Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Piknik je odličan način za siguran boravak u prirodi. Evo što možeš napraviti kako bi ga podigla na novu razinu uživanja

Piknik je odličan način za siguran boravak u prirodi. Evo što možeš napraviti kako bi ga podigla na novu razinu uživanja© Pexels

Bilo da se nalaziš na kontinentu ili uz more, pripremi svoju omiljenu dekicu i kreni u prirodu

Bile smo neko vrijeme zatvorene u kući i svima nam je potrebna doza prirode. Produženi vikendi mnoge će potaknuti da se upute prema šumama i livadama, a mi smo odlučile pronaći nekoliko savjeta kako boravak u prirodi najbolje iskoristiti i uživati u svakom trenutku
   
Male sitnice mogu napraviti veliku razliku između običnog piknika i prekrasnog iskustva za sva osjetila. Primjerice, jednom kada se smjestiš, nemoj sve stvari samo nabacati na jednu hrpu. Položi dekicu i na njoj lijepo rasporedi sve što si ponijela. Još jedna sitnica koja ti posebno može uljepšati ugođaj je cvijeće i bilje. Uberi buket cvijeća i lišća i stavi ga u čašu na dekici. Još će divnije biti ako cvijeće koje raste u tvojoj blizini lijepo miriše. Nakon piknika buket možeš ponijeti sa sobom i tako komadić prirode unijeti u svoj dom.

A ako ćeš na pikniku biti i u noćnim satima, nema ništa ljepše od svijeća i lampica koje ti osvjetljavaju noć. Ako ćeš se odlučiti za svijeće pripazi da budu dovoljno teške kako se ne bi prevrnule i slučajno napravile štetu u prirodi. 

Osim ovih sitnica, postoje i glavne stvari oko kojih se trebaš pobrinuti kada je u pitanju piknik. Kako odabrati savršeno mjesto ili što pripremiti za grickanje saznaju u nastavku. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TOMOMI (@tomomi___1114) on


  
Odaberi savršenu lokaciju

Odabir lokacije ni inače nije lak, a pogotovo sada kada u obzir moraš uzeti i propisani razmak među ljudima. Prouči koja su mjesta oko tebe povoljna za piknik, ali nisu previše popularna. Primjerice, ako živiš u Zagrebu, odlazak na Jarun možda nije najbolji odabir. No uz savski nasip postoji mnoštvo skrivenih lokacija na kojima možeš postaviti svoju dekicu i na sigurnoj udaljenosti uživati na suncu. Isto tako nemoj odlaziti na previše skrovita mjesta s neprohodnim terenom. Hrvatska gorska služba spašavanja izdala je nekoliko naputaka za siguran boravak u prirodi, a jedan od njih je upravo savjet da ne lutaš previše po prirodi kako ne bi morali intervenirati. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Nance (@julianancerants) on

1/6
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 1.5.2020 14:48:19
  • Bodova: 21834
  • Prijavi
Priroda mi je uvijek na prvom mijetu kada nešto planiram , ovo je baš super prijedlog.
vmarina
  • 1.5.2020 9:57:27
  • Bodova: 50708
  • Prijavi
Lijepo.
irija
  • 1.5.2020 9:51:45
  • Bodova: 48902
  • Prijavi
Obožavam prirodu i piknik.