Promijenili smo pravila o zaštiti privatnosti i kolačićima.
Ova stranica koristi kolačiće u svrhe pružanja boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti naših usluga, mjerenja posjećenosti te prilagodbe sustava oglašavanja.
Ukoliko ste suglasni s tim, kliknite na "Slažem se", no ukoliko želite saznati više o kolačićima te ukoliko želite promijeniti postavke, pogledajte ovdje.

Slažem se

Mjesečni horoskop za siječanj 2019.g.

Mjesečni horoskop za siječanj 2019.g.

Siječanj donosi početak novog, važnog ciklusa, a zadržite li kontrolu u izazovnim trenucima, na kraju ćete izaći kao pobjednica.

Siječanj donosi početak novog, važnog ciklusa, a zadržite li kontrolu u izazovnim trenucima, na kraju ćete izaći kao pobjednica.

Zvjezdan
 

OVAN

Opći pregled

Sretna vam nova godina! Ovomjesečna prognoza je prepuna važnih događaja, od kojih je najznačajnija Sunčeva pomrčina (5.) u vašem sektoru karijere, profesionalnog napretka i priznanja. Započinjete novi, važan ciklus u svom životnom napretku, a ova snažna eklipsa osigurava podršku za preuzimanje glavne uloge u vašem ambicioznom planu. Kao što već možda znate, opće pravilo je da planovi i akcije poduzete tjedan dana prije pomrčine rijetko uspijevaju u nakanama. Odgodite važne odluke za tjedan iza jer ćete nakon eklipse imati nove informacije. U suprotnom, najvjerojatnije ćete morati unijeti promjene u planove kako biste ostvarili cilj. Ova pomrčina nosi sa sobom teme vezane za osobe od autoriteta, države, struktura, poslova i povezanih strahova. Ona je i svojevrsni alarm za one koji su se u zadnje vrijeme malo opustili u životu. Ovaj sektor je sada zreo za promjenu. Obično nam pomrčine ne govore ništa što već nismo sami znali na nekoj razini, a sada samo shvaćamo kako nam zanemarivanje više ne prolazi i da je vrijeme za odluke. Iskoristite ovaj Mladi Mjesec za osnaživanje novogodišnjih odluka jer je to jedan od najsnažnijih događaja ove godine za manifestiranje ciljeva. Zapitajte se gdje želite biti i što želite napraviti!

Puni Mjesec (21.) je istovremeno i pomrčina Mjeseca, a ovaj put naglašava teme srca, što put naprijed u važnim vezama čini jasnijim. Ljubav, kreativnost i djeca su posebno važne teme. Posljednja ovakva eklipsa se zbila 31.1. 2018., a tada ste shvatili nešto važno vezano za ljubav i partnerstvo. Proučit ćete romantična partnerstva i ona između roditelja i djeteta. Puni Mjesec uvijek podiže emocije, a sad je ta energija intenzivirana, naročito jer se pojavljuje na prvom stupnju Lava i Vodenjaka. Ako ste netko počne ponašati na dramatičan način, uzmite time-out. Moguće je da ta osoba (možda vi) percipirate situaciju gorom nego što stvarno jest. Nakon nekoliko dana porazgovarajte s voljenom osobom i ostvarite bolje rješenje.

Odmah nakon pomrčine Sunca, Uran kreće u direktni hod u vašem znaku (6.). Vraća vam se inspiracija, ali i želja za većom osobnom slobodom, što može predstavljati problem u odnosima. Dijelite svoje ideje i razvijajte ih s drugima.

Cijeli mjesec, ali najjače oko 13., Jupiter stoji u izazovnom aspektu s Neptunom. Oba planeta vladaju idealizmom, religijom, stavovima i duhovnošću. Trebate naći uravnotežen način za iskazivanje ideala i svoje filozofije. Iskrivljena je percepcija, što vas može učiniti preoptimističnim. Teže je steći jasnu sliku situacije, iako vam se čini da ste u dubini uvjereni da ste u pravu. Odmaknite se i osvijestite stvarno stanje. Nemojte ni potpadati pod nečiji utjecaj, ali se možete pridružiti nekoj humanitarnoj akciji ili grupi.

Srećom, istovremeno je prisutan dobar odnos Saturna i Neptuna, najjači prema kraju mjeseca. Unesite više strukture i discipline u svoju unutarnju psihologiju; daje vam se prilika za ostvarenje neke od vaših kreativnih vizija. Od 24.1. do 2.2. napravite konkretne planove za postizanje tog cilja.

Vaš vladar Mars je od 31.12. u Ovnu, što pojačava samopouzdanje, hrabrost, ambiciju, strast i energičnu akciju za sučeljavanje s izazovima. Ovo je sjajan mjesec za prestanak s odgađanjem i pokazivanjem inicijative. Ipak, nemojte gušiti druge. Diže se i temperatura u odnosima jer ovaj strastveni planet jača romantične emocije.

Od 4. do 24. i Merkur se nalazi u autoritativnom Jarcu, vašoj zoni karijere: bit ćete odlučniji u komunikaciji s drugima. Ovo je odličan mjesec za intervjue za posao ili poslovne pregovore. Pristupajte drugima smireno.

Venera u Strijelcu (od 7.) u vama stvara želju za više avanture i uzbuđenja. Ovo je odličan mjesec za putovanja, a s partnerom možete isprobati nove stvari ili možete upoznati neku zanimljivu osobu (ili stranca?). Stecite nova znanja i razmjenjujte ideje s drugima.

Mjesečni aspekti

Od prvog dana vaš vladar Mars prisutan je u Ovnu i kreće se prema spoju s vašim natalnim Suncem (na vaš rođendan) te time donosi motivaciju i obnovu životne snage. U središtu zbivanja je vaša karijera i profesionalne ambicije. Već prvog dana se u toj zoni spajaju Sunce i Saturn: lekcije i ograničenja vas stavljaju na test, ali vam odgovornost ojačava status. Neke od vas započinjete ovu godinu na novom poslu ili položaju ili imate ambicije za takvo što.

Već idućih dana pokazujete bljeskove briljantnosti i otkrivate veliku stvar; recite 'DA' iznenadnom pozivu. Pojavi li se nagla prilika, otiđite na put. Moguće je i da ste zauzeti novim mobitelom ili drugim gadgetom. Ujedno, imate duboku svijest i pristup kreativnom izražaju i intuiciji; nekima od vas pomaganje drugima može postati misija. Merkur prelazi u Jarca (polje karijere) i sav vaš mentalni fokus se prebacuje na posao.

Pomrčina Sunca (5.) jedan je od najvažnijih događaja u ovoj godini: označava novu fazu u vašem profesionalnom životu. Želite uspjeh i napredovanje, a prisutan je i osjećaj pritiska za traženje javnog priznanja koji potiče vašu odlučnost za postizanje ciljeva. Treba vam konkretan pokazatelj napretka (povišica, bolji položaj), čime se javno pokazuje uspjeh. Uranov početak direktnog hoda u vašem znaku (6.) govori o novom početku: krećete na inventivan način i želite pokazati sve svoje sposobnosti. Veće izazove imat će oni Ovnovi rođeni oko 6.4. (+/- 5 dana).

Venera ulazi u Strijelca (7.), zonu stranih zemalja, putovanja, dugoročne vizije, obrazovanja i izdavaštva i time donosi svoj šarm i vedar utjecaj. Isti dan se vaš Mars sukobljava s Merkurom: nemojte odmah krenuti pregrubo i svadljivo, čini li vam se da vas netko pokušava usporiti ili vam pokazati gdje vam je mjesto. Pokažite strpljivost, umjesto burnih reakcija. Koristite pametnu strategiju, a energiju potrošite na rad. U danima oko 11. vidi se da je kod vas prisutna velika potreba za moći, snagom i položajem, što stvara želju za kontrolom, kalkuliranjem no nemojte biti diktator. Iskoristite ovu moć za borbu protiv nepravde. Spoj Merkura i Saturna (13.) pokazuje put: razmišljajte sporo i metodično, fokusirajte se na postignuća, ali izbjegavajte rezerviranost i cinizam. Ovisno o položaju vaših natalnih planeta, neke vijesti mogu donijeti ponešto depresivnu prognozu. Važno je i da zadržite realizam jer se pretjerane ili konfuzne perspektive mogu pojaviti kao idealističke vizije, ali su vrijednosti i stavovi nerealno napuhani. Ne dopustite da bude po onoj - "što se babi htilo, to joj se i snilo". Zato već 14. pomaže intuitivnim uvidom i kreativnom inspiracijom, bilo da pregovarate o nečemu ili duboko razmišljate.

Naravno da su vam i fizički apetiti veći s Marsom u Ovnu, a najseksi dan stiže 18., kad se vaš vladar sjajno druži s Venerom: strastvene, pustolovne i zabavne vibracije vas spajaju s odgovarajućom osobom. Još ako ste negdje na putovanju, zabava je zagarantirana! Taj dan je prepun zbivanja jer Merkurov spoj s Plutonom govori kako tražite skriveno značenje, motivaciju ili nečije prave stavove iza ideja i tajne, a opet sa željom za moći i kontrolom. I veoma napet odnos Sunca s Uranom ukazuje na mogućnost impulzivnog, nepredvidljivog ponašanja, koje može upropastiti tajnu inicijativu ili izazvati nezgode ili neki neočekivan ishod. Time dopuštate da vlada nesigurnost; rekli smo da pokažete svoju inventivnu stranu, a ne nekontroliranu. Nemojte upropastiti izglede na uspjeh nepromišljenim akcijama.
Sunce nakon toga ulazi u znak Vodenjaka i fokus dobrim dijelom prebacuje na vaše želje i nade, prijatelje i društvene aktivnosti. Isti dan Venera i Neptun govore kako ružičaste naočale zamagljuju sliku o zaljubljenosti ili ljubavnoj vezi. Ono za čim žudite je možda samo sanjivi ideal.

Druga ovomjesečna pomrčina, ona Mjesečeva, stiže 21.: možda upravo do kulminacije dolazi jedan ljubavni odnos i želite dobro proučiti na čemu ste. Nastojte sve obaviti sa što manje drame. Iako, to baš i neće biti lako jer isti dan je prisutan i najteži ovomjesečni aspekt: onaj između vašeg Marsa i Saturna. Nečije inicijative (možda vaše) izazivaju defanzivno ponašanje i vrlo tvrdu ili ljutu reakciju. Bolje je da tu rušilačku energiju preusmjerite na konstruktivni posao, a prepreke prelazite jednu po jednu. Zahtjevi na poslu su veoma veliki i od vas se traži disciplina i naporan rad.

Venera i Jupiter, dva sretna planeta, spajaju se 22., a u vama se bude sreća, zahvalnost, velikodušnost i ljubav; spremni ste za velike pothvate. Ovo je i odličan dan za putovanja. Ujedno vam se čini kako je životna perspektiva odlična. Ovo je najbolji dan za društvene, ljubavne i novčane poslove. Istina, Jupiter sve može napuhati: ne pretjerujte s troškovima na luksuz i neumjereno uživanje.

Na jezik pripazite i 23.: nešto izgovoreno bez kontrole može biti grubo i uznemirujuće. Impulzivne odluke izazivaju neočekivane posljedice. Na poslu se od vas traži rješenje, stoga upregnite vijuge, bez kritiziranja. Merkur se pridružuje Suncu u Vodenjaku (24.), a vi se više družite s prijateljima i razmišljate o najvažnijim ciljevima. Sjajan aspekt Mars i Jupitera (25.) pokazuje vaš avanturistički duh: odličan dan za bavljenje sportom. Vaš entuzijazam osnažuje stav da možete postići bilo koji cilj. Nešto važno biste mogli objaviti ili odlučiti oko 29.

Saturn i Neptun cijeli mjesec donose dobru priliku, a najviše pred kraj siječnja: ako ste konstruktivno koristili šanse, naročito one izazovne i teške (kontrola!), pokazat ćete svoje zadovoljstvo zbog altruističkog cilja. Ne propustite izvući ono najbolje u prvom mjesecu 2019.!


Povoljni dani: 2.-3., 8., 12., 25., 29.
Izazovni dani: 4., 6., 13., 18., 31.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.


 
1/12
Skoči direktno na:


 
Komentari
+2