Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za svibanj 2017.

Mjesečni horoskop za svibanj 2017.

Pogledajte što vam donosi svibanj

Završio je neugodan period retrogradnog Merkura, a svibanj donosi odlične prilike za uspjeh. Nažalost i kraj svibnja je obilježen velikim napetostima i sukobima.
Ovan

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 2. KUĆI. ONA VLADA
•    financijskim poslovima s drugima
•    materijalnim i novčanim resursima
•    sposobnošću za povećanjem prihoda
•    ekonomskim napretkom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    se hrabro suočite sa sadašnjim teškoćama
•    obavite potrebnu kupnju i dogovore
•    pokažite optimizam u temama ljubavi
•    nastojite odnose održati mirnima

TREBATE IZBJEGAVATI
•    depresiju zbog privremenih prepreka
•    previše društvenih aktivnosti
•    prevelike troškove partnera
•    nepromišljene novčane poteze

Kraj travnja je bio posebno naporan za sve znakove: Mladi Mjesec se pojavio u Biku (26.) stavljajući naglasak na vaše financije, vrijednosti i sposobnost zarađivanja. Ujedno se u vašem znaku dogodio spoj retrogradnog Merkura (promet, komunikacije) i naglog, ekstremnog i nepredvidljivog Urana. Bili smo svjedoci tragičnih nesreća, ubojstava i krize Vlade baš u doba najjačeg "djelovanja" konjukcije Merkura i Urana. Osim toga, pamtimo i gužve na granici. Vrijedi napomenuti da je i prošla Vlada doživjela početak krize (dokumenti o Karamarku) u vrijeme retrogradnog Merkura, a u takvom periodu su bili održani i izbori u rujnu. Hrvatska je u znaku Djevice, a Merkur je njen vladar pa nas ništa ne treba čuditi.

Mladi Mjesec inače označava nove početke; novi ciklus u financijskim poslovima je započeo. Konjukcija Merkura i Urana u vašem znaku je mogla biti šokantna, uznemirujuća, nervozna, iako je (ovisno o natalnom horoskopu pojedinca) nekima možda donijela uzbudljive vijesti. Obzirom da je Merkur bio retrogradan, postoji velika vjerojatnost da razmišljanje nije bilo sasvim prisebno; Uran je planet naglih, neizbježnih promjena i iznenađenja, često i nekontroliranih reakcija. Zato je u aspektima spoja s drugim planetima uvijek teško predvidjeti na koju će stranu pretegnuti. No uvijek donosi promjene.

Merkur je retrogradan do 3.; tada zastaje i polako kreće naprijed, a 9. se ponovo spaja s Uranom. Tada ćete imati priliku razriješiti odluku koju ste možda donijeli u danima oko 27.4., iako je sklonost naglosti još uvijek prisutna. No, odličan odnos sa discipliniranim i upornim Saturnom daje mogućnost konstruktivnog, stabilnog i dugoročnog plana. Osjećate veliku snagu i samopouzdanje, naročito u razmišljanju - kako sadašnjeg, tako i u odnosu na svoje planove za budućnost. Ovaj aspekt ukazuje na jačanje vaših ambicija, a velika životna vizija vam postaje jasnija. Istina, Saturn je retrogradan u vašem polju stranih zemalja, višeg uma, svjetonazora, obrazovanja i pravnih pitanja, ali sada znate što trebate učiniti da biste sve takve teme riješili do kraja kolovoza.

Novčane teme su ovaj mjesec u glavnom fokusu: Sunce se ovdje nalazi do 20., Merkur od 16. (sve misli i planovi su vezani za financije i materijalne vrijednosti). Sjajan, čvrst i konstruktivan aspekt Sunca i Plutona (9.) odlično povezuje novčane teme s poslovnim (ili životnim) napretkom; puni ste samopouzdanja i odlučnosti. Šefovi će cijeniti vaš doprinos. I Pun Mjesec (11.) naglašava financijsku os. Pitanja zajedničkih resursa, prihodi partnera, porezi, osiguranja, dugovi i krediti su pod najjačim svjetlom. Budi se i unutarnja nesigurnost ili niste dovoljno jasno u stanju vidjeti nešto što je skriveno. Novac dodatno naglašava i povratak Venere u vaš znak (nakon retrogradnog hoda). Venera, osim lijepim stvarima, vlada i pitanjima novca, a vama je i vladar polja partnerstva. Dakle, jasno je da su pitanja vezana uz zajedničke financije glavna ovomjesečna tema. Venera vam vraća šarm, vedro raspoloženje, a i na ljubav sada gledate drugim očima.

Spomenimo još samo malo Hrvatsku. Venera je bila retrogradna baš u 8. polju zajedničke imovine; prognozirao sam loše financijske vijesti za sve nas još u veljači. Znate što se dogodilo - afera "Agrokor" je bila samo najveća od njih. Čak pet planeta je bilo retrogradno u travnju.

Ono što obavezno trebate iskoristiti je najbolji mogući aspekt vašeg energičnog vladara Marsa 12.5. (iz sektora komunikacija, razmišljanja, kratkih putovanja, rodbine, susjedstva) sa sretnim Jupiterom (iako retrogradnim): aktivno pristupite dogovorima, razgovorima, pisanju najvažnijim osobama ili saveznicima. Tada možete puno napraviti, dajte sve od sebe. Morate li rješavati neko zajedničko novčano pitanje, nešto napetiji tonovi su prisutni od 17. do 23.; nastojte naći obostrani interes. alternativno, možda ste upoznali osobu koja vas je očarala, a sad se želite pokazati ekstravagantnim trošenjem, što nikad nije pametno.

Sunce 20. ulazi u Blizance (vaše već spomenuto polje komunikacija) i prebacuje fokus na ta pitanja. Možda ćete se potpuno baciti na lokalne aktivnosti ili nešto što uključuje govore, podučavanje, pisanje ili objavljivanje. Ili aktivno provodite vrijeme s braćom ili sestrama. No prisutna je i napetost Marsa prema Plutonu u polju karijere; nešto od spomenutih tema stvara probleme na poslu ili iziskuje velike napore za rješavanje istih.

Venera ulazi u vrlo napet odnos s Plutonom (26.): tada se vaša želja za uspjehom i preuzimanjem kontrole suočava s moćnom osobom ili situacijom u kojoj trebate pažljivo postupati kako biste uspjeli. Same dobre želje nisu dovoljne; mogao bi vas dočekati hladan tuš ili ćete discipliniranim naporom ipak vidjeti prve znakove uspjeha.

Oko 28. će neka financijska vijest (ili dobra ideja) povoljno djelovati na vaš unutarnji mir, a 30. poduzimanje osobne akcije na temelju inovativnog pristupa obećava dobar ishod. I 31. svibnja donosi sjajnu poveznicu novca i posla. Nažalost, tih zadnjih nekoliko dana je prisutan vrlo težak sukob vašeg Marsa s ograničavajućim Saturnom, stoga ćete se morati jako kontrolirati. Obzirom da se Mars nalazi u polju komunikacija i prometa, savjetujem vam da ne planirate put za kraj mjeseca, a upozorenje se odnosi i na svakodnevni promet. U nastupima potpuno izbjegavajte naglost ili agresivnost.

Povoljni dani: 3., 9., 11., 12., 16., 19., 28., 30., 31.
Izazovni dani: 2., 4., 5., 6., 10., 11., 14., 17., 18., 19., 20., 21., 24., 25., 26., 27., 29.

 
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
malamaza
  • 2.5.2017 20:16:59
  • Bodova: 470
  • Prijavi
ma zasto mi spominjes politiku u mom horoskopu ??????
irija
  • 1.5.2017 11:22:15
  • Bodova: 39717
  • Prijavi
Cijeli ovaj mjesec u fokusu je upravo polje partnerstva: Sunce se ovdje nalazi do 20., Merkur od 16. Sjajan, čvrst i konstruktivan aspekt Sunca i Plutona (9.) odlično povezuje ovo polje sa zonom komunikacija i razmišljanja; sve ukazuje na pozitivnu transformaciju. Tih dana vam pomažu drugi sjajni aspekti u koji povezuju polje zajedničkih financija i intimnih odnosa sa sektorom unutarnje psihologije: to je ono što vam treba za mir u duši!