budućnosti

Stipendistice programa “Za žene u znanosti” posjetile Muzej budućnosti

Povodom raspisivanja natječaja nacionalnog programa stipendiranja “Za žene u znanosti”, u organizaciji L’Oreala ADRIA i Hrvatskog povjerenstva za UNESCO dosadašnje stipendistice i članovi Natječajnog povjerenstva posjetili su Ars Electronica Centar, najmoderniji muzej posvećen umjetnosti, tehnologiji i znanosti u Linzu, ovogodišnjoj kulturnoj prijestolnici prema UNESCO-u.

Ars Electronica Centar naziva se još i Muzejem budućnosti jer svojim posjetiteljima prezentira najmoderniju tehnologiju i znanost primjenjenu u praksi. Osnovan 1979., ove godine ARS Elecronica Centar slavi 30. rođendan, što je jedan od razloga da je Linz proglašen ovogodišnjom prijestolnicom kulture. Muzej ima šest katova punih kreativnih radova hi-tech laboratorija iz cijelog svijeta, poput 3D vizualizacije svemira, optičkih varki, virtualnog igranja ping ponga, robota, optičkih printera koji printaju vaze od papira itd.

„Cilj projekta „Za žene u znanosti” je potaknuti mlade žene da se nastave baviti prirodnim znanostima, odati im priznanje za njihov rad te demistificirati znanost i inovacije. Upravo demistifikacija znanosti i približavanje znanosti i onima koji se njome ne bave cilj je i Ars Electronica Centra, stoga je upravo taj muzej izabran kao odredište druženja dosadašnjih dobitnica stipendije „Za žene u znanosti”., naglasila je Irena Šarić Dombaj voditeljica odnosa s javnošću L'Oreala ADRIA.
 
S obzirom da se projekt provodi u svim zemljama u kojima L’Oreal posluje, hrvatskim znanstvenicama u Linzu su se pridružile i dosadašnje dobitnice stipendija iz Slovenije.

Natječaj za stipendije “Za žene u znanosti 2010.” raspisan je do 30. listopada, a znanstvenice na posljednjem stupnju pripreme doktorske disertacije iz područja prirodnih znanosti, uključujući interdisciplinarna područja, mogu se prijaviti na natječaj na internetskoj stranici Ministarstva kulture.

 
Komentari
+2
 
bogatunka
  • 17.10.2009 0:45:28
  • Bodova: 2304
  • Prijavi
ja bi išla u muzej,nažalost nemrem se prijaviti jer ........nemam doktorsku disertaciju iz područja prirodnih znanosti.................. ;-)