Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za travanj 2019.

Mjesečni horoskop za travanj 2019.© www.profimedia.hr

Najsnažniji ovogodišnji Mladi Mjesec potiče na novi početak, nakon što je napokon prestao Merkurov retrogradni hod. Iskoristi povoljne aspekte za pripremu napretka na jesen


OVAN

Opći pregled

Merkur je krajem ožujka napokon krenuo u direktni hod, a do ulaska u znak Ovna (16.), krenut će punom brzinom i time potpuno olakšati komunikacije te dati nam poticaj za inicijalne korake prema uzbudljivim novim počecima. Mladi Mjesec se u travnju pojavljuje u vašem znaku (5.), što predstavlja najbolje vrijeme ove godine za započinjanje pozitivnog novog ciklusa. Kasnije i Venera ulazi u vaš znak i još više pojačava energiju entuzijazma. Ovo je odličan mjesec za posijati sjeme budućeg uspjeha i kretanje na put ostvarenja dugoročnih ciljeva.

Tri vanjska planeta kreću u retrogradni hod, što ne treba usporiti napredak, ali može osigurati atmosferu za promišljanje. Jupiter postaje retrogradan 10. i skreće pažnju na unutarnji rast i traži da sami budemo kovači svoje sreće. Slijede ga Pluton (24.) te Saturn (29.); ta dva planeta su vrlo blizu spoja i upućuju nas na transformaciju i restrukturiranje zastarjelih sustava: trebat će preuzeti odgovornost za ono što smo činili u prošlosti.

Jupiter je planet sreće i prilike, kao i širenja, duhovnosti, optimizma, obrazovanja i putovanja. Iskoristite snagu retrogradnog Jupitera učenjem vještina i radom na dugoročnoj životnoj viziji. Postavite zadatak za samopoboljšanje u sljedeća četiri i pol mjeseca, a kasnije iskoristite prilike koje će vam se pružiti.

Saturn i Pluton u zoni životnog napretka i karijere traže reorganizaciju starih metoda i sustava; prihvatite odgovornost i bacite se na posao. Dok su retrogradni, dobro razmislite prije nego se odlučite na životno važne promjene. Tražite savjet od osoba koje cijenite i preuzmite dugoročnu obavezu za budući uspjeh. U tome pomaže i Neptun, koji ohrabruje rad na kreativnoj ideji ili nečemu u što duboko vjerujete.

Merkur traži da organizirate svoje kreativne ideje i pomaže pokretanju projekta iz faze koncepta. Od 20., Venera je u vašem znaku i budi vas; možda ćete biti manje tolerantni prema tuđem ponašanju, osjetite li ugroženost. Uz šarm koji vam donosi, može donijeti s iskre strasti u intimni život. Uživajte na zdrav način i samopouzdano se upustite u interakciju s osobama koje volite.

Mjesečni aspekti

Mjesec počinje s vašim vladarom Marsom u Blizancima, a tempo dnevnog života se značajno ubrzava; energija vam je na visokoj razini. Pripazite samo da ne ulazite u sukobe sa susjedima, rođacima i osobama koje svakodnevno srećete; s druge strane, zajedno možete puno toga ostvariti. Svoje ideje i stavove snažno izražavate; radite li u prodaji, ovo može biti dobro razdoblje, uz puno kretanja i kraćih putovanja.

Mladi Mjesec u vašem znaku (5.) traži da napravite impulzivne korake naprijed, kako biste pokrenuli novi osobni projekt; brzo djelovanje donosi neposredne rezultate. Energični ste i entuzijastični, a ovo je i dobro vrijeme za rad na novom izgledu ili načinu izražavanja. Već sljedeći dan želite biti sigurni u činjenice prije stvaranja mišljenja o nekom poslovnom pitanju, ali osluškujete i intuiciju. Smisao za organizaciju i planiranje dolazi spontano. Ipak, vaše jake ambicije u kombinaciji s unutarnjim oklijevanjem ili nedostatkom osjećaja vlastite vrijednosti mogu dovesti do sukoba s osobom od autoriteta na poslu; ako naporno radite, uspjeh će doći (8.-9.). Već 10. se vidi da ste sposobni obuhvatiti i sve ono što je skriveno i shvatiti pravo značenje i motivacije. Sada kopajte duboko i iskoristite sve to.

Jupiter zastaje (10.) i nakon toga kreće u retrogradni hod iduća četiri i pol mjeseca; za to vrijeme razmišljajte o dugoročnoj životnoj strategiji, dovršite obrazovanje i preispitajte svoju filozofiju. U tjednu oko tog datuma zadržite perspektivu i ne vjerujte svemu što čujete; također, ne obećavajte ono što ne možete ispuniti. Upravo aspekt Merkura i Jupitera (11.) govori o pogrešnim procjenama ili prebrzom zaključivanju, što se može pretvoriti u riskantne kalkulacije pri evaluaciji nekog projekta. Venera i Saturn sve umiruju (12.), a vi pokazujete da znate sva pravila pristojnog društvenog ponašanja; neka starija osoba ili autoritet vam daju smirenje. Svejedno, ne upuštajte se u manipulativne tehnike i borbu oko položaja moći, samo zbog želje za ostvarenjem ambicije. Nastojte ostvariti integritet i vlastiti rast na poslu. Činjenica je da će se u idućih godinu dana puno toga promijeniti, no budite dio novih struktura. Ne gubite kontrolu nad svojim ponašanjem i smirite agresivnost; radije preusmjerite energiju i obavite "nemogući" zadatak.

Sunce i Jupiter (14.) donose velikodušnost, samopouzdanje i optimizam te potiču velike poduhvate i pozitivne nove početke: radite, nastavite s obrazovanjem, promovirajte se jer ste okruženi dobrom srećom. Taj dan i Venera ulazi u dvostruki aspekt: strastveno radite na poslovnom napretku i shvaćate kakvu transformaciju morate napraviti. Istovremeno, samozadovoljstvo u uživanjima i uzimanje stvari zdravo za gotovo (ili nepažljivost), kvare stvarnu sliku nečega ili nekoga; pripazite na nerazumne troškove.

Merkur prelazi u vaš znak (16.), a vi želite izraziti svoje mišljenje drugima. Također, imate sposobnost analizirati sebe s više objektivnosti. Um vam je aktivan i nastojte ga okupirati važnim projektima. Ipak, nastojte obavljati jednu po jednu stvar. Prelazak Sunca u Bika (19.), preusmjerava pažnju na materijalne teme i prihode. Već 22. spaja se s Uranom: stari temelji se mijenjaju u trenu; budite hrabri, buntovni, ali bez da ugrozite novčanu sigurnost. Ovo je dan kada možete proširiti mentalne horizonte, a lakše ćete i prihvatiti novo znanje. Uran je planet iznenadnog, naglog, pa može biti iznenađenja kad je riječ o prihodima (ili troškovima). Neka to bude po vašoj volji, ali bez impulzivnosti i nepromišljenih koraka. Možda imate neki bljesak sjajne ideje koji može promijeniti način na koji zarađujete.
Vaš Mars ulazi u izazovan aspekt s Neptunom (27.): preveliko isticanje sebe može izazvati konfuziju ili dezorijentaciju. Ne djelujte bez razmišljanja; izbjegavajte sumnjive ideje i ostanite koncentrirani.

Ljubavni život se budi zajedno s proljećem, jer ovo je vaše doba godine. Spoj ljupke Venere i sanjivog Neptuna (9.) u zoni privatnosti pokazuje vašu romantičnu i idealističku stranu; volite ljubav, a možda i neku divnu osobu. Duhovnost i lijepe stvari bude vaše emocije. Od 12. do 14. pokazuje se da u pitanju može biti neka starija ili autoritativna osoba (ili na važnom položaju); dajte konkretni izražaj lojalnom partneru. Osjećaji, naročito oni u dinamičnom i snažnom partnerstvu, produbljuju se, a strast je posebno izražena. Pun Mjesec (19.) u zoni partnerstva stavlja u fokus vašu vezu na emocionalan način. Trebate slušati i stavove druge osobe. Čije su potrebe prioritet? Od 20. planet ljubavi je u vašem znaku. Posebno ste privlačni i šarmantni, želite lijepe stvari, a primate i komplimente dok zračite vedrinom. Sada je vrijeme za obnovu garderobe ili odlazak na tretman uljepšavanja. 

Povoljni dani: 4.-5., 7., 13.-14., 20.-22., 27.
Izazovni dani: 1., 10.-11., 15., 24.-25., 30.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
lana010
  • 16.4.2019 20:14:17
  • Bodova: 15676
  • Prijavi
I podznak mi odgovara :)
lana010
  • 16.4.2019 20:11:52
  • Bodova: 15676
  • Prijavi
Savjetuju da pročitam i podznak. Razumijem, ali se nalazim u svom glavnom znaku.