Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Nalazite se na životnoj prekretnici? Tri savjeta koja će vam pomoći da uspješno promijenite život

Nalazite se na životnoj prekretnici? Tri savjeta koja će vam pomoći da uspješno promijenite život© Depositphotos

Možda neće biti lako, no promjene mogu biti jako dobre za naš život! Odvažite se na njih!

Koliko god bilo lijepo (a nekima čak i najljepše) biti uljuljkan u sigurnost i kolotečinu svakodnevice, prije ili kasnije mogu vam se dogoditi (i vjerojatno će se dogoditi) velike promjene koje će vam preokrenuti život naglavačke.

Kada se nađete na prekretnici u životu i morate ili poželite poduzeti nešto sasvim drugačije s ostatkom života, sve će se promijeniti.
A, možda već znate što želite učiniti u svom sljedećem koraku u životu, ali to ne činite. Možda želite bolji posao, vlastiti biznis, više vježbati ili hraniti se zdravije.

Bez obzira na što se ta neka nova promjena odnosi, još je niste napravili.

Ponekad se ona dogodi jednostavno i prirodno; otkrivamo, eksperimentiramo, učimo, improviziramo i prilagođavamo se. Ponekad je teško učiniti promjenu: trudimo se, pokušavamo se promijeniti – i ne uspijevamo u tome. Kad se to dogodi, možemo kriviti i kritizirati sebe ili jednostavno odustati ili sami sebe uvjeravamo da nam ionako nije stalo do promjene. Počinjemo se osjećati bespomoćno i gubimo nadu...

 
NISTE JEDINI

Već više istraživanja dokazalo je da kod pacijenata, čak i kada im prijeti smrt ukoliko ne promijene stil života (poput prestanka pušenja, stresa, vježbanja, zdravije prehrane) samo JEDAN od DESET ima snagu volje napraviti potrebnu promjenu. A to se odnosi na situacije kad morate odlučiti između promjene i smrti!

Zato se nemojte čuditi ako niste bili uspješni u provođenju promjena u životu - jer niste jedini. Ne morate se osjećati loše zbog toga; sve je to ljudski! Brojna istraživanja i naša vlastita iskustva nam govore da činjenice, strahovi, “moram” ili “trebala bih” ne pomažu ljudima da se promjene.
 
Što onda pomaže? Postoje tri ključne stvari koje će vam pomoći učiniti temeljite, važne, pozitivne promjene u životu: povezanost, ponavljanje i promjena okvira.

1/3
 
Komentari
+2
 
prirodna
  • 19.1.2019 13:33:33
  • Bodova: 117
  • Prijavi
E,pa moj slučaj je malo kompliciraniji od obične želje za promjenom...Nekad ni zakon ne nudi prihvatljiva rješenja...Recimo...Kako početi ispočetka kad velika sjena pada na vaša ramena...sjena prošlosti u kojoj ste žrtva obiteljskog nasilja a ako ostavite nasilnika još ga morate uzdržavati???Duga priča....Ali razmišljam o toj velikoj promjeni pa šta bude bude ili ću ostati ili ću nestati....