Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za svibanj 2018.

Mjesečni horoskop za svibanj 2018.

Saznajte što vaš znak očekuje u narednih mjesec dana i kakve vam se prilike sve otvaraju

Svibanj donosi dramatičnu promjenu jer Uran na sedam godina ulaz u znak Bika, praćen potresima i izazovima. No sve će dobro završiti, prihvatite li neizbježno prilagođavanje novim uvjetima.

 
OVAN

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 2. KUĆI. ONA VLADA
financijskim poslovima s drugima
materijalnim i novčanim resursima
sposobnošću za povećanjem prihoda
ekonomskim napretkom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
se hrabro suočite sa sadašnjim teškoćama
obavite potrebnu kupnju i dogovore
pokažite optimizam u temama ljubavi
nastojite odnose održati mirnima

TREBATE IZBJEGAVATI
depresiju zbog privremenih prepreka
previše društvenih aktivnosti
prevelike troškove partnera
nepromišljene novčane poteze

Prvi dan mjeseca još osjećate posljedice stabilnog odnosa Sunca i Plutona, koji govori o dobrom financijskom učinku vaših profesionalnih napora. Polje karijere je i dalje snažno naglašeno (4.-6.), jer se ovdje nalaze tri planeta plus Mjesec; on spaja se s Plutonom i Marsom (6.). Držite emocije pod kontrolom i ostanite prisebni pri odlučivanju. Odluke donosite samo na temelju činjenica. Sunce i Neptun (5.-6.) donose psihološki mir i osjećaj ispunjenosti; vjerojatno ste zadovoljni što se vaš rad cijeni ili ste u privatnom poduhvatu uspjeli potvrditi svoju vrijednost na konkretan način.

No, nemojte se uspavati, novi izazovi i napori su pred vama: od 7. do 11. morate paziti na svoje riječi kad je posao u pitanju, naročito komunikacija s pretpostavljenima. Nemojte se odmah zaletjeti i iritirati osobu na položaju svojim egom: njegov je vjerojatno još snažniji, iako ste i vi vrlo uvjerljivi. Ipak, ostavit ćete snažan utisak (samo da nije presnažan). U razmišljanjima, pisanju i sličnom intelektualnom radu (prodaja ili prezentacije), morate napraviti kreativan napor. Možda imate problema s inspiracijom, a očekuje se da planove pretvorite u akciju. Nije li riječ o poslu, već o ljubavnim temama, želite ostaviti dobar utisak. Otiđite s partnerom ili zanimljivoim osobom u kazalište, kino ili se prepustite ugodnom druženju daleko od pogleda okoline. Sad je prilika za napredak i na tom planu.

Od 7. do 11. Sunce i Jupiter stoje jedno nasuprot drugog: naglašena su financijska pitanja. Prethodni uspjeh vam možda nudi priliku za veći trošak. Bilo bi dobro da ne pretjerujete i priuštite si nešto za nagradu, ali - Jupiter je retrogradan, stoga je pametno čuvati sredstva. No, moguće je da već 11. i 12. ponovo iskusite svu snagu svojih odličnih poslovnih rezultata. Imate energije i snage za transformaciju svoje profesionalne situacije. Bez obzira ulažete li malo ili puno rada u promjene, odlično ćete ih uklopiti u svoj život. Trud na poslu ili napredak u karijeri donosi odličnu perpsektivu.

Najava velikih promjena dolazi već od 12. do 16., zbog spoja Merkura i Urana (pridružuje im se Mjesec 13.), a zajednički se sukobljavaju s vašim vladarom, energičnim (i ponekad agresivnim) Marsom. Mars je također u vašem polju karijere, a spomenuti dvojac je još uvijek u Ovnu, vašoj astrološkoj kući identiteta. Merkur je tu do 15., pa je jasno da puno razmišljate; nešto važno vam je na pameti. No tih dana bi moglo doći do nagle ili brze promjene odluke u zadnji tren. Ovakvi aspekti ukazuju na impulzivne odluke čije posljedice je teško predvidjeti, stoga zadržite punu kontrolu nad onim dijelom koji se tiče vas. Naravno, neke stvari možda nisu u vašim rukama, što znači da se morate prilagoditi novoj situaciji. Nemojte naglim postupcima nanijeti štetu dosadašnjim rezultatima.

Najvažniji ovomjesečni događaj se odnosi na prelazak Urana iz Ovna u Bika, što je vaše drugo polje novca. Sljedećih sedam godina ovaj će planet probuđenja, kako ga zovu, povremeno donositi velike i nepredvidljive promjene kad je riječ o prihodima. One mogu biti pozitivne ili negativne, ovisno o aspektima u koje će taj planet ulaziti. Iskusit ćete promjene u svojoj ekonomskoj i materijalnoj situaciji. Morate se osigurati da možete izdržati te iznenadne događaje. Nastojite li sve zadržati kako je sada, bit ćete vrlo ranjivi; morate postati fleksibilni u svim stvarima koje su povezane s novcem i imovinom. Na unutarnjoj razini označava promjenu vaših vrijednosti. One koje sad počinjete smatrati važnima, drugačije su od onih dosadašnjih, a odnose se na one materijalne. To neće odmah biti vidljivo na površini, pa ćete morati napraviti radikalne promjene kako biste otvorili prostor za rast. Ovaj tranzit može biti signal za nagle dobitke ili neočekivane gubitke. Jedina stvar na koju možete računati je da će promjena u materijalnim resursima biti revolucionarna. Naravno, treba reći da se ovo odnosi na sve pripadnike vašeg znaka te je taj utjecaj ipak time blaži; znate li svoj natalni horoskop, možete detaljno pratiti planete i vidjeti u kojoj astrološkoj kući (polju) borave te kad ulaze u novu.

Dodatni naglasak ovom događaju daje i istovremena pojava Mladog Mjeseca (15.) u istom znaku i kući; time se najavljuje i novi ciklus. Neki Ovnovi možda mijenjaju posao ili ostaju bez njega pa je jasna velika promjena. I Merkur ulazi u polje novca (15.), čime se misli uveliko prebacuju na ova pitanja; planirate nove poteze ili su prisutne financijske aktivnosti. Sutradan (16.) i Mars ulazi u Vodenjaka, vaše jedanaesto polje nada i želja, prijatelja i društvenih aktivnosti. Time se više bacate na aktivno ostvarenje planova, možda uz pomoć prijatelja ili unutar neke grupe istomišljenika.

Da su donešene odluke bile ispravne, možda ukazuje odličan aspekt Merkura i Saturna 18.-19. (u polju karijere), koji donosi organiziranost, disciplinu, logiku u svaki mentalni rad, u ovom slučaju ako povezuje materijalne vrijednosti i poslovni napredak. Dobrodošlicu Uranu u polje novca pruža Venera (19.-20.) iz zone doma i obitelji (taj planet vlada Bikom, vašom zonom prihoda). Obitelj vam je velika podrška, u domu se osjećate odlično, a moguće je i da ste se odlučili na preuređenje ili neku drugu vrstu ulaganja. Ovaj aspekt ima i jaki seksualni naboj pa vam trenuci u domu mogu biti veoma uzbudljivi. Uran je napustio vaš znak, ali u Ovnu se pojavljuje Kiron: analizirajte svoje najdublje emocionalne rane i naučite ih sami zacijeliti.

Sunce ulazi u Blizance (21.) i prebacuje naglasak na mentalni i intelektualni rad, komunikacije, promet, blisku rodbinu ili lokalnu zajednicu. Sada vi govorite, a ostali slušaju. Znatiželjni ste, želite učiti nove stvari, obavljate zadatke i uživate u ponekom flertanju. Sunce iz tog polja daje snažnu podršku vašem Marsu (21.-25.): imate puno ideja kako ostvariti svoje želje, a u njima možda sudjeluje i neki prijatelj. Od 20., Jupiter i Neptun ponovo stupaju u odličan odnos; ono što dijelite s važnim partnerom, emocionalno ili financijski, pruža vam veliku podršku.
Merkur ulazi u svoje, treće polje komunikacija (30.), a vi ste potpuno okrenuti kontaktima, pisanjem, iznošenjem stavova, kraćim putovanjima, prodajom, prezentacijama ili učenjem. Mozak vam radi brzo, a Pun Mjesec (29.) naglašava obrazovanje, putovanja i planove za budućnost. Možda dobijate neku pozitivnu vijest u vezi tih tema. Vaša energija vam daje sigurnost da ćete uvijek sami odlučivati o svojoj sudbini.

Napomena: Uran će se u retrogradnom hodu vratiti u Ovna u studenom, gdje ostaje do ožujka 2019.; zatim opet ulazi u Bika na sedam godina.

Povoljni dani: 3., 11., 18., 19., 22., 23., 25.
Izazovni dani: 1., 5., 6., 7., 8., 9., 12., 14., 16., 19., 20., 23., 26., 29.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2