Murtersko kulturno ljeto

Murtersko kulturno ljeto

Murtersko Kulturno ljeto donosi mnoštvo zanimljivih različitih programa

Zbog bogatog programa Murter Open Air, nakon šest godina održavanja, ove godine preimenovan je u Murtersko Kulturno ljeto. Koncertna agencija Nota u suradnji s općinom Murter i Turističkom zajednicom organizira u sklopu MKLJ mnoštvo programa u srpnju i kolovozu. Ove godine, osim koncerata u uvali Čigrađa, Murtersko Kulturno ljeto donosi puno različitih programa od Murterskog pira (4.8.), koncerata klasične glazbe, klape srijedom do Rock Olimpijade.

Belan & Ban, 28. srpanj

Nakon nastupa sjajne Juliette Lewis & The Licks 14.srpnja, na Čigrađi se 28. srpnja održava veliki koncert je  Belana & Bana. U ponedjeljak na Čigrađi će biti velika fešta uz sve velike hitove ovog neponovljivog dvojca! Marijan Ban je jedan od najpoznatijih i najslušanijih domaćih autora, cilj i glazbeni senzibilitet karakterizira mediteranski stih. Činjenica da njegova popularnost ne jenjava. Brojni hitovi  Di si ti, Morska vila … koji ne prestaju biti dio odrastanja mlađih generacija, kao i 2000 koncertnih nastupa u 22 godine, neosporni su dokaz bogate karijere i velikog glazbenog značaja ovog autora.

Nakon njih nam dolazi velikan glumišta:

Rade Šerbedžija, 29. srpanj

Rade Šerbedžija na Murteru je prava poslastica, jer će promovirati i svoj novi album Imam pjesmu za tebe. Na samom albumu nalazi se 13 pjesama koje aranžmanski skoro u cijelosti potpisuje Miroslav Tadić. Našlo se tu i ličkih, makedonskih i romskih narodnih pjesama, nekoliko Arsenovih prekrasnih uspješnica poput Djevojka iz moga kraja, Moderato Cantabile, Tvoje nježne godine...  I "Oprosti, volim te" Drage Diklića doživjela je svoju praizvedbu u Radinoj verziji i to točno 45 godina nakon što ju je Diklić prvi put otpjevao na Opatijskom festivalu 1963. godine. Jedina pjesma koja je svoju praizvedbu doživjela izlaskom ovog albuma je ona Zlatana Arslanagića - "Imam pjesmu za tebe" po kojoj album i nosi ime, a krasno ju je, na sebi jedinstven način, u tri riječi opisao Miljenko Jergović kao "emocionalnu emigrantsku razglednicu", što ona upravo i jest. 
Cijena ulaznice: 80 kn, na dan koncerta 100 kn. Pretprodaja ulaznica: eventim, Kornat turist, Lantana, Turistička zajednica, Aquarius Šibenik.

Poslije njega na Murteru gostuje:

DJ RUSH, 4. kolovoz   

“RUSH WILL TAKE YOU ON A TOUR OF THE DEEP SIDE OF REALITY, MIND AND SOUL THROUGH HIS VISION… OF MUSIC!” -- ova rečenica vrlo dobro opisuje osjećaj koji se stvara u mislima svih koji se prepuste njegovom stvaralaštvu. Crni div ima vrlo otvoren stav prema životu: “Prihvatite me onakvim kakav jesam ili me uopće nemojte prihvatiti”, a taj stav se odražava i u svim sferama njegovog života, naročito u glazbi. Odrastao je u južnom dijelu Chicaga, i dok je još bio vrlo mlad počeo je izlaziti u klubove tipa The Ringzone, Playground, The Candystore i Music Box.

Njegova glazba je poznata u cijelom svijetu, uključujući neke od njegovih najpoznatijih stvari kao sto su Spitball, I love you i Mutha Fucking Bass. Čak i njegova sama fizička pojava (zovu ga i crni div) ukazuje na njegovu odlučnost, snagu i samouvjerenost, a to i pokazuje svojim stavom, izrazom lica i stilom, dok stoji za miksetom i uništava zvučnike. Pravi ambasador muzike koju stvara, DJ RUSH ostaje utjecajna snaga u svom žanru te ostaje vjeran svom zvuku bez obzira na golemu popularnost proizašlu iz njegove produkcije i legendarnih live-setova! U ponedjeljak, 4.8., gostuje na Murteru - uvala ČIGRAĐA!
 
cijena ulaza: 80kn u predprodaji, te 100kn na ulazu
predprodajna mjesta: Transport footwear dućani, (Split- Kralja Tomislava 4B, Šibenik- Kralja Tomislava bb, Zadar- Široka ulica bb -Kalelarga), eventim.

Uz to nemojte propustiti:

Kultur Shock, 8. kolovoza

i koncert  Arsena, Gabi i Matije, 9.kolovoza

Na jednoj od najljepših lokacija na srednjem Jadranu u uvali Čigrađa na Murteru i ove godine očekuje nas pregršt kulturnih programa koji će kao i svake godine zainteresirati veliki broj gostiju. Ambijent će, uz sve ostalo, pomoći da atmosfera i doživljaj na koncertima ispod zvijezda budu na vrhuncu! 

Cijeli program možete vidjeti ovdje.

 
Komentari
+2