Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za travanj 2020.: Saznaj što predviđaju zvijezde

Mjesečni horoskop za travanj 2020.: Saznaj što predviđaju zvijezde© Pixabay

Od travnja počinjemo osjećati blaže posljedice krize, stoga iskoristite mjesec za pripremu za one veće, nadolazeće probleme

Slijede nam prvi teži izazovi i prepreke, uslijed ove krize, pa je veoma važna sposobnost prilagodbe. Zatvorite sva otvorena financijska pitanja jer nam slijedi period velike štednje u idućim mjesecima. Konzervativni pristup u procjenjivanju dosadašnjih planova će biti ključan.

 
OVAN

Opći pregled

Neki pitaju što kaže astrologija u cijeloj ovoj krizi. Oni koji redovno prate naše prognoze i ne preskaču ovaj uvod, sigurno se sjećaju one za prosinac 2019., a naročito za siječanj ove godine. Tada sam opisao značaj Sunčeve pomrčine (25.12.), te Mjesečeve pomrčine 10.1.; ova druga je bila jako važna, posebno zbog istovremenog spoja Saturna i Plutona. Citiram: "Ovaj aspekt se dešava svakih 33-38 godina, a njihov spoj predstavlja restrukturiranje postojećih sustava; kako političkih i ekonomskih na globalnom planu, tako i osobnih." Astrolozi godinama najavljuju ove velike promjene, kao što je to bio slučaj s financijskom krizom oko 2009. Sada je potpuno jasno da je virus (i potres, također) razotkrio slabosti sadašnjeg društveno-ekonomskog poretka i da ga moramo shvatiti kao zadnje upozorenje, a ne kasnije pokušati vratiti sve na staro.

Natalni horoskop je temelj prave prognoze, dok mjesečni mogu govoriti jedino o generalnim tendencijama; zato su i puno manje precizni. Vanjski planeti (oni spori) govore upravo o njima, dok sve druge nazivamo osobnim planetima. Naravno da povoljne aspekte sada moramo interpretirati u skladu sa situacijom, pa sigurno neću napisati da je "dobro vrijeme za putovanje".

Travanjska astrologija donosi smiraj prije oluje. Od idućeg mjeseca kreće niz retrogradnih ciklusa planeta koji će poremetiti sva nastojanja uobičajenog poslovanja, sve do kraja godine. U svibnju, Venera kreće u retrogradni hod (novac, ljubav), pa sve akcije vezane uz te teme nailaze na teškoće. Spoj Jupitera i Plutona će biti egzaktan ovaj mjesec, najjače ćemo ga "osjetiti" 1.-6.: poruka je da se moramo osloboditi materijalnog i psihološkog tereta. Vrijeme je da transformiramo i otpustimo nepotrebno i proučimo sve što smo dosad ignorirali. Imamo priliku proširiti svijest. Jupiter vlada i zakonom i redom, pa će se tražiti odgovornost vladajućih za prošlo djelovanje. Potrebno je odbaciti vezanost uz nezdrave sustave i obrasce ponašanja. Svatko tko ima moralan pristup poslovanju može uspjeti; kod ostalih će korupcija biti otkrivena.

Saturn u Vodenjaku donosi sudar različitih energija: buntovništva i sigurnosti. Potrebno je procijeniti korištenje vremena, energije i resursa, kao i naći više fleksibilnosti u radnom životu. Na dnevnom redu su i dugovi i drugi tereti.

Merkur ulazi u Ovna (10.), pa će komunikacije biti pune snažnije energije. Impulzivnost nije dobra, pa promisli prije nego nešto kažeš ili napišeš. Od 3., Venera je u Blizancima. Ovo je dobro vrijeme za spontane aktivnosti i dodavanje začina u vezama, ali Venerino usporavanje najavljuje teže učvršćenje u odnosima. Mars u Vodenjaku osnažuje potragu za novim i drugačijim; tebi će pojačati kontakte s prijateljima i grupom s kojom surađuješ (rad preko interneta!). Naglašena je inovacija, ali bez dramatičnih promjena, molim: nađi umjerenost.
 

Mjesečni aspekti

Prilagodba je glavni pojam koji ovaj mjesec moraš usvojiti. Spoj Jupitera i Plutona (4., ali i cijeli mjesec) u zoni karijere otvara vrata transformaciji u poslovnim i životnim aktivnostima.

Mjesec počinje pod pritiskom spoja Marsa i Saturna (31.3.), ali to polako popušta u prvom tjednu. Oko 4. smišljaš nove ideje koje ti mogu pomoći u ostvarenju ciljeva ili u postojećim projektima. Pun Mjesec (7.) traži da se posvetiš i potrebama partnera.

Od 10., misaoni Merkur je u tvom znaku, pa ćeš najviše razmišljati o sebi, svojim planovima i potrebama. Dobar aspekt s Plutonom i Jupiterom (7.) daje ti priliku za otkrivanje svih skrivenih detalja, a na tim temeljima gradi svoje dobre procjene. To će ti podići raspoloženje, ali nemoj biti sebična: pruži ruku i drugima. Govorim to jer u zoni planova i ciljeva, te prijateljstva borave strogi Saturn i agresivni Mars. Upravo Marsov sukob s Uranom u zoni novca (7.) donose energične zahtjeve za promjenom svih zacrtanih ciljeva; možda ti netko od prijatelja duguje novac (ili traži), pa ćeš biti veoma oštra. Također, morat ćeš se odreći nečeg što si željela ili imaš problema s prihodima. I oštri aspekti Sunca s Plutonom i Jupiterom (14.) donose frustracije zbog nastupa autoriteta na poslu; s obzirom na sadašnju situaciju, svi trebaju očekivati smanjenje ambicija i borbu za opstanak. Unutar radnih grupa može doći do gledanja svog interesa, zbog straha za egzistenciju. Hrliš li prema nekom cilju bez odgovarajuće pripreme ili adekvatnih vještina, ambicija će biti van dohvata ruku. Budi umjerena. Tih dana je jak i osjećaj ljubomore i zavisti, koji sprečavaju harmoniju. Merkur i Saturn nude ti priliku za nalaženje rješenja (11.); dobre umne sposobnosti i smisao za organizaciju iskoristi za savjetovanje.

Dakle, mentalno si jako angažirana, dobar dio vremena nervozna jer tražiš rješenja. Sunce ulazi u zonu novca (19.), čime se fokus potpuno prebacuje na ovu temu. Taj sektor je na udaru čitav mjesec, a u vezi je s ciljevima koje si sebi zadala još prije. Imaš veliku želju ostvariti zacrtano, no sada je vrijeme za štednju, privatno i poslovno (7.).

Težak aspekt sa Saturnom (20.) govori kako moraš uložiti veliki trud da premostiš prepreke oko prihoda i prilagodbe ciljeva. Mladi Mjesec (22.) označava početak nove financijske faze: usmjeri svoju energiju u materijalne teme i dobro upravljaj svojim resursima. Merkurovi izazovni aspekti s Plutonom i Jupiterom (24.-25.), kažu da na poslu ne otkrivaš svoje karte, a vjerojatno te muče sumnje i nepovjerenje. Neizvjesnost ti se ne sviđa, a ni to što ne kontroliraš situaciju. Sada je važno imati dobre prosudbe i smanjiti očekivanja. No, izgleda da se u tebi budi buntovnički duh pa nastojiš aktivno riješiti novčana pitanja; čuvaj se nestabilnosti. I Merkur ovdje dolazi (27.) te odmah izaziva pesimizam i zatvorenost; rast je vidljivo zakočen, a novčani pokazatelji negativni. Ne opiri se promjenama. Razmišljaj i pokaži inventivnost. Koristi tehnološka rješenja, ali nemoj potkopavati financijsku sigurnost.
 
Povoljni dani: 2., 3., 15., 20., 25., 27., 30.
Izazovni dani: 7., 8., 13., 14., 28., 29.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2