Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Picasso u Dubrovniku

Picasso u Dubrovniku

Iskoristite priliku i pogledajte Picassovu izložbu u Dubrovniku

Umjetnička galerija Dubrovnik predstavlja grafike Pabla Picassa, jednog od najvećih umjetnika XX stoljeća. Izložba se otvorila u utorak, 8.srpnja, dva dana uoči Dubrovačkih ljetnih igara. Riječ je o 115 grafika iz kolekcije "Suite Vollard", koje je slavni španjolski slikar završio kasnih 30-tih godina prošlog stoljeća.

Dubrovnik će tako nakon što je lani ugostio svjetski poznatu izložbu zlatnih Fabergeovih jaja, sada biti domaćin kulturnom događaju godine, koji će privući  mnogobrojne ljubitelje umjetnosti iz cijele Hrvatske. 

Izložba će biti otvorena do 28.rujna

Reprezentativna izložba Picassove grafike održava se pod pokroviteljstvom dubrovačkog gradskog Poglavarstva, te zahvaljujući suradnji s njemačkim muzejom iz grada Muelheim an der Ruhr i švicarskim kolekcionarima. "Suite Vollard" u likovnoj kritici smatra se jednim od najcjenjenijih grafičkih ciklusa 20. stoljeća. Zbirka uključuje i tri  portreta Ambroisea Vollarda, po kojem je i dobila ime. Taj francuski trgovac umjetninama i galerist, poznat je i kao pokrovitelj prvih Picassovih samostalnih izložbi.

U dubrovačkoj Umjetničkoj galeriji ističu kako izložba grafike nudi kronološki (1930-1972) i tematski presjek kroz djelatnost Pabla Picassa kao grafičara, koji je i u tom načinu umjetničkog izražavanja stigao nenadmašne rezultate.

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna za individualni posjet, za grupe 30 kn po osobi, a studente, umirovljenike te građane Dubrovnika razgledanje grafika čuvenog Picassa stajat će samo 20 kuna.

 
Komentari
+2