Nostalgične smo, pa smo pronašle retro fotografije na kojima je uhvaćena ljepota ženskog tijela

Nostalgične smo, pa smo pronašle retro fotografije na kojima je uhvaćena ljepota ženskog tijela© Instagram/vintage/iloveoldstyle/love_retrophotos/

"Radije ću jesti tjesteninu i piti vino, nego nositi veličinu nula", legendarna je izjava Sophie Loren, seks simbola svog vremena

Retro te vjerojatno asocira na oldtimere, glazbu 60-ih, baby blue kredenac tvoje bake koji se umirovio u vašoj vikendici na moru i šalice u njemu koje su se naslušale priča dostojnih ruskih klasika i turskih sapunica, dok su iz njih kavu ispijale žene.
 
Možda su iz njih u kratkim predasima između pranja rublja i zaprške ručka gatale jedna drugoj, proričući naočitog crnog muškarca ili još troje djece, od kojih je najmlađe tvoja mama. Znala je baka da se proročanstvo iz taloga ostvarilo, kad je u mukama rodila djevojčicu s toliko kose da može rep svezati... Koje dijete prije krštenja ide frizeru?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @1_love_retrophotos on


Retro nisu samo predmeti, retro su vremena, ljudi u njima, način na koji su se odijevali, razgovarali, disali. Vladali su neki drugi kanoni ljepote. U nastavku ti donosimo fotografije lijepih žena i muškaraca iz tih davnih, zaboravljenih vremena.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hollywood and all Stages (@svintage82) on


Neki od njih su slavni, poput filmskih diva Marilyn Monroe ili njezine već spomenute kolegice u uvodu, dok su drugi neznani junaci zamrznuti u vremenu zahvaljujući entuzijastima zaljubljenima u fotografiju, poput gospodina Fulira iz Tko pjeva zlo ne misli.

 
Marilyn Monroe, 1950-ih

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vintage (@vintage) on

1/18
Skoči direktno na:
 
Komentari
+2