Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za veljaču 2019.

Mjesečni horoskop za veljaču 2019.© Depositphotos

Veljača započinje u teškom tonu, ali se brzo pokazuje da vam pruža sjajne prilike za napredak. Iskoristite ih u ostvarenju zadanih ciljeva.


OVAN

Veljača će biti relativno mirna u usporedbi s prethodnim mjesecima. U siječnju smo iskusili prve dvije pomrčine u 2019. godini pa se osjetila atmosfera promjene i novih početaka. Planeti podržavaju napredak većinu mjeseca.

Napet odnos Jupitera i Neptuna će postupno slabiti; obje simboliziraju duhovnost i time ukazuju na nametanje svog stajališta i želju da svi rade na "pravilan način". Polarizirani stavovi vode ljude u ekstreme, stoga se nemojte predavati razmišljanju "sve ili išta". Prepoznajte nerealistična očekivanja i budite spremni na kompromis.

Istovremeno, od kraja prošlog mjeseca, Saturn i Neptun nude priliku za korištenje idealizma u praktičnom djelovanju; daju vam ravnotežu između idealističkog razmišljanja i onoga što se realno može postići. Proučite osobna i društvena ograničenja, naročito kad je riječ o poslovnom napretku. Možete ostvariti dugoročni napredak samo ako prihvatite okolnosti, a najviše će vam koristiti u kreativnom izražaju.
Venera će (od 3.) boraviti u vašoj zoni karijere i profesionalnih napora, što poslovne aktivnosti čini veoma povoljnim. Taj planet vlada novcem (i ljubavlju), a znak Jarca simbolizira posao i uspjeh pa možete preuzeti odgovornost za svoju ulogu u odnosima i vezama. Uvjeti i poslovne prilike su povoljne, stoga ćete lakše izražavati i svoje potrebe. Privlačit će vas osobe s planom za postizanje ciljeva; iskoristite ovu energiju za stvaranje ravnoteže moći između sebe i drugih.

Mars prelazi u Bika (14.), što vas upućuje na učenje vještine strpljenja i postupnog pristupa ostvarenju želja, naročito materijalnih i poslovnih. Sve vam je dobro postavljeno na putu financijske nagrade, ali pazite na troškove. Također, Merkur omogućava logično i analitičko razmišljanje, uz upotrebu inovativnih rješenja unutar grupe istomišljenika ili prijatelja. Od 10., ovaj planet boravi u Ribama, što stimulira kreativne pothvate i intuiciju. Nastojte završiti što onoga što ste započeli, jer od 5. ožujka ovaj planet započinje svoj čuveni retrogradni hod.

Mjesečni aspekti

Iako je veljača prepuna dobrih zbivanja i prilika, prvi dani započinju teškim sukobom Marsa i Plutona (1.-3.). Ne reagirajte burno na stav osobe od autoriteta, radije iskoristite snažni natjecateljski poriv kako biste postigli nešto dobro, a ne štetu. Ako ste dobili težak zadatak, uložite više koncentracije i energije, umjesto na destruktivno rogoborenje. Pri tome će vam pomoći sjajan odnos Venere i Urana (2.): ovaj aspekt uvijek donosi dozu seksualnog uzbuđenja i pustolovine. Spremni ste na sve, a život je ispunjen ljubavlju, avanturom slobodnog duha! Neobični užici i privlačno društvo otvaraju put višim razinama uživanja, naročito ako ste na putu ili je u pitanju osoba veoma različita od drugih. Merkur i Jupiter (3.) pokazuju vašu intelektualnu stranu, sklonost učenju, proučavanju novih horizonata i ideja. Prijatelji uskaču dobrim savjetom ili odlična vijest pomaže vašu dugoročnu viziju.

Od 3. Venera u Jarcu donosi povoljne okolnosti u poslovni i profesionalni život; privlači osobe i okolnosti koje olakšavaju rad. Osobe na položajima su vam naklonjene, a većina odnosa na poslu teče bez problema. Ovo je odličan tranzit za one kojima posao uključuje neku vrstu umjetničke kreativnosti (dizajneri, dekorateri, grafika, itd.). Kad je u pitanju ljubav, može vas privući starija ili autoritativna osoba, npr. šef. Oko 16. Venera ulazi u dobar odnos s Neptunom, a tada se može pokazati da je riječ o tajnom odnosu; vaše emocije i suosjećanje imaju duhovnu kvalitetu. Senzitivnost vam pomaže u ambicijama i skloni ste pomagati drugima. Već sljedeći dan dodatno pokazuje neku sklonost prema starijoj osobi ili autoritetu: nema li zahtjeva za tvrdim ustupcima, obveza sada ima dugotrajnu moć. Naravno, možda je riječ samo o poslovnom odnosu. U tom slučaju, ta vas osoba posebno favorizira, posebno ako su vam rezultati dobri. Ljubavni odnos postaje ozbiljniji. Venera se spaja i s Plutonom u zoni karijere (22.): ovaj aspekt donosi emocionalni, seksualni ili profesionalni intenzitet te budi jaku strast i želju za dubokim dijeljenjem. Ako je riječ o spomenutoj ljubavnoj vezi, stvar je prilično jasna: veoma ste uzbuđeni, privlači vas partnerova moć i imate jaku želju za predavanjem. U poslovnom smislu ovo može označavati dobar dan za napredak, pohvale nadređenih, a preuzeta obveza donosi transformaciju nabolje.

Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u vašoj zoni prijatelja te najdubljih nada i želja. Naglašeni su grupni ciljevi, dijeljena vizija i aktivnosti u zajednici ili humanitarna nastojanja. Možda započinjete s radom na ostvarenju novog cilja, a samo morate uskladiti društvenu slobodu i osobne preferencije. Veliku podršku vam daju Sunce i Jupiter (7.) jer donose optimizam i dobro raspoloženje; dobra volja privlači dobru sreću. Dijelite svoje sjajno raspoloženje, dok vam postaje jasno kako, korak po korak, kročite k ostvarenju životne vizije. Isti dan Merkur i Mars govore da vam je mentalna energija oštra i jasna, uz odgovarajući fizički odgovor. Možete pobijediti u nekoj debati ili djelovati kao glasnogovornica grupe. Oko 9. vaša intelektualna znatiželja rađa sjajne i pametne ideje. U inventivno razmišljanje uključite i tehnička rješenja. Kroz suradnju s drugima i svježu perspektivu otvaraju se umovi. Merkurov ulazak u Ribe (9.), upućuje vas na duboko razmišljanje u osami, možda baš oko ideja koje ste iznijeli. Radite iza scene, planirate i smišljate plan budućeg djelovanja.

Mars i Uran spajaju se na zadnjem stupnju Ovna (12.): Uran je nepredvidljiv planet, a vaš vladar Mars simbolizira veliku energiju. Ovakav spoj može rezultirati neobuzdanim ispadima ako nemate jasnu usmjerenost. Ovaj vatreni poriv želje za slobodom je iznenadan, eksplozivan, uznemirujući i buntovnički! Pazite da ne dođe do nesreća, nepredvidljive nestalnosti i zamki. Financijske rasprave i neslaganja su mogući, stoga financije držite pod kontrolom. Zato se sljedeći dan pazite novčanih prevara. Nije dobro vrijeme za odnose s državnom birokracijom zbog mogućih problema u komunikacijama. U pomoć stiže odnos Sunca prema Uranu (17.): otvoreni ste za nova iskustva i uzbudljive aktivnosti s naprednim suradnicima u velikoj avanturi. Uživajte u životu! Vaš vladar Mars ulazi u Bika i vaše polje prihoda i novca (13.): identificirate se s onim što imate, a to i nije baš najpametnije; novac i materijalna dobra nisu pokazatelj bilo čije vrijednosti. Jača želja za novčanim uspjehom, što ne mora biti negativno. Želite ostvariti što više i naći nove izvore zarade. Pazite na moguće povećane troškove.

Sunce prelazi u znak Riba (18.), a vi se sad još malo više povlačite od očiju javnosti. Većina vaših aktivnosti odvija se iza scene ili planirate sljedeće korake, nakon što za mjesec dana Sunce uđe u vaš znak. Merkur se ovdje spaja s Neptunom isti dan; pazite da logika i činjenice ne budu zamagljeni maštanjem. Proučavajte, ali ne potpisujte važne dokumente na ovaj dan.
Pun Mjesec (19.) pojavljuje se u zoni rada i zdravlja: naglo dolazi do emocionalne situacije i konfuzije. Možda vam se čini da vas je šef preopteretio poslom ili ste odlučili kako morate odbaciti neku štetnu zdravstvenu naviku. Ne krivite druge za eventualne probleme i nastojte što bolje prosuđivati. Imate priliku kroz sporo razmišljanje razviti pouzdan program, ispunjen činjenicama, prije neke prezentacije. Koristite intuiciju.

Merkurov napeti aspekt s Jupiterom (21.) može donijeti krivu procjenu događanja ili pretjerivanje. Ponekad vam je teško razlikovati činjenice od fikcije, a neki sukob mišljenja može prerasti u svađu. Očekujte više telefonskih poziva ili e-mailova, kraćih putovanja i kontakata. Ostanite pribrani, jer bi neke riječi mogle imati neželjeni učinak. Mjesec završava sjajnom prilikom koju donose Sunce i Mars (28.): velike kreativne ideje i realizacija plana te aktivan rad donose financijski uspjeh. Suradnici i prijatelji vas respektiraju, a vaš ego je porastao zbog izvrsnog rezultata.

Povoljni dani: 4., 8.-9., 13., 18., 26.-27.
Izazovni dani: 1.-2., 7., 16., 19., 28.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
Moderator
-nany-
 • 12.2.2019 23:26:42
 • Bodova: 133018
 • Prijavi
Kompromis i kompromis... Dosta mi je kompromisa više!
anna-herman
 • 12.2.2019 21:48:15
 • Bodova: 54598
 • Prijavi
Nevjerojatno točno. Baš se poklapa s trenutnim događanjima.
canyon
 • 1.2.2019 8:34:21
 • Bodova: 11352
 • Prijavi
Hahaaa ako ne bude ovako bit ce onako..to znam i sama. Malo zabave zaista ne skodi.
vmarina
 • 1.2.2019 7:37:59
 • Bodova: 46265
 • Prijavi
Ovi misec cu bit Bik.