Mjesečni horoskop za srpanj 2018.

Mjesečni horoskop za srpanj 2018.

Pogledajte što vam donose zvijezde u srpnju

Sve je usporeno zbog brojnih retrogradnih planeta, a Sunčeva i Mjesečeva pomrčina traži od vas puno strpljenja dok se suočavate s brojnim izazovima.
Piše: Zvjezdan
Ilustracija: Depositphotos
 

OVAN

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 4. KUĆI. ONA VLADA
•    temeljima novih projekata
•    odnosima s obitelji ili roditeljima
•    završetkom tekućih poslova
•    kućnim temama

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    se fokusirate na pitanja obitelji i zajednice
•    osobne interese stavite u drugi plan
•    zauzmete vedar i topao stav
•    renovirate mjesto s kojeg djelujete

TREBATE IZBJEGAVATI
•    promjene koje ugrožavaju vaše poslove
•    dopuštati drugima ometanje vaših prava
•    traženje sukoba, izazov

Polovicu mjeseca će pet planeta biti retrogradno; sve se usporava, stoga izbjegavajte obvezivanje i donošenje velikih odluka. Srpanj obilježavaju i dvije pomrčine: Sunčeva (13.) u polju doma i obitelji te Mjesečeva (27.) u zoni nada, želja, ciljeva i planova, kao i prijateljstava i društvenih aktivnosti. Obje su praćene teškim, izazovnim aspektima, a uz retrogradne cikluse drugih planeta mogu izazvati nemir jer sve zastaje. Svejedno, može se pristupiti osjećaju stabilnosti, zahvaljujući nekim aspektima koji ukazuju na dugoročne dobitke, ali samo ako zadržite kontrolu nad strahovima.

Cijenit ćete dobre vibracije u prvom tjednu, zahvaljujući Veneri u zoni ljubavi i užitaka, te sjajnom odnosu Sunca i Jupitera (4.-5.), koji ukazuje na toplinu i podršku koju primate i dajete najbližima u domu. Ipak, ti isti dani ukazuju i na žešću debatu s prijateljima ili osobom koju volite. Već 7.-8. donose osjećaj unutarnjeg mira jer shvaćate koliko je važna stabilnost kod kuće; temelji sigurnost svake osobe leže tamo gdje su nam korijeni.
Dobra ovomjesečna vijest je prestanak retrogradnog hoda Jupitera (10.) u polju dijeljenih financija i resursa te emocionalne podrške. Imat ćete prilike ubrati plodove rada na sebi i napora koji ste usmjeravali na osobni rast. Također, sve bolji aspekt prema Neptunu će pojačati duhovnu stranu, želju za pomaganjem; postat ćete svjesniji stvarnih vrijednosti.

Isti taj dan (10.), Venera prelazi u Djevicu i zonu svakodnevnog rada, obaveza i fizičkog zdravlja: ovdje donosi dobre radne uvjete, odnose s kolegama, ali u neki nagli financijski uspjeh kao posljedicu rada na nekom projektu ili novi, unosan zadatak. Naravno, taj aspekt Venere i Urana (11.-12.) uvijek nosi i jaki seksualni naboj; možda vas zaista jako privlači osoba koju upoznajete preko posla. Vjerojatnije je da je ipak riječ o profesionalnim naporima i napredovanju; shvatite posao veoma ozbiljno, ali korist će se pokazati dugoročnom. Taj aspekt (14.) te onaj s Jupiterom (21.-22.) povezan je sa zajedničkim dijeljenim sredstvima. Neki partnerski odnos će se isplatiti, a glavne naznake vidite već sada.

No, usred tih zbivanja dolazi do pojave pomrčina Sunca (13.). Uobičajeno je kod Mladog Mjeseca da je događaj pozitivan, ali sad nije vrijeme za nove početke. Ova eklipsa je okružena retrogradnom energijom, a prisutan je i moćni Pluton, koji stoji nasuprot Suncu u polju doma i obitelji. Želite postaviti siguran i ugodan dom ili poboljšati odnose s članovima obitelji, a ovaj događaj ponekad označava selidbu. Promjena i prilagodba su potrebni kako biste zadovoljili emocionalne potrebe. No problem se pojavljuje zbog poslovnih zahtjeva i obaveza, a vi ćete u idućim mjesecima morati raditi na uspostavljanju ravnoteže, što će predstavljati veliki izazov. Neki Ovnovi će možda morati seliti zbog odlaska na novi posao ili ćete ubuduće manje biti kod kuće.

Od 22., Sunce je u Lavu i time se naglasak prebacuje na užitke, ljubav, zabavu i djecu ili neki kreativni projekt. Već 24.-25. se sukobljava s Uranom u polju prihoda, što može označavati neočekivane troškove oko navedenih tema. Ako u to doba odlazite na odmor, ipak bi bilo dobro da pripazite na novčanik, umjesto da ga vadite i kad treba i kad ne treba. No, to znači da ne možete uživati. Također, možda volite potrošiti na voljenu osobu, ali zadržite kontrolu nad takvim porivima. Dodatni razlog za brigu je i sukob Sunca i vašeg Marsa (od 24.-30.): svađa s ljubavnikom (ili prijateljem) oko zabave, drugačijih želja i ciljeva može biti prilično žestoka. Zona rada i karijere se opet sjajno povezuju oko 26., a i strast je veoma naglašena.

Merkur kreće u retrogradni hod (26.); komunikacija s dragom osobom je poremećena, a vi počinjete razmišljati treba li vam sve to. Druga mogućnost je zastoj u planovima na nekom projektu i zastoj u ostvarenju ciljeva.

Pun Mjesec i pomrčina Mjeseca (27.), uz prisutnost retrogradnog Marsa upravo povezuje spomenuta polja; sad shvaćate da morate gledati svoj život realnije. Ako ste skrenuli s puta ostvarenja važnog cilja, sad će vam to biti jasno. Vratite se tamo gdje želite biti, poslušajte želje svog srca i odbacite sva ograničenja koja vas sputavaju, bez obzira je li riječ o okolini koja vas ne podržava ili nekoj određenoj osobi. Ne treba vam ničije odobrenje - poslušajte svoj unutarnji glas. U idućem razdoblju analizirajte svoje najvažnije ciljeve, prikupite sve potrebne podatke, a tek zatim ponovo krenite u njihovo ostvarivanje.

Povoljni dani: 5., 11., 14., 27.
Izazovni dani: 1., 2., 9., 12., 16., 24., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2
 
mikica61
  • 1.7.2018 18:12:04
  • Bodova: 125888
  • Prijavi
Još da vjerujem u ti