Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za studeni 2018.

Mjesečni horoskop za studeni 2018.

Saznajte što nam sve mjesec pred nama sprema...

Otvaraju vam se sjajne prilike nakon ulaska Jupitera u znak Strijelca, ali pričekajte da Venera i Merkur završe s retrogradnim hodom. Optimizam je u porastu, baš prije prazničnog mjeseca.
 
OVAN

Čak šest planeta mijenja znak u studenom, ne računajući Mjesec koji to čini svaka dva i pol dana. Time dolazi do preusmjeravanja energetskih tokova, prvenstveno u vatrene znakove (4), a najviše u znak Strijelca (3). Zadnjih šest mjeseci su bili opterećeni retrogradnim planetima, a do kraja mjeseca ćemo osjećati utjecaj njih dva.

Iako Venera završava s retrogradnim hodom (16.), isti dan Merkur započinje svoje čuveno "nezgodno" djelovanje; još nije najbolje vrijeme za nove početke (naročito financijske i ljubavne). Iskoristite ovaj period za hvatanje ritma u radu na projektima, ponovnim spajanjem s voljenim osobama i otpuštanju ograničavajućih misli koje vas blokiraju u napretku. Budite posebno oprezni oko 25., kad Neptun zastaje prije nego kreće "naprijed": tada često dolazi do nejasnih osjećanja koji komunikacije i razmišljanje čine teškim.

Venera zastaje u Vagi i kreće u direktni hod (16.), čime će se polako vraćati ravnoteža u odnosima i financijama (još neko vrijeme joj treba za punu brzinu). Ono što ste analizirali sada trebate pretvoriti u odluke, naročito kad je riječ o ljubavnim partnerima, prijateljima i kolegama s posla. Osjetit ćete i olakšanje u novčanim poslovima. Isti se dan Merkur priprema za svoj retrogradni hod u Strijelcu: oboje vladaju obrazovanjem i učenjem pa je dobro razmisliti o vrijednim životnim lekcijama, a možda i poboljšati svoje vještine jer su zahrđale. Također, Strijelac je vaše polje putovanja (čime inače vlada) pa nije dobro vrijeme za takve aktivnosti (bar do 10.12.) ili očekujte promjene planova, zakašnjenja, gubitke dokumenata i zabune. Radije se posvetite lokalnim pitanjima. Trebat će vam strpljenje i smisao za humor. Sve aranžmane dvaput provjerite i napravite kopiju podataka s računala.

Retrogradni Uran se vraća u Ovna, prije nego u ožujku konačno ode u Bika; time će potpaliti želju za neovisnošću, naročito za one rođene između 16.-19. 4. Ipak, bit ćete ponešto ograničeni jer morate riješiti stvari koje ste odlagali. Može doći do nekog prekida ili oslobođenja, možda ne po vašoj želji. Moguće je da vas neki financijski dogovor stavlja u novi položaj, a do ožujka morate sami naći nova rješenja i pripremiti planove za budućnost.

Tjelesna spremnost će biti u fokusu pa je dobro vratiti vježbanje u osobni kalendar. No budite veoma oprezni, kako ne bi došlo do nezgode!
Najvažnija vijest je dizanje optimizma zbog ulaska Jupitera u svoj znak Strijelca (8.) na godinu dana. Oboje se povezuju s putovanjima, stranim zemljama, obrazovanjem, filozofijom, avanturom, religijom i filozofijom. Proširite svoje horizonte jer imate priliku steći novu perspektivu kroz proučavanje drugih kultura, putovanja, ali i planiranje dugoročne životne vizije.

Mjesečni aspekti

Retrogradna Venera se vraća u Vagu i polje partnerstva te ponavlja opoziciju prema Uranu (1.-6.); ono što ste mislili da je riješeno ponovo se vraća u prvi plan. Ne poduzimajte nikakve nagle odluke, iako ćete ih teško izbjeći. Vjerojatno je riječ o važnom odnosu i traži od vas razumno sagledavanje, umjesto prepuštanju strasti. Venera i Mars ulaze u dobar aspekt (8.-10.), a tiče se i nekoga iz krug prijatelja; Venera prestaje s retrogradnim hodom (16.) i opet ulazi u napet odnos s Uranom samim krajem mjeseca. Ti aspekti imaju i snažnu seksualnu crtu, a uzbuđenje nije lako kontrolirati. Usred te situacije, retrogradni Uran se vraća u vaš znak (7.) i govori da se morate prilagoditi koliko možete; riješite zaostale stvari. Kad se aspekt ponovi (od 28.), imate priliku riješiti bitno pitanje u odnosu, ali samo ako ste sve dobro analizirali i naučili lekciju. Na primjer, možda ste krajem prošlog mjeseca neočekivano ušli u neku vezu, iako se sve temeljilo na iznenadnoj privlačnosti i strasti; zatim uviđate znatne razlike među vama (ili je odnos tajan), a pri trećem ponavljanju aspekta dolazi do razilaženja. Ako nije riječ o privatnom, možda je u pitanju nešto povezano s novcem i društvenim krugom. Budite oprezni i izbjegavajte naglost.

Prvi dan mjeseca obilježava i ulazak Merkura u Strijelca: naglašena su razmišljanja i planiranja putovanja ili dugoročne perspektive, izdavaštvo i obrazovanje. No sve riješite u prva dva tjedna jer Merkur započinje svoj retrogradni hod (16.) i donosi zabune, nesporazume, lošu komunikaciju i konfuziju. Čuvajte podatke, pazite na pravna pitanja i provjerite sve dokumente. Izbjegavajte odlazak na put. Naročito pazite na pretjerani idealizam od 14. do 20., kad Merkur i Neptun loše komuniciraju (Neptun prestaje s retrogradnim hodom 25.): iako osjećate navalu optimizma, pričekajte sredinu prosinca i tek onda počnite realnije planirati. Sretni Jupiter ulazi u Strijelca (8.) i vaše polje putovanja, obrazovanja, životne vizije te pravnih i religijskih pitanja (na godinu dana), iako vas prva dva dana čine pomalo nesigurnima. Taj ekspanzivni planet je zaslužan za bolju perspektivu no vrijedi malo pričekati.

Mladi Mjesec (7.) obilježava početak novog ciklusa i upućuje vas na dublju analizu situacije kako biste je bolje razumjeli. Motivirani se povećati svoje resurse, dok istovremeno jača vaš idealizam i duhovnost - emocionalno i intelektualno. Netko će možda tražiti vašu pomoć. Zajednički resursi i dijeljene financije igraju važnu ulogu (10.-12.): osjećate se snažno, spremni ste učiniti potrebne promjene na putu uspjeha.
Vaš vladar Mars donosi iskričave društvene (ili seksualne) kontakte oko 9., a prije ulaska u Ribe daje poticaj za snažno osobno izražavanje (14.-16.). Vrijede prethodni savjeti: čuvajte se konfuzije i nesporazuma, naročito jer su prisutne i jake emocije. Mars prelazi u Ribe (16.), isti dan kad Venera i Merkur zastaju i kreću u suprotnom pravcu: Venera u direktni, a ovaj drugi u retrogradni hod. Istovremeno, prisutan je napet odnos Marsa i Jupitera. Smirite malo maštu i ne zalijećite se s grandioznim planovima, barem još mjesec dana. Riješite stvari koje su ostale otprije.

Sunce također dolazi u Strijelca (22.) i dodatno pojačava optimizam, a sljedeći dan se pojavljuje Pun Mjesec (23.); možda se prepuštate šopingu, planiranju, neobaveznim razgovorima (tračanju?), skupljanju informacija, čitanju, pisanju, digitalnim komunikacijama, kontaktima s bliskom rodbinom uz mnogo kretanja, iako Neptun i Merkur sve čine zbrkanijim.

Sunce i Jupiter se spajaju, a dolazi im i retro-Merkur (24.-28), no uz sav optimizam i velike planove, morate biti jako oprezni jer vaš Mars baca svoje izazovne zrake prema tom trojcu. Uz puno samodiscipline, s nogama čvrsto na zemlji, možete oprezno postaviti temelje sjajne dugoročne perspektive. Planirajte, ali ne donosite nikakve konačne odluke do sredine prosinca. Oko 27. se pokazuje da vaš naporan rad iza scene postiže poslovnu stabilnost. Kako smo već rekli, zadnja tri dana Venera i Uran opet nude uzbuđenje ili konačno rješavanje jednog partnerskog pitanja.

Povoljni dani: 5., 9., 11., 15., 21., 26., 27.
Izazovni dani: 5., 6., 8., 13., 19., 21., 22., 26., 28.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2