Od ideje s maturalca do biznisa: Matej stare kofere pretvara u retro zvučnike

Od ideje s maturalca do biznisa: Matej stare kofere pretvara u retro zvučnike© Instagram

Uz tatine savjete i stare kofere bake i djeda - zagrebački student došao je do fantastične poslovne ideje

Matej Palorec student je Građevinskog fakulteta u Zagrebu, a osim toga, ovaj 21-godišnjak stoji iza jedinstvenog brenda Boombo Case. Naime, radi se o personaliziranim antiknim koferima pretvorenim u retro zvučnike

Sve je počelo idejom koja se javila neposredno prije njegovog odlaska na maturalac prije tri godine, kada je tražio jak prijenosni zvučnik kojem baterija može raditi 10 sati, jer toliko je trajao put do odredišta. Tada se Matej dosjetio ugraditi zvučnik u kofer koji nosi na put.

Iako je cijela priča zapravo krenula iz čiste 'nužde', Matej ju je danas pretvorio u posao koji mu donosi dodatan izvor zarade
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boombo Case (@boombocase) on


Počeo je sa starim koferima bake i djeda, testirao preko 50 pojačala, četiri vrste baterija, razne punjače kofera, prijamnike signala i razne marke zvučnika, a na kraju i pronašao kolekcionare od kojih danas kupuje očuvane kofere"Kupujem isključivo očuvane kofere koji su u izvrsnom za svoje godine. Koferi su starosti od 20 pa čak i do 60-ak godina. Komponente nabavljam iz raznih trgovina u Zagrebu, dok dio njih i sam izrađujem, poput pojačala i filtera za zvučnike", govori Matej za portal Srednja.hr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boombo Case (@boombocase) on


Uz to, svaki kofer koji radi je jedinstven jer radi se o više od 15 sati ručnog rada, a i činjenici da je svaki od njih personaliziran, a kupac sam odabire što sve želi od svojih zvučnika. "Osoba može birati sam kofer jer ih u svakom trenutku u skladištu imam barem 30, zatim može izabrati glasnoću zvučnika, je li on namijenjen za interijer ili eksterijer. Moguće je izabrati i hoće li kofer raditi na napon gradske mreže, bateriju ili oboje. Način povezivanja se bira između bluetootha, AUX-a, USB-a, SD kartice ili kombinacije navedenog. Kada kupac odabere što želi, ja mu dajem nekoliko dizajnerskih ideja među kojima on može birati", kaže Matej.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boombo Case (@boombocase) on


Gotovo sve izrađuje sam, ali priznaje da ima veliku podršku svog oca uz čije savjete naučio kako biti strpljiv i kako svakom kupcu isporučiti unikatan proizvod bez pogreške. "Slušanjem njega, svakom koferu se posvetim maksimalno te korištenjem svoga znanja elektrotehnike i njegovog, u smislu vještine i spretnosti u izradi nekog proizvoda, kupca svaki put na isporuci kofera ostavim bez teksta. Doslovno", dodaje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boombo Case (@boombocase) on


Ove retro kofere-zvučnike trenutno možeš naručiti preko njegovog Instagrama, a cijene se kreću od 500 pa sve do 5000 kuna po koferu, jer kako govori Matej, sve ovisi o željama kupca kojima se on u potpunosti prilagođava. 
 
Komentari
+2
 
vmarina
  • 1.2.2020 20:12:44
  • Bodova: 50793
  • Prijavi
Super ideja.
marija12369
  • 1.2.2020 18:51:03
  • Bodova: 16947
  • Prijavi
Predobro,sviđa mi se.Sve pohvale za mladost!!
malikekoserk1
  • 1.2.2020 14:54:23
  • Bodova: 22553
  • Prijavi
Ovo je stvarno genijalna ideja , baš su fora koferi , posebni.