Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Ovaj umjetnik napravio je divnu posvetu Amy Winehouse i ostalim članovima popularnog 'kluba 27'. Nas je dirnuo

Ovaj umjetnik napravio je divnu posvetu Amy Winehouse i ostalim članovima popularnog 'kluba 27'. Nas je dirnuo© Instagram/fb/EduardoKobra

Prerano su otišli, a sada su dio prekrasnog zida u New Yorku

Svi su bili legendarni i talentirani glazbenici, no to im nije jedina zajednička stvar – svi su otišli prerano i sada su dio prekrasnog murala u New Yorku. Popularno nazvani 'klub 27' obuhvaća glazbenike koji su na dan svoje smrti imali tek 27 godina. ''Članovi'' ovog kluba su Brian Jones, Jimmi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Kurt Cobain, a prije osam godina im se pridružila i Amy Winehouse.


Foto: fb/Eduardo Kobra


Foto: fb/Eduardo Kobra

Malo tko se danas ne sjeća Amy Jade Winehouse, britanske R&B, soul i jazz ikone poznate po hitovima ''Back to black'' i ''Rehab''. Osim po svojim pjesmama, Amy je bila poznata i po prepoznatljivom stilu, posebice visokoj frizuri i debelom tušu na očima. Ovaj je stil posudila od članica glazbene skupine The Ronettes koje su bile vrlo popularne tijekom šezdesetih, a Winehouse je inače bila velika obožavateljica ženskih glazbenih skupina iz tog razdoblja. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spitting_Hellcat (@spitting_hellcat) on


Slavu je stekla svojim debitantskim albumom ''Frank'' izdanim 2002. godine, koji je dvije godine kasnije dostigao i svoje platinasto izdanje. Njen sljedeći album ''Back to black'' bio je još uspješniji i donio joj je čak 6 nominacija za nagradu Grammy. Amy je u jednoj noći uspjela osvojiti njih 5, među kojima su bile i one za najbolju novu pjevačicu, najbolju snimku godine i najbolju pjesmu godine. Tako je postala prva britanska pjevačica kojoj je to pošlo za rukom, a 2007. osvojila je i BRIT nagradu kojom je proglašena najboljom Britanskom pjevačicom. 


Foto: fb/Eduardo Kobra

Brz i dinamičan život pred budnim okom javnosti nije nimalo lak, što dokazuju i ove tragične zvijezde. Svi su borili s ovisnostima i na kraju uglavnom izgubili bitku. Iako sam uzrok smrti nekih 'članova kluba' nije bio izravno vezan uz droge, pretpostavlja se da su svima na kraju ipak presudili njihovi poroci. Amy Winehouse na kraju je podlegla trovanju alkohol, a u trenutku smrti izmjerena joj je količina od čak 0,4 promila alkohola u krvi. Amy nas je napustila prije gotovo točno osam godina, i ostavila veliku prazninu u svijetskoj glazbenoj sceni. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on


Brazilski umjetnik Eduardo Kobra napravio je prekrasnu posvetu članovima ''kluba 27'' na jednom zidu u New Yorku. Kobra koji je porijeklom iz siromašnih četvrti Sao Paola, smatra se jednim od najboljih svjetskih muralista i u svom je osebujnom i šarenom stilu već postavio mnoge poznate osobe na zidove diljem svijeta. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on


Svi njegovi radovi oduzimaju dah, pa smo izdvojile još neke koji su nam se najviše svidjeli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frida & Diego

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Kobra (@kobrastreetart) on

 
Komentari
+2
 
malikekoserk1
  • 3.8.2019 14:53:38
  • Bodova: 21757
  • Prijavi
Pravi majstor , ovo je pregenijano , svaka čast.